Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AnSi pisze:monika, wybierz imie- bo tak nieładnie bezosobowo- niech koteczka ma już swoje nowe imię
puss pisze:to teraz rada od cioci Kasi, i możecie wziąć ją sobie do serca albo nie:
jeżeli kotka zaskoczy z jedzeniem i normalnym kuwetkowaniem w TDT, to nie przewoźcie jej już nigdzie.
miałam na tymczasie Maćka z Katowic, ze schronu. trafił tam po tym, jak dwa tygodnie był zamknięty w mieszkaniu ze swoją zmarłą opiekunką (w sierpniu, w największe upały) zanim ją znaleźli, a później został zamknięty sam w mieszkaniu na prawie 3 tygodnie. gdy trafił do schronu był w takim szoku, że nie jadł i się kompletnie wycofał. powiedziałam, że wezmę go na tymczas, ale transport był niepewny, więc żeby nie siedział w schronie, wzięła go do siebie BOENA. u niej kot zaczął się przełamywać, nawet się mył. po tygodniu pobytu u niej przejechał trasę z Katowic do mnie. u mnie był 2 tygodnie. mimo mojej straszliwej walki o jego życie, zmarł na moich kolanach. u mnie już nie jadł, nie chciał żyć. za duży szok, zbyt częste zmiany miejsca, plus nie wiadomo co jeszcze.
nie twierdzę, że z tą kotką będzie podobnie, ale to jest po prostu moje ostrzeżenie.
zuzia96 pisze:Lili to piękne i szczęśliwe imięi dlatego będzie dobrze
mirka_t pisze:Monika74, gdyby jednak Twoja mama stwierdziła, że kotka wcale jej nie przeszkadza i może potymczasować u niej dłużej to faktycznie byłoby to mniejsze ryzyko.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 635 gości