Brenda i Celinka,obie w swoich domkach!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 19:56 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

No i są efekty pozostawienia kociaka bez towarzystwa innego kociaka.Brenda zaczyna rozrabiać,bo się nudzi.Łazi po meblach i już udało jej się zrzucić parę rzeczy.Jak była Susie i Celinka to biegały razem za piłeczką,listkiem lub papierkiem.Teraz moje dwie .....no,cóż,one po prostu są.I tyle.Zero aktywności.Przecież nie są stare,a zachowują się tak,jakby miały sto lat,albo i więcej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 20, 2009 8:13 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Wczoraj Ania zostawiła koty same na kilka godzin.Krwi,ani kłaków na podłodze nie było.Junior przestał warczeć i syczeć,sprawia wrażenie zainteresowanego kotką i zabawą z nią,ale to Celinka jeszcze nie ma zbytniej ochoty.Nie ma co narzekać,są razem dopiero dwa dni.Ania mówi,że jej samej jest już lepiej,bo nie musi już tyle czasu zajmować się Juniorem,wymyślać zabawy,które i tak średnio go interesowały.Pojawił się nowy kot,a jakby kotów było mniej.

ewar

Post » Pt lis 20, 2009 23:24 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Same dobre wieści.Ania obiecała wejść na forum i pisać o Celince i Juniorze.Celinka wyluzowana całkowicie,zero stresu.Zachwyciła znajomych,bo i śliczna i bardzo śmiała,pakuje się na kolana,chce się miziać..itd.Junior zaciekawiony,ale on się jej trochę boi.To taki typ strachulca,generalnie rzecz ujmując.Celinka czuję się już u siebie,była z Juniorem na balkonie,zna już każdy kąt mieszkania.Nie może być lepiej jak na drugą dobę,prawda?

ewar

Post » Sob lis 21, 2009 9:59 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Bardzo dobrze! Superowo wręcz :D :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob lis 21, 2009 21:25 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Celinka to rezolutna koteczka
da sobie radę
a Junior ma teraz bardzo ciekawe zajęcie - obserwowanie tego drugiego stworzenia :lol:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie lis 22, 2009 13:28 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Gucia baaaardzo zainteresowana jedzeniem.Obrazek
Brenda uwielbia komputer.Zawsze leży przed klawiaturą,ale wtedy nie mogę zrobić zdjęcia.Kiedy tylko wstaję,ona też.
A na zdjęciu widać,że moje kotki chyba się lubią,prawda?
ObrazekObrazek

ewar

Post » Pon lis 23, 2009 8:58 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Celinka ma się dobrze.Jutro po raz pierwszy kotki zostaną same w domu,Ania się denerwuje.Naprawdę nie ma czym.Celinka podoba się znajomym,przychodzą ja odwiedzać,bo to miłe,kochające ludzi kocię.Ania chyba nie zdaje sobie sprawy,jak bardzo dokocenie się udało.Chyba chciałaby,aby Junior od razu bawił się z kotką,przytulał do niej...itd.A przecież oni oboje śpią w nogach łóżka,Junior nie spuszcza oczu z Celci,próbuje się z nią bawić.Są razem dopiero od środy,piąty dzień.Jest lepiej,niż przypuszczałam.

ewar

Post » Wto lis 24, 2009 0:43 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

:ok: :ok: :ok: :ok: Aniu będzie dobrze

nie ma się co martwić

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Wto lis 24, 2009 22:31 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

:lol: :lol: :lol: Od tego zaczynam.Dzwoniła Ania.Jest przeszczęśliwa, żałuje tylko,że tak długo zwlekała z dokoceniem,że niepotrzebnie się bała,że Celinka jest cudowna,że zdominowała Juniora,że się bawią,że ona ma więcej czasu,a mniej kłopotu...uff.Teraz namawia wszystkich znajomych na drugiego kota.Sama już wie,że drugi kot to najlepsze rozwiązanie.Junior nie jest już smutny,nie boi się tak,bo przecież jest Celinka i w razie czego obroni go.Ania się śmieje,że mała pchła,zaledwie sześciomiesięczna zdominowała dużego,dorosłego kocura.ale najważniejsze,że żadne z nich nie wykazuje cienia agresji.nic.No i o to chodzi,że wszystkim jest dobrze.Celince,bo ma świetny domek,Juniorowi,bo ma koleżankę,którą lubi i Ani,że nareszcie jest spokojna.Ale fajnie :ryk: :ryk:

ewar

Post » Śro lis 25, 2009 8:37 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Ja też zawsze powtarzam, że co 2 koty to nie jeden :twisted: Chyba typ absolutnego "jedynaka" zdarza się dość rzadko. Super czytać takie wiadomości! :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

slapcio

Post » Śro lis 25, 2009 9:13 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Jasne! Poza tym to stalowowolski kot,a te są wyjątkowe :lol: .Ania ma założyć sobie internet w domu i pisać o swoich kotach.Założę Celince nowy wątek na kotach,a tu zostanie Brenda,moje słoneczko.
Slapcio,ja z uporem maniaka piszę na wszystkich możliwych wątkach o wzięciu dwóch.Kilka razy udało mi się przekonać,że tak jest lepiej,że nie chodzi tylko o dobro kota,ale i ludzi.To też jest ważne.Tak jak w przypadku domku Celinki- wszyscy na tym skorzystali.Co więcej,Ania już o tym wie i namawia znajomych na dokocenie.Ma nadzieję,że sześcioletnia kotka znajomych będzie mieć koleżankę albo kolegę.

ewar

Post » Śro lis 25, 2009 18:10 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Coś mało piszę o Brendzi.Jakie to słodkie kocię.Najbardziej lubię,kiedy rano przychodzi do mnie do łóżka,odwraca się pleckami i mocno przytula.A śpi zawsze na moim łóżku z przytulanką.Jej nie da się nie kochać.Ona nie miauczy,ona tak tylko popiskuje,nie umiem określić tego dźwięku.Zrobiłam trochę zdjęć,wstawię potem.

ewar

Post » Śro lis 25, 2009 18:20 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Czekamy :D

Moje koty o poranku łażą po nas, coby zmotywować do wstania i dania śniadania :P
Obrazek

slapcio

Post » Czw lis 26, 2009 9:03 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

No to parę zdjęć moich rezydentek i Brendzi.
To bura Melcia,ulubienica znajomych i rodzinyObrazek
A to Gucia,jest piękna.ładniejsza w realuObrazek
Brendzia powinna być fotografowana bez lampy,ale wtedy wychodzą mi nieostre zdjęcia.ObrazekObrazek
Obrazek

ewar

Post » Czw lis 26, 2009 21:38 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne.Celinka w domku.

Brenda jest bardzo piękna
mam sentyment do trikolorek i szylkretek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia][następna]