Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 24, 2009 20:05 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Dobrze, że w ogóle spojrzałaś pod kołdrę 8)
A co by było, gdybyś przespała się z tą wątróbką, a rano budzisz się, patrzysz...
:strach:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Wto lis 24, 2009 21:04 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-co jest Balbusi?Miau i miau......

czitka pisze: Jezu.....co mi się stało? W nocy? Nie zauważyłam? Krew i strzępy ciała na całym prześcieradle....

Tak miał mój kolega po pijaku. "Zapomniał", że zjechał w doł klifem w kierunku plaży, kiedy wracał z kumplami. Koledzy ledwo go wyciągnęli. Rano się zastanawiał, czemu pościel i on jest taki pokrwawiony. Myśli miał różne... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lis 24, 2009 21:09 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Oooo - wątek ożył, a ja nic o tym nie wiem.
Ale o watróbce wiedziałam :mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lis 24, 2009 21:10 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Bungo pisze:Oooo - wątek ożył, a ja nic o tym nie wiem.
Ale o watróbce wiedziałam :mrgreen:

Dobrze, że jesteś 8) . Kiedy napiszesz o Bungo i Lusi. Ładnie proszęęęęęęęęęęęęęęęęę.......
:piwa:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Wto lis 24, 2009 21:14 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

A co tu o tych gadach pisać :? Żyją, tyją, ostatnio trochę smarkają. W poniedziałek już po raz trzeci wybieram się z Bungusiem do weta na badanie krwi, żeby sprawdzić, czy mu podskoczona kreatynina bardziej nie podskoczyła. Tak jestem wredna, że dwa razy odwołałam wizytę z przyczyn różnych :evil:
Nawet zdjęć nie chce się robić, bo się fcale nie zmieniły....

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lis 24, 2009 21:20 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Bungo pisze:A co tu o tych gadach pisać :? Żyją, tyją, ostatnio trochę smarkają. W poniedziałek już po raz trzeci wybieram się z Bungusiem do weta na badanie krwi, żeby sprawdzić, czy mu podskoczona kreatynina bardziej nie podskoczyła. Tak jestem wredna, że dwa razy odwołałam wizytę z przyczyn różnych :evil:
Nawet zdjęć nie chce się robić, bo się fcale nie zmieniły....

Bardzo dziękuję za informację :twisted: . Kiedy w ich wątku coś będzie napisane?
8)

Marcelibu

Post » Wto lis 24, 2009 21:56 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Zdolniacha z Cosi. Umie siatki wypakować.
U mnie to tylko myszkują i nadgryzają, Pysia świeże pieczywo (najlepiej bułki lub drożdżowe)
Haker szynkę bez konserwantów.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw lis 26, 2009 20:46 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Wojtek pisze:Niektórzy znajdują głowę konia w pościeli, a Czitka wątróbkę :lol:

A ja myślałam, że to była drobiowa :P
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw lis 26, 2009 21:03 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Drobiowa, drobiowa. Ale co to znaczy jak się ją znajdzie w pościeli?
Bo co znaczy koński łeb, to wiadomo.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw lis 26, 2009 21:51 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Wojtek pisze:Drobiowa, drobiowa. Ale co to znaczy jak się ją znajdzie w pościeli?
Bo co znaczy koński łeb, to wiadomo.

No wiesz, że tak powiem, wszystko na odpowiednią miarę. 8)
Na szczęście łebki, mające wartość porównywalną z tamtym łbem końskim, Czitka znajduje codziennie w swojej pościeli razem z resztą ciepłych futrzasych ciałek :twisted:
A to po prostu był znak od Kociej Matki Chrzestnej ostrzegający przed tym, co może spotkać kogoś kto "kiełbasę toruńską i bęc do lodówki" :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pt lis 27, 2009 12:49 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

:lol:
Moi rodzice mieli suńkę, która swoje skarby chowała pod poduszką pana :wink:
Zabawki i ogryzione gnaty były na porządku dziennym, ale kiedyś porwała kostkę masła i zachomikowała na czarną godzinę :twisted:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 03, 2009 11:40 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Już chciałam ogłosić wiosnę, bo w ogrodzie stokrotki kwitną i czereśnia ma zawiązki pączków, a tu dzisiaj minus dwa 8O
Futra jedzą więcej, śpią bardziej, i w ogóle do kitu z taka porą roku. Same koszty :evil:
Śpimy w różnych konfiguracjach przy kominku, mówimy na to solarium :P
Ale w solarium są tylko dwa miejsca leżące, a w dodatku gdy pierwsza położy się tam Tuta, to reszta nie ma szans.
No chyba, że Cosia, tak boczkiem, boczkiem, na paluszkach, a w pysk dostanie od Cioci, ale Czitunia w końcu pozwala. Ale tylko Cosi. Cosia pokornie to znosi na zasadzie :bij, ale pozwól leżeć....
Zaraz to pokażemy, na razie kłopoty z wstawieniem fotki.
O, już!
Obrazek
Ten baleron to Czitusia oczywiście.
A tutaj wraiant wieczorny drugi, oni sypiają razem :oops:
Obrazek
Proszę uprzejmie zauważyć, że MIć Mić nie jest taki strasznie gruby....
A przy okazji mam takie pytanie, co sądzicie?
Koleżanka ma koty, dwa duże, jedną podrostkę malutką, właśnie sie dokociła. Czteromiesięczna a może pięciomiesięczna kicia zaczęła regularne rujkowanie, było już raz, tydzień przerwy i znowu. Oczywiście konsultacja z wetem co robić, bo dziewczę młode, a wet na to, że jeżeli sterylka teraz, to będzie mała koteczka, jeżeli za dwa miesiące- wyrośnie duża kota.
Więc zapadła decyzja, że pod koniec stycznia, a teraz prowera, gdy się pojawi rujka. Dziwne to, ale może istotnie jest zależność?
Ostatnio edytowano Czw gru 03, 2009 12:08 przez czitka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw gru 03, 2009 11:46 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Koty niech odbierają, Ty pokazuj.

PS. A z tą wiosną, to nie rób nadziei. Jeszcze Bożego Narodzenia nie było, ja ciągle tkwię w jesieni, a Ty chcesz wiosnę ogłaszać... :roll:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 03, 2009 12:11 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urwanie głowy, nie mam zdrowia....

Ja mam zawsze wyprzedzenie o jedną porę roku, zimy już i tak nie będzie. A nawet jeżeli, to grudzień, który jest krótki, może trochę stycznia, a luty to już zima nie podskoczy :mrgreen: Zaraz jest potem marzec i juz będzie pięknie!
Fotki uzupełniłam i biegnę do pracy.
Pa!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw gru 03, 2009 12:19 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- nie idzie wiosna, buuu....

No tak. [ew. `no jo` jak mówią na Kujawach] w tym Wrocławiu to faktycznie możesz se odliczać do lutego. :roll: Bardziej na północ trzeba jednak doliczyć i ten marzec...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]