POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 24, 2009 20:02 POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

zaszczepiony dwukrotnie kompletem szczepień, wczoraj się zaczęło - myślałam że zżarł coś nie teges, bo jest strasznym żarłokiem i czasami ryje mi w zlewie... przegłodziłam i myślałam że będzie lepiej
ale znalazłam w kątach kupy, sraczka - bez krwi, i rzygi - białe, pieniste, bez zapachu rzygów, bez krwi - takie kwaśno-cuchnące, nie jak kwas żołądkowy
nie mam możliwości jechać do weterynarza, NAJWCZEŚNIEJ JUTRO a on się źle czuje, słania się, schudł z 2300 do 2150
jest taki nieprzytomny wzrokiem

noję się bo mi 2 koty umarły na tyfus a tak się u nich zaczynało - co robić??? co mogę zrobić w domu, domową metodą?

haniah

Od: Nie paź 04, 2009 8:51

Post » Wto lis 24, 2009 20:05 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

Jeśli to pp to nic nie możesz zrobić, tylko szybka wizyta u weta może kota uratować, bo poda odpowiednie lekarstwa i kroplówkę. Jedź na nocny dyżur, skąd jesteś?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lis 24, 2009 20:06 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

domowo nic nie zrobisz :(

to nie powinien byc tyfus (pp) jesli kot byl szczepiony

w Wwie jest pogotowie wet na Ksiazecej - weci przyjezdzaja do domu, odplatnie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto lis 24, 2009 20:09 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

Jesli kot jest 2 razy szczepiony, to mysle, ze pp jest malo prawdopodobne. Akle jednak mozliwe.
Jak dawno byl u Ciebie w domu ostatni chory na pp kot ?

Byc moze kociak sie czyms zatrul. To co opisujesz to bardzo ciezki juz stan jest. Najprawdopodobniej kociak jest bardzo odwodniony.
Tylko natychmiastowa wizyta u weta moze mu pomoc...niezaleznie od przyczyny choroby. Nic w domu mu nie pomozesz, bez odpowiednich lekow i kroplowek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto lis 24, 2009 20:13 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

ok, zrobię co się da żeby jechać do weta - mieszkamy we wrocławiu
koty z tyfusem to już historia, mam innego kota swojego od paru lat - jest zdrowy i też zaszczepiony, koty nie wychodzą

drugie szczepienie bylo ponad tydzień temu
lece, do 21 musze zdazyc do weta - jak coś napiszcie mi na wszelki wypadek gdzie we wroclawiu moge jechac w nocy, jesli nie zdaze do mojego weta do tej cholernej 21 ... czekam na transport :(((

haniah

Post » Wto lis 24, 2009 21:35 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

jesteśmy po wizycie
dostał kroplówkę podskórnie płyn ringeri 200ml
antybiotyk synulox zastrzyk 02 ml

podejrzewa zapalenie przewodu pokarmowego, kot nie ma temperatury - ma za to "plecak" po kroplówce i wygląda dziwacznie, ma bary jak jakiś przepakowany kulturysta
brzuch niebolesny, póki co mało prawdopodobna panleukopenia

kontrola jutro, jeśli mu się nie zacznie poprawiać to robimy prześwietlenie z kontrastem, żeby wykluczyć połknięcie jakiegoś przedmiotu
do tego czasu głodówka

czy możecie mi podać jakieś kliniki we wrocławiu, w których można szukać ewentualnej pomocy nocnej? i wyjazdowej, w domu?
pozdrawiam

haniah

Post » Śro lis 25, 2009 8:44 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

3mam :ok:

napisz w tytule ze szukasz weta we Wroclawiu
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lis 25, 2009 8:48 Re: POMOCY! kot ok. 3-4 mies. chory-nie moge do weta!

Haniah znajdź watek Schrowro. To dziewczyny z Wrocławia. One pomoga Ci znaleźć dobrego veta. :ok: za malucha :ok: :ok: :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31