CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 01, 2009 21:16 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

:ok: Za Krówcie
Gosiara

Post » Pon lis 02, 2009 9:29 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

jak krówka dziś?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob lis 07, 2009 10:53 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Dziś jesteśmy umówione z Efcią1 na łapanie na bazarku. Koty wczoraj nie nakarmione, więc może coś się złapie. Trzymajcie kciuki.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob lis 07, 2009 17:54 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Sob lis 07, 2009 18:52 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lis 07, 2009 20:03 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

:ok:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Sob lis 07, 2009 20:04 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Krówka skończyła antybiotyk :D .Teraz już tylko kropelki do oczu.

ulinek0

Post » Nie lis 08, 2009 9:44 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

Dziewczyny dzięki za kciuki, się przydały o tyle, że Efcia nie wyjeżdża dzisiaj i możemy jeszcze raz się zasadzić. Wczoraj złapałyśmy 2 kotki: jedną wysterylizowaną :evil: i jedną z tych wątpliwych: wysterylizowana czy nie? Pani Ryszarda ją oglądała, ale definitywnie nie rozstrzygnęła, kotka pojechała do lecznicy na sprawdzenie. Wczoraj koty, oprócz młodziaków wykastrowanych i grubej Berty znowu nie dostały jeść. Zobaczymy, czy dziś wieczorem bedą chętniej współpracować.
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lis 08, 2009 18:33 Re: CHOMICZÓWKA-kociaki złapane.Krówka bardzo chora :( kciuki !!

no to kciuki dalej trzymamy. Super że krówka skończyła antybiotyk słodzinka jedna.
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 08, 2009 19:01 Re: CHOMICZÓWKA-Krówka szuka domu,Tami się oswaja :)

Krasula ma domek :ok:

ulinek0

Post » Nie lis 08, 2009 21:24 Re: CHOMICZÓWKA-Krówka szuka domu,Tami się oswaja :)

naprawdę?? ale super!! Ula skąd ty bierzesz te domki? napisz coś wiecej o nowym domku łaciatej :)
Obrazek

Goyka

Post » Wto lis 10, 2009 12:25 Re: CHOMICZÓWKA-pozostałe kociaki mają domki. Tami się oswaja :)

Byłyśmy w niedzielę na łapance. Jeden kocur i jeszcze jedna najprawdopodobniej wysterylizowana kotka. :(
Pożytek z tego tylko taki, że kotki będą miały przycięte uszy. Kotkę z soboty już wypuściłam.
Na razie przerwa w łapaniu, bo nie ma miejsc w lecznicach.
Pomyślałam o tym, żeby pożyczyć paniom z bazarku klatkę łapkę i żeby zaczęły ją codziennie wystawiać i karmić w niej koty, czyli też najstarszą mamusię. Koteczka po stracie dzieci zajmuje się teraz bardzo swoim starszym synkiem, tym pingwinkiem sześciomiesięcznym, a więc w okolicach kwiaciarni jest. Może przyzwyczajenie do klatki pomoże ją złapać?
W niedzielę mamusię widziałyśmy; i ona i młoda szara kotka powyjadały kawałeczki ze ścieżek w klatkach, ale dalej nie poszły za krok. Na dodatek na skutek utrudniania życia pani Ryszardzie karmicielce koty są karmione o różnych porach, jak się da. A więc się gremialnie nie stawiają. Nie widziałyśmy ani w sobotę, ani w niedzielę mamusi krówki.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro lis 11, 2009 18:59 Re: CHOMICZÓWKA-pozostałe kociaki mają domki. Tami się oswaja :)

Szkoda że ta mamusia taka ostrożna, miejmy nadzieję, że nie jest w ciąży i że wkrótce się złapie. Pani z kwiaciarni napewno chętnie pomoze
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 13, 2009 10:51 Re: CHOMICZÓWKA-pozostałe kociaki mają domki. Tami się oswaja :)

Ewa wypusciła złapanego w niedzielę kocura. Kotka złapana w niedzielę nie była wysterylizowana. Została wysterylizowana we wtorek i za tydzień będzie wypuszczona. Za dwa tygodnie będą jakieś miejsca w Koterii, to spróbujemy. Póki co zawiozę w przyszłym tygodniu klatkę pani z kwiaciarni, może się kotka przyzwyczai.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon lis 23, 2009 22:03 Re: CHOMICZÓWKA-pozostałe kociaki mają domki. Tami się oswaja :)

Koteczka ostatnia wysterylizowana wróciła już na bazarek. Kilka dni spędziła na obserwacji u Delfin612, bo w Boliłapce jest pp.
Zadzwoniła dzis do mnie p.Ryszarda z informacja, że na bazarek ktos podrzucił małego burego kotka. Pani Ryszarda znalazła go dzisiaj na bazarze, kiedy poszła karmić koty. Podobno był tam od soboty. Wybiegł do niej spod budy. Pani Ryszarda wzięła go na ręce i do domu. I zadzwoniła do mnie z prośbą o pomoc. Odpowiedziałam jej zgodnie z prawdą, że ja kotka wziąć nie mogę, ale, że napiszę na forum.
Póki co umówiłyśmy się, że podjadę do niej w niedzielę rano i spróbuję zrobić maluchowi zdjęcia. Ze zdjęciami mogę oczywiście porobić ogłoszenia i dać w internecie.
Kocurek jest absolutnie domowy, grubiutki, nie boi się, ładnie je, już kuwetkuje. Niestety kilka dni na dworze spowodowało, że ma katar. Na szczęscie oczy zdrowe. Pani Ryszarda pójdzie z nim jutro do lekarza.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]