Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 25, 2009 22:05 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Shoo pisze:Nie tylko kocury się robią spokojniejsze po zabiegu... kotki też.
Można spróbować z kroplami, ale lepiej jeszcze poczekać. Skoro miała trudną przeszłość, to musi minąć trochę czasu...
Zresztą wiesz, czasem tak jest, że kociaste mogą się nigdy nie polubić, a jedynie tolerować :roll:

Poczekam z kroplami do sterylki. Zobaczymy, jak bedzie po...

U mnie Rysiek i Rudi nigdy się nie polubiły. Tolerują się, ale ledwo.
Rudzik zresztą nie ma szczęścia - Nikita przed nim zwiewa, Mefisto go olewa...
Miłości to tu nie ma z żadnej strony.
Tylko ja go kocham w tym domu i staram się mu wynagrodzić osamotnienie w grupie.
Rudzik się zresztą za bardzo nie przejmuje - on jest taki "sobiepanek" ;-)
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro lis 25, 2009 22:12 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:Rudzik zresztą nie ma szczęścia - Nikita przed nim zwiewa, Mefisto go olewa...
Miłości to tu nie ma z żadnej strony.
Tylko ja go kocham w tym domu i staram się mu wynagrodzić osamotnienie w grupie.
Rudzik się zresztą za bardzo nie przejmuje - on jest taki "sobiepanek" ;-)
Rudzik jest the best!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lis 26, 2009 12:11 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

U mnie rudy jest przymilny niesamowicie, ale równocześnie straszny łobuz i napada na inne koty, z uszkodzeniem ich włącznie :?
Na szczęście dla kociąt jest niezwykle łagodny i delikatny.

Szylkretki chyba rzeczywiście w większości mają zdecydowane charakterki, w każdym razie moja ma :twisted:

Nora na pewno jeszcze dużo pamięta z tego, co się z nią wcześniej działo, poza tym pewnie usiłuje wyrobić sobie jak najwyższą pozycję w stadzie, w którym nadal czuje się niepewnie. Mam nadzieję, że sterylka pomoże i że z czasem panna się przekona, że nikt jej krzywdy nie chce zrobić. Aż mam wyrzuty sumienia, że Ci powiedziałam i masz teraz kłopoty...

Chociaż u mnie kastratka Hestia nadal rządzi, co jednak w przypadku starć z Cyrylem daje opłakane efekty :?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lis 26, 2009 13:31 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:
Nelly pisze::D Z psów wolę sunie, a z kotów chłopców :wink:
Oczywiście to moje prywatne i nie potwierdzone szerszymi badaniami zdanie :wink:
Choć co do psów, to na 99,9% sunie są przymilniejsze mówiąc jednym zdaniem.

No nie wiem... :roll: Ja miałam sunię przez 16 lat i ta to miała charakterek!
Przymilna się zrobiła dopiero na starość.
Wcześniej mi o mało oka nie wygryzła, jak ją chciałam przytulić...

No patrz :roll: Widocznie tak trafiłaś, na wyjątek :mrgreen:
Psy bardziej chcą dominować niż sunie, mają jakieś większe zapędy w tym kierunku. Generalnie sunie są przymilniejsze, naprawdę. Jasne, że różnie chyba może być jak już napisałaś. Tak samo są przecież milusie kocice :D
Ale ja tak jakoś trafiam jak napisałam :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw lis 26, 2009 17:35 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Nelly pisze:
ewaw pisze:
Nelly pisze::D Z psów wolę sunie, a z kotów chłopców :wink:
Oczywiście to moje prywatne i nie potwierdzone szerszymi badaniami zdanie :wink:
Choć co do psów, to na 99,9% sunie są przymilniejsze mówiąc jednym zdaniem.

No nie wiem... :roll: Ja miałam sunię przez 16 lat i ta to miała charakterek!
Przymilna się zrobiła dopiero na starość.
Wcześniej mi o mało oka nie wygryzła, jak ją chciałam przytulić...

No patrz :roll: Widocznie tak trafiłaś, na wyjątek :mrgreen:
Psy bardziej chcą dominować niż sunie, mają jakieś większe zapędy w tym kierunku. Generalnie sunie są przymilniejsze, naprawdę. Jasne, że różnie chyba może być jak już napisałaś. Tak samo są przecież milusie kocice :D

W przypadku psów bywa różnie z dominacją. My czekamy na 2 sunie CAO i częśc hodowców uważa,że trudniej je wychowac, bo większe z nich kombinatorki, bywają bardziej niezależne niż samce. Mam wrażenie,że samice w ogóle mają bardziej złożoną psychikę niż samce ( żeby nie było nieporozumień- mam na myśli psy i koty) :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Czw lis 26, 2009 21:05 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

shira3 pisze:Rudzik jest the best!!! :1luvu: :1luvu:

Dziękuję Ciociu Kochana!!!
Buziaczki,
Rudzik
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw lis 26, 2009 21:29 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Kicorek pisze:U mnie rudy jest przymilny niesamowicie, ale równocześnie straszny łobuz i napada na inne koty, z uszkodzeniem ich włącznie :?

Mój Rudzik też jest przymilnym łobuzem. Też napada na inne, ale to chyba taki jego styl zabawy,
którego nikt inny nie rozumie...

Kicorek pisze:Szylkretki chyba rzeczywiście w większości mają zdecydowane charakterki, w każdym razie moja ma :twisted:

No i moja, jak się okazuje, nie odbiega od normy :wink:

Kicorek pisze:Nora na pewno jeszcze dużo pamięta z tego, co się z nią wcześniej działo, poza tym pewnie usiłuje wyrobić sobie jak najwyższą pozycję w stadzie, w którym nadal czuje się niepewnie. Mam nadzieję, że sterylka pomoże i że z czasem panna się przekona, że nikt jej krzywdy nie chce zrobić. Aż mam wyrzuty sumienia, że Ci powiedziałam i masz teraz kłopoty...

Myśle, że masz racje - ona wciąż czuje się niepewnie i stara sie jakoś się ustawić w tym stadku.
Nie wygłupiaj się z tymi wyrzutami, sama przecież chciałam devonkę :mrgreen:
Nie tę, to inną bym wzięła i tak :mrgreen:

Kicorek pisze:Chociaż u mnie kastratka Hestia nadal rządzi, co jednak w przypadku starć z Cyrylem daje opłakane efekty :?

Oby Norka po sterylce się opanowała...
Obrazek

ewaw

Post » Czw lis 26, 2009 21:32 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Nelly pisze:No patrz :roll: Widocznie tak trafiłaś, na wyjątek :mrgreen:

Żaden wyjątek, u mnie w domu przewinęło się stado psów i to zawsze samice były dominujące, wręcz agresywne. A samce to takie przymilne czołgi :) Pewnie zależy od rasy, a, w przypadku mieszańców, od korzeni (było u nas dużo mieszańców wilczura, tutaj zawsze samice były agresorami).

Shoo

Od: Pt lis 06, 2009 21:41

Post » Czw lis 26, 2009 21:33 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Nelly pisze:Psy bardziej chcą dominować niż sunie, mają jakieś większe zapędy w tym kierunku. Generalnie sunie są przymilniejsze, naprawdę. Jasne, że różnie chyba może być jak już napisałaś. Tak samo są przecież milusie kocice :D

Mi się wydaje, że psy i sunie tez wyczuwają płeć czlowieka.
Moja Dora traktowała mojego brata jak narzeczonego, moją mamę kochała, bo mama dawała jej jeść,
a mojego taty się bała. Mnie zaś miała głęboko gdzieś, nie słuchała się mnie i olewała mnie totalnie...
Obrazek

ewaw

Post » Czw lis 26, 2009 21:39 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

FluszakPluszak pisze:Mam wrażenie,że samice w ogóle mają bardziej złożoną psychikę niż samce ( żeby nie było nieporozumień- mam na myśli psy i koty) :wink:

A ja myślę, że nie tylko u psów i kotów hehehe... :wink: :wink: :wink:
Mam znajomą, która przez 35 lat swego zycia była facetem,
potem przeszła zmianę płci i teraz jest piękną kobietą.
Ona doświadczyła, jak to jest być jednym i drugim.
I mówi, że jako facet patrzyła tak prosto na świat, nieskomplikowanie, jakby jednokanałowo.
Po kuracji hormonalnej na kobietę, zupełnie zmienił jej się ogląd świata,
wszystko się skomplikowało, teraz wszystko widzi jakby z wielu stron.
Serio mówię. Babki żadzą :mrgreen:
Obrazek

ewaw

Post » Czw lis 26, 2009 21:57 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Dziś była u nas MEGA żebranina...
Robiłam na obiad filet z kurczaka po indyjsku.
Pomocnicy oczywiście szybko zwęszyli sprawę.
Norka u mych stóp wychodziła wprost ze skóry...
Mefisto z Ryśkiem na blacie z nosami prawie pod nożem :strach:
Rudzik - po tym, jak dostał od Norki po nosie - w bezpiecznej odległości,
ale z bardzo błagalną miną wygłodzonego nieszczęśnika...
Tylko Nikita pogardziła mięskiem i stwierdziła po obwąchaniu kawałeczka,
że nic w tym interesującego nie ma... Poszła spać.
Reszta się opchała mięskiem... Zjadły 1/3 fileta!
Norka jak dzika bestia - chwyta mięsko w locie!
Mefisto - królewicz, delikatnie, powolutku, malutkie kawałeczki...
Rysiek - lekko wybrzydzając, żeby tradycji stało się zadość - ale jednak czekał na swój przydział...
Myślę, że spokojnie mogłyby pochłonąć w czwórkę cały filet półkilkogramowy... :strach:
Obrazek

ewaw

Post » Pt lis 27, 2009 10:59 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze: Reszta się opchała mięskiem... Zjadły 1/3 fileta!
Norka jak dzika bestia - chwyta mięsko w locie!
Mefisto - królewicz, delikatnie, powolutku, malutkie kawałeczki...
Rysiek - lekko wybrzydzając, żeby tradycji stało się zadość - ale jednak czekał na swój przydział...
Myślę, że spokojnie mogłyby pochłonąć w czwórkę cały filet półkilkogramowy... :strach:
To miały święto :D A Rudzik też dostał? Szkoda mi Rudaska jak go Norka pogoniła... :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt lis 27, 2009 12:49 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Dostał Rudzik, dostał. Siedział w bezpiecznej odległości od Norki,
ale pamiętałam o nim. :D
Obrazek

ewaw

Post » Pt lis 27, 2009 13:16 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Uf... :mrgreen: Jak patrzę na tą jego rozdziawioną mordkę to zaraz bym mu coś na ząb w nią włożyła :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt lis 27, 2009 16:20 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Biedny głodny Rudzik :lol:

U mnie Hestia uskutecznia tylko wielkie darcie pyska, jej wnuczek też się nauczył wrzeszczeć o jedzenie :twisted:

Będziesz na wystawie w weekend?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]