Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bonkreta pisze:......liczę na Wasze rady.
- ponieważ jest wiosna, wydaje mi się prawdopodobne, że kicia już jest w ciąży. Od którego tygodnia można rozpoznać ciąże u kotki ? Co sądzicie na temat bezpieczeństwa sterylki aborcyjnej ? Do którego tygodnia to się wykonuje ?
- moi rodzice nie chcą jej mieć jako kota domowego. Prosili mnie, żebym zajęła się kotką po operacji, zanim się nie zagoi, ale zastanawiam się, czy to dobry pomysł - u mnie są dwa kocury i dwa psy. Jak rozwiązujecie technicznie opiekę nad takimi podwórkowymi w takich wypadkach ? Mam dość dużą klatkę, gdzie mogłabym ją włożyć z posłaniem i kuwetą, ale czy to nie będzie dla niej zbyt drastyczne ograniczenie wolności ? Ile dni kota musiałaby być w takiej klatce ?
- po ilu dniach rana po sterylizacji jest zagojona na tyle, że kota mogłaby wrócić na podwórko ?
- jak rozwiązać problem sterylizacji / szczepienia / odrobaczania - co najpierw, co potem, w jakiej kolejności ? Tylko odpchlanie nie będzie problemem - mam w domu Frontline, ale czy można go stosować tuż przed operacją - nie zaszkodzi ?
- czy możecie powiedzieć ile kosztuje sterylizacja kotki (ja mam kocurki) i polecić taniego, ale godnego zaufania weta w Katowicach lub okolicy ?
Wszelkie rady mile widziane
Bonkreta pisze:Właśnie wróciłam od rodziców. Identyfikacja płci nieco siadła moim rodzicom... Kotka okazała się mieć dodatkopwe wyposażenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1599 gości