Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 21:12 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Dzięki za wieści :mrgreen: uściskajcie i wycałujcie te dwa diabły od nas! mamy dla nich mały prezent, ale to przy okazji, jak kiedyś się spotkamy ;)
Mokkuniu, pamiętam o książkach, tyle żem zalatana niemiłosiernie :oops: prześlę Ci pw, to się zgadamy :)

Rysia była dziś z resztą ferajny u dr Ewy, zbój ma zapalenie cewki moczowej :( wygląda na to, że znów schodzi jej piasek, ma martwicę skóry w tych okolicach. Za tydzień będziemy robili jej usg, żeby sprawdzić, czy nie ma złogów w pęcherzu. I jeszcze jeden news - Pyśka to nie taka młódka, jak się wszystkim wydawało. Według obliczeń z oceny schroniska miałaby teraz niespełna 2 lata, a okazuje się, że ma 4-5 :)
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto lis 17, 2009 8:14 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Oj, zaciskamy kciuki żeby wyniki Rysieńki były jak najlepsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4-5 lat to piękny wiek :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lis 19, 2009 15:11 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

oj to :ok: potrzebne za Rysiunię, trochę mialam urwanie głowy w ub. tygodniu i przyznaję się bez bicia, że zapomniałam o zobowiązaniu ale po niedzieli sie poprawię! Buziaki dla Dużych i stada!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lis 23, 2009 15:38 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

kaska na smakołyki dla Rysi wysłana pocztą na konto za dwa,trzy dni proszę sprawdzać. Buziaczki dla wszystkich.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 25, 2009 10:09 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Siema Ludziska, mamy nadzieję, że usg Rysi przyniosło dobre wieści. Zerkamy, zerkamy, przyglądamy się majteczkom, które były przez chwile komentowane i muszę przyznać, że Rysia faktycznie wygląda sexy :wink:. Ja (Marcin) jestem zaskoczony, bo nie myślałem, że Rysia chodzi po mieszkaniu, ale cieszy nas, że ma siłę i chęć do spacerów po włościach :ok: .
Zastanawiam się, jaki jest w chwili obecnej stan liczebny waszej kociej gromadki :?:.
Nie wiem kiedy ostatnio byliście w Rex'ie po Amora'e, ale już nie kosztuje 3,8 a 4,9 - normalnie szok 8O - myślałem, że tego typu podwyżki to tylko na paliwie :wink: . W celach kontrolno-badawczych zakupimy to skandynawskie jedzonko. Miejmy nadzieję, że Kokunia i Dyzio w nim zasmakują.
Muszę się przyznać do złego występku (Marcin). Dyzio miewa jakieś huśtawki nastroju - raz sam pcha się na kolana a czasem nie daje się do siebie zbliżyć. Wczoraj mnie poniosło i ganiałem Dyzia po mieszkaniu :? - co już samo w sobie było głupie. w końcu go złapałem i próbowałem głaskać i uspokoić. Skutek był marny podrapane ręce a co gorsze kociak wystraszony 'na śmierć' :oops: . Dziś rano było trochę lepiej (czyli jak przy jego 'standardowo gorszym nastroju') i mam nadzieje, że kiedyś wybaczy mi moją głupotę :(.
Pozdrowienia od całej naszej dwunastoŁapoNogiej gromadki :D.

pers i kuchcik

Od: Śro paź 28, 2009 11:24

Post » Śro lis 25, 2009 22:15 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Kochana Ewo! Bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc, wpłata dziś dotarła :) :1luvu: :1luvu: jutro zaszaleję i zakupię Rysi mokrą urinary :)
Rysia brykała po mieszkaniu w majciochach, ale przed chwilą je zgubiła :P przybiegła do mnie zadowolona z gołym kuprem, nie mogę zlokalizować majciochów. Nie wiem jeszcze jak udało jej się je zdjąć, podejrzewam, że nie działała w pojedynkę :twisted: w każdym razie była z siebie bardzo zadowolona, jak to Rysia, gdy coś spsoci.

Pers i Kuchcik, kot to kot i jak to kot swoje kocie humory ma :D prędzej, czy później Ci wybaczy, myślę, że gdybyś chciał Martę tak na siłę przytulać, to skończyłoby się to podobnie ;) o jakim Rexie mówicie? :oops: mokrą kupujemy w markeciezool. czekamy, czekamy i nie możemy doczekać się zdjęć :evil: :evil:
stan liczebny nie jest zły: badania statystyczne wykazują, że w mieszkaniu przebywają: koty - sztuk 7, pies - sztuk 1 + 2 człeki ;)
Obrazek

Karoluch

Post » Czw lis 26, 2009 8:04 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Rysia striptizerka 8O No, ładnie... :smiech3:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw lis 26, 2009 14:59 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Zawsze się cieszę gdy mogę pomóc a szczególnie Rysi bo to moja kocia faworytka. Cieszę, że rozrabia tzn., że zdrowa jest. Moje kociska też zdrowe i śpiochy się zrobiły okrutne. Proszę pisać i czasem wrzucić jakąś fotkę bo ja tu często zaglądam. I jeszcze jedno, nie udaje mi wklejać banerków proszę na pw o instrukcje. Pozdrawiam całą dziesiątkę w domu!
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw lis 26, 2009 15:50 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Hej :) Karoluch, Marcin miał na myśli sklep Reks - taki mały na Kasprzaka, gdzie kupujemy Amorę :) a zdjęcia będą, bęęęędą :D pzdr dla Rysiaka, co z Piotrusiem? znalazł nowy dom?

pers i kuchcik

Od: Śro paź 28, 2009 11:24

Post » Pt lis 27, 2009 9:46 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

ach ten od żwirku :) tak, ostatnio faktycznie podnieśli ceny, wysyłam Wam pw. Chyba mamy w domu jakiś trójkąt bermudzki, majciochy się nie odnalazły 8O kupiliśmy nowe galoty. Pietrek rośnie i dokazuje coraz bardziej :) nie boi się nawet Parysa i niezmordowanie mu dokucza.
Obrazek

Karoluch

Post » Nie lis 29, 2009 14:07 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Rysia i jej kokoszenie się w jesiennym słońcu po zaciętej walce ze szczurem.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Karoluch

Post » Nie lis 29, 2009 14:12 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

hłe hłe hłe zaczaję się w pudełku po mleku i zrobię "niespodziankę" pierwszemu kto koło mnie przejdzie pomyślała Rysia, gdy z oddali nadchodziła niczego nie spodziewająca się Rea.
Obrazek

Pietrek pozdrawia swoich fanów :) mniam mniam, jakie to wiaderko smaczne!

ObrazekObrazek
Obrazek

Karoluch

Post » Nie lis 29, 2009 20:31 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Normalnie cukiereczki, ale Rysia jak zwykle najcudniejsza!Proszę ją "wytarmosić" od cioci!
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon lis 30, 2009 8:11 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

ewan pisze:Normalnie cukiereczki, ale Rysia jak zwykle najcudniejsza!Proszę ją "wytarmosić" od cioci!

:!: :!: :!: :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Nie gru 13, 2009 11:44 Re: Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Rysia pozdrawia wszystkie ciotki :)

Maleńka Marcelinka ma ruję :( ma dopiero 4,5-5 miesięcy, biedny dzieciak. Pierwszy raz widzę, żeby kotka tak wcześnie dojrzała, strach pomyśleć, co by z nią było, gdyby mieszkała teraz na dworze. Tym bardziej, że to taka kruszynka... Tak więc w najbliższym czasie wybieramy się z nią na sterylizację. Ciachać i przesiedlać będziemy też dzikusy z okolic parku Reymonta, dzięki Asi i Danielowi i pomocy Niechcianych mamy już dla nich nowe miejsce :1luvu: Czy ktoś z Was ma wolną klatkę kennelową?
chałupka Rysi o mało się ostatnio nie spaliła.. Podczas prania chyba zatarł się jakiś element, czy doszło do zwarcia i pralka stanęła w płomieniach 8O Dobrze, że Rysi nie było wtedy w łazience, najadłaby się strachu. Całe szczęście pożar udało się ugasić, a chałupka nie odniosła żadnych strat :)
Obrazek

Karoluch

[poprzednia][następna]