Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prośba na koniec tego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 26, 2009 9:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

MarciaMuuu pisze:I jak tam? :roll:

Bez zmian. Ani lepiej, ani gorzej. Karmimy strzykawką, bo nadal chce jeść - podchodzi do miseczek, drapie w lodówkę, a gdy ją otworzę sięga łapką do półki z wędlinami. Sam jednak niczego nie przełknie, choć widać, że ma ochotę. Dziś o 19. USG. Mam nadzieję, że coś nam wyjaśni.

My z Michałem przeżywamy huśtawkę nastrojów, ale staramy się jakoś trzymać. Te ostatnie dni uświadomiły nam jak bardzo go kochamy :1luvu: . Dziś obudziłam się o 5. rano i gdy zobaczyłam, że Sznycuś już nie śpi, zabrałam go do naszego łóżka. Położył się między nami, zaczął ugniatać łapkami pościel i mruczeć. Potem wsunął się do mnie pod kołdrę, przytulił i zasnął rozmruczany. Bardzo, bardzo chciałabym by los dał nam jeszcze trochę takich chwil...
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lis 26, 2009 9:51 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Jedz Papulku jedz mocne kciuki za Twoje zdrówko, bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw lis 26, 2009 9:54 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

:cry:

:ok: :ok: :ok:

Głaski dla Papulka :1luvu:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw lis 26, 2009 10:02 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Sznycku kochany :ok: :ok: :ok: .

Nurtuje mnie czemu Sznycuś nie je sam, choć ma ochotę. Czym to jest spowodowane? Zawsze jak to ty były "ogólnie" chore (nie wiem, jak to inaczej nazwać), po prostu nie podchodziły do misek, nie szukały jedzenia. Trzeba było chodzić za nimi, namawiać. A jak kot chciał jeść, a nie mógł to zazwyczaj była to jakaś bardziej "mechaniczna" przeszkoda - bolący ząb, gardło, coś w pysiu itd. Odrzuca go dopiero, jak poczuje zapach jedzenia w misce? Że też kot nic nie powie, ech...
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw lis 26, 2009 10:06 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Monostra pisze:Odrzuca go dopiero, jak poczuje zapach jedzenia w misce?

Wręcz przeciwnie, zapach go zachęca. Dostałam ostatnio od weta różne próbki Royala i gdy otwieram nową, wręcz rzuca się na miseczkę. Zjada ze trzy chrupki i odchodzi... Gerberka, którego podaję mu do pyszczka zjada w całości. Nie wypluwa, nie broni się, oblizuje resztki z pysia :roll:

Mam nadzieję, że gdy po USG będziemy wiedzieć więcej i podamy właściwe leki, to może zaskoczy z jedzeniem. Ja widzę, że on bardzo chce żyć, dziewczyny. Ta świadomość podnosi mnie na duchu w chwilach, gdy dopada zwątpienie...
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lis 26, 2009 10:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

O jejuniu ! Doczytałam dzisiaj dopiero . Sznycku złoty kciuki trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
żeby wiadomo było dokładnie co tam siedzi złego i jak to wyleczyć, żeby długo jeszcze Sznycuś przytulał się do Joasi i siedział na poduchach . :ok:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Czw lis 26, 2009 10:55 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

mięta pisze:żeby wiadomo było dokładnie co tam siedzi złego i jak to wyleczyć, żeby długo jeszcze Sznycuś przytulał się do Joasi i siedział na poduchach . :ok:

Nie mam w tej chwili większego marzenia.
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lis 26, 2009 11:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Joasiu, Rychu też mi nie je sam od prawie tygodnia ... podchodzi, powącha, czasem liźnie raz, czy dwa i odchodzi ... dokarmiam na siłę pasztetami, ładnie wchodzą strzykawką. Kot musi jeść, trzeba karmić na siłę. Ja mojemu staram się wcisnąć choć małą puszeczkę 85-100g dziennie.

Próbowałaś z czymś na apetyt? Peritol? Relanium?

Weci nie wiedzą, dlaczego Rychu nie je - nie ma złych wyników, nie ma nadżerek, gardlo ok ... stwierdzili, żeby dokarmiać na razie, powinien w końcu zaskoczyć.

Wciskaj mu jedzonko strzykawką, żeby miał siły do walki. Przy watrobie ważne, żeby nie za dużo na raz, ale często. Dawaj gotowane jedzonko, możesz wątrobowe pasztety.

Jak w końcu te wyniki wyglądają? Są złe? Pytaj na forum o Ornipural - rewelacyjnie regeneruje wątrobę - nasze sreberko dostaje właśnie ornipural dzięki Adze9955.

Walczcie, nie poddawaj się! My walczymy ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 26, 2009 11:28 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Gerberek nie podrażnia ,może dlatego go je .A próbowałaś mięsko surowe ? Jak najmniejsze kawałki :ok:
Kciuki z całych sił i głaski dla Papcia :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw lis 26, 2009 11:38 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Avian pisze:Joasiu, Rychu też mi nie je sam od prawie tygodnia ... podchodzi, powącha, czasem liźnie raz, czy dwa i odchodzi ... dokarmiam na siłę pasztetami, ładnie wchodzą strzykawką. Kot musi jeść, trzeba karmić na siłę. Ja mojemu staram się wcisnąć choć małą puszeczkę 85-100g dziennie.

Avian, ja nie muszę nic wciskać na siłę, on bardzo spokojnie przyjmuje to karmienie strzykawką. Sprawia wrażenie jakby chciał być karmiony. Wczoraj dostał trochę ponad 40 ml gerbera. Na 4 podejścia.
Avian pisze:Próbowałaś z czymś na apetyt? Peritol? Relanium?

Podaję antybiotyk i hepatil, bo tak kazał wet. Dziś on zadecyduje co dalej podawać. Na pewno zapytam o Peritol, Relanium i Ornipural. Dziękuję za te informacje :) .
Avian pisze:Jak w końcu te wyniki wyglądają? Są złe?

Dziś dostanę je do ręki. To że są złe, wiem z relacji telefonicznej weta :(
Avian pisze:Walczcie, nie poddawaj się! My walczymy ...

Nie poddam się, póki on tak wyraźnie jak teraz pokazuje mi, że chce bardzo żyć! :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lis 26, 2009 11:39 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Czw lis 26, 2009 11:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

amyszka pisze:Gerberek nie podrażnia ,może dlatego go je .A próbowałaś mięsko surowe ? Jak najmniejsze kawałki :ok:

Daję gerberka, bo tylko to mogę nabrać strzykawką. Spróbuję kupić te wątrobowe pasztety, o których pisała Avian.
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lis 26, 2009 11:46 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

JoasiaS pisze:
Avian pisze:Joasiu, Rychu też mi nie je sam od prawie tygodnia ... podchodzi, powącha, czasem liźnie raz, czy dwa i odchodzi ... dokarmiam na siłę pasztetami, ładnie wchodzą strzykawką. Kot musi jeść, trzeba karmić na siłę. Ja mojemu staram się wcisnąć choć małą puszeczkę 85-100g dziennie.

Avian, ja nie muszę nic wciskać na siłę, on bardzo spokojnie przyjmuje to karmienie strzykawką. Sprawia wrażenie jakby chciał być karmiony. Wczoraj dostał trochę ponad 40 ml gerbera. Na 4 podejścia.

O, to tak jak mój ... też grzecznie łyka, jak go karmię. To wygląda, jakby z wygodnictwa nie chciało mu się samemu szczęką ruszać ...
Spróbuj dać więcej - 40ml to jakieś 40g, może być mało, tym bardziej, ze on z tych dużych kotów jest.

Z pasztetów podobno smaczniejszy jest Trovet (HLD), poza tym Hills L/D.

Muszą w końcu zaskoczyć, nie damy się, prawda?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 26, 2009 11:51 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

Avian pisze:Spróbuj dać więcej - 40ml to jakieś 40g, może być mało, tym bardziej, ze on z tych dużych kotów jest.

Ok.
Avian pisze:Z pasztetów podobno smaczniejszy jest Trovet (HLD), poza tym Hills L/D

Dzięki, Avian. Takie właśnie fachowe informacje są dla mnie teraz niesamowicie cenne :1luvu:
Avian pisze:Muszą w końcu zaskoczyć, nie damy się, prawda?

Bardzo bym chciała, żeby zaskoczyły. Bardzo! :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lis 26, 2009 11:52 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Sznycuś chory :-(

:ok: :ok: :ok:

Za Sznycka i za Rycha, cały czas :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]