Moderator: Estraven
Ulla pisze:,,,Niestety, nie udało mi się kupić pasków do badania moczu w Aspelu. Pani wręcz na mnie nakrzyczała, że pytam u niej o takie rzeczy, a ona przecież nigdy tego nie sprzedawała
. Jutro pojadę na Królewską do Cezalu - może dostanę...
Sylwka pisze:Ulla pisze:,,,Niestety, nie udało mi się kupić pasków do badania moczu w Aspelu. Pani wręcz na mnie nakrzyczała, że pytam u niej o takie rzeczy, a ona przecież nigdy tego nie sprzedawała
. Jutro pojadę na Królewską do Cezalu - może dostanę...
Sorry Ulla nie miałam pojęcia, że nie sprzedają pasków, bo nigdy w tym sklepie nie byłam. Wydaje się jednak nieźle wyposażony (przez okno) i stąd moje przypuszczenie że mogły tam być.
nanetka pisze:Dzień dobry Cioteczko i Kuzyneczki! Cieszymy się z Wami, że Gagunia nie zlała kanapyA co do Pani ze sklepu... Może już kilka osób pytało o te paski i dlatego tak się wkurzyła?
Albo może przeszkodziłaś jej w ważnym momencie?
P.S. Sorki za mój humorek prześmiewczy
Nordstjerna pisze:Tylko dopytaj dokładnie Sylwki, które z tych parametrów są w ogóle miarodajne! - bo ona kiedyś dostała schizy, jak jej wyszły straszne wyniki z paska. Badanie w labie tego nie potwierdziło. Potem się okazało, że tylko część z tych wyników paskowych jest wiarygodna w przypadku kocich siuśków. Badanie Ph paskami na pewno jest OK.
Sylwka pisze:Według moich doświadczeń dobrze wykrywają obecność krwi, ciężar właściwy, azotyny (mówiące pośrednio o tym czy są bakterie), bilirubinę, ketony, glukozę. Niestety w przypadku moczu moich kotów zawsze wykazują (zarówno paski "ludzkie" jak i weterynaryjne) obecność białka i leukocytów co nie jest zgodne z prawdą. Czytałam jakiś artykuł o badniu moczu i to znany temat. Testowałam też na moim moczu i działają prawidłowo
. Jak ja miałam zapalenie pęcherza okienka wskazujące poziom białka i leukocytów były wybarwione na maksa
. Jak mi nic nie było to i wynik testu paskami był OK.
Sylwka pisze:...(za niby weterynaryjne zapłaciłam drugie tyle a i tak błędnie pokazują białko i laukocyty)...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 116 gości