Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 12:16 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

annskr pisze:
andorka pisze:Żeby tak wszędzie wszystko sprawnie szło...

Pomarzyć.....

Ostatni telefon - prośba o pomoc w sterylce 40 kotów, zdjęć nie wolno robić, adresu nie podadzą, pojechać obejrzeć nie wolno... to jak pomóc?

Wsparcie duchowe na odległość lub przelew pieniędzy na konto za rachunek u weta :evil:
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Pt lis 20, 2009 12:27 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

krzsztof pisze:
annskr pisze:Ostatni telefon - prośba o pomoc w sterylce 40 kotów, zdjęć nie wolno robić, adresu nie podadzą, pojechać obejrzeć nie wolno... to jak pomóc?

Wsparcie duchowe na odległość lub przelew pieniędzy na konto za rachunek u weta :evil:

Wiesz, ludzie się wstydzą, tylke kotów to nie powód do dumy (wiem coś o tym :oops:), szukają pomocy, boją się sesnacji ich kosztem - rozumiem to.
Gdyby chodziło o 2-3 sterylki, no 5, może jakoś by się pieniądze nawet na tych warunkach wyszarpało, ale na 40? To kilka tysięcy zł.

Siostra tej zakoconej pani deklarowała dowożenie kotów na zabiegi, zdjęcia kotów, nie ludzi, mieszkania czy domu, nie do wywoływnia sensacji. Zobaczymy.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 20, 2009 12:39 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

Źle na to spojrzałem przepraszam jeżeli kogoś uraziłem, nie pomyślałem że problem tkwi głębiej.....ale 40 kociaków....czy one są znajdy ...czy też z miotów Pani kotów...Bo jeżeli to pierwsze :oops: bije czołem przed oddaniem Pani.....jeżeli to drugie.....To czemu dopiero teraz sterylka czemu nie jak było ich dwa....pięć :(
Obrazek

krzsztof

Post » Pt lis 20, 2009 13:01 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

annskr pisze:
krzsztof pisze:
annskr pisze:Ostatni telefon - prośba o pomoc w sterylce 40 kotów, zdjęć nie wolno robić, adresu nie podadzą, pojechać obejrzeć nie wolno... to jak pomóc?

Wiesz, ludzie się wstydzą, tylke kotów to nie powód do dumy (wiem coś o tym :oops:), szukają pomocy, boją się sesnacji ich kosztem - rozumiem to.
Gdyby chodziło o 2-3 sterylki, no 5, może jakoś by się pieniądze nawet na tych warunkach wyszarpało, ale na 40? To kilka tysięcy zł.

Siostra tej zakoconej pani deklarowała dowożenie kotów na zabiegi, zdjęcia kotów, nie ludzi, mieszkania czy domu, nie do wywoływnia sensacji. Zobaczymy.

"Tyle kotów to nie powód do dumy"......zależy skąd ma sie te koty jezeli uratowane z ulicy to nie tylko powód do dumy ale przykład dla innych że można pomagać tym stworzeniom które same pomóc sobie nie potrafią i że nie przechodzi się obojętnie obok krzywdy i nieszczęścia kociego świata.......jeżeli zaś ma się tyle kotów ze źle zrozumianej miłości do zwierząt czyli z własnych miotów to świadczy tylko o nie wiedzy lub o niechęci do działań zapobiegania takiej sytuacji........Nie znamy się ale wiem że w Twoim przypadku "minka" ze wstydem jest nie na miejscu ...wstydzić mogą się tacy jak ja......"kibice"
Przepraszam za marudzenie na wątku ale mnie to ruszyło :oops:
Obrazek

krzsztof

Post » Pt lis 20, 2009 13:41 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

Aniu - dopiero dzis polecialo... jak uda nam sie zdzwonic, to opowiem jakie zabawne problemy byly po drodze 8)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pt lis 20, 2009 14:03 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

Koniecznie się zdzwońmy, potrzeba mi trochę śmiechu :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Sob lis 21, 2009 17:50 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

zgłosiła się do nas Pani z prośbą o pomoc
"Witam. Chciałam prosić o pomoc w sprawie kotów, które znajdują się u mojej sąsiadki. Mieszkają tam w starej stodole, nie wiem dokładnie, ile ich jest, myślę, że kilkanaście. Sąsiadka je dokarmia, ale nie dba o ich rozrodczość, przez co jest ich coraz więcej. To ja mam z nimi problem, staram się szukać domów dla kociąt, przygarniam niektóre, wysterylizowałam trzy kotki. Obecnie mam w domu już osiem kotów, ponieważ oprócz 5 mieszkających ze mną wcześniej "wprowadziła się " kotka z dwoma kociętami dwa tygodnie temu. Nie jestem w stanie przygarnąć kolejnych kotów, sąsiedztwo staje się coraz bardziej uciążliwe, a ja czuję się coraz bardziej bezradna. Proszę o pomoc"
mieszka pod Łodzią dostaje co roku kilka kocich prezentów
teraz te maluszki szukają domu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tyle wiemy o młodzieży: Kocie rodzeństwo szuka domu, razem lub oddzielnie
Kocurek i kotka, które urodziły się w lipcu 2009 szukają domu na zawsze.
Są dziećmi podwórkowej kotki, więc powoli uczą się że człowiek jest dobry.
Kochają zabawę, dobre jedzenie i znają wszystkie kocie prawa: śpią na łóżku, żądają posiłku i mruczą jak szalone.
Są po wizycie u weterynarza, są odrobaczone i zaszczepione, mają własne książeczki zdrowia.
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Pon lis 23, 2009 9:41 Re: Łódź 167+288 - Sokolniki - 5 pań, 3 panów, 4 małe -jeszcze 1

W weekend kilka kociaczków pojechało do swoich własnych domów - życzymy im dużo szczęścia :ok:, a sobie - kolejnych takich weekendów :wink:

Bolo – skutek chodzenia na piechotę

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

dwa ostatnie Lamparcie kociaki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i czarno-biała maleńka dziewczynka do Bordo - ze ślicznej trójeczki

Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Pon lis 23, 2009 10:16 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

Sokolnickie koty do sterylek - fotki z łapanek:

Obrazek Obrazek Obrazek

W sobotę odebrałam łapki i wyrazy wdzięczności :wink:, pan z sąsiadami ciągle próbują łapać piątego kociaka i wygląda na to, że łatwo nie zrezygnują. Musiałam też złożyć uroczyste zapewnienie, że jak pojawią się kolejne niewysterylizowane koty, pomożemy.

W weekend zostały złapane i dowiezione na sterylki cztery kotki:

kotka z Chopina, mama pęczka kociaków
kotka spod kościoła na Retkini, złapane przez Bordo
szylkretka spod Hotelu Mazowieckiego, mam Belli i Edwarda
kotka z Radogoszcza, mama czarnych wścieklaków

I „nówki

czarna Czikita i bura Makita z Kochanowskiego, panie łapią jeszcze coś czarno-bialego

Obrazek Obrazek

Czarniutkie i ponoć wściekłe (pogryzło p.Elę i lekarkę) rodzeństwo z Radogoszcza, w dt chłopiec dał mi się spokojnie wziąć i głaskać. Trwają poszukiwania trzeciego – bo karmicielkom wydawało się, że są trzy maluszki. Lepsze zdjęcia będą, jak maluszki zechcą pozować:

Obrazek

„coś” spod kościoła na Retkini, złapane przez Bordo, zdjęcia będą.

W sumie owocny weekend, choć w miejsce czterech wyadoptowanych kociaków pojawiło się 5 nowych z perspektywą na jeszcze trzy :?.
Mnie najbardziej cieszą jak zwykle sterylki - jako docelowe rozwiązanie problemu :D

I jeszcze - dziękujemy bardzo Jolubuk5 :king: za dwa rewelacyjne styropianowe pudła - pojechały do Bordo, tam potrzeba jeszcze kilka, panie z Radogoszcza i Julianowa na razie mają wystarczającą ilość kocich budek.

kalewala

Post » Pon lis 23, 2009 11:26 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

nie można przerobić "tego materiału", :ok: :ok: :ok: za to, co robicie, Aniu :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon lis 23, 2009 14:11 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

Hanulka pisze:nie można przerobić "tego materiału"

Hanulka, jest lżej niż w zeszłym roku, przynajmniej tam, gdzie większość wyciachana.
Oby nie było gorzej...

Z Żytniej żaden karmiciel się nie odezwał?

kalewala

Post » Pon lis 23, 2009 14:43 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

Kolejny potrzebujący kot...
Biało-rudy, jajeczny, ruszają mu się wszystkie zęby.... Wypadł z okna? skopany?

Na razie umawiamy w lecznicy badania + ew prześwietlenie, potem leczenie, kastracja.
Pani, która go znalazła na razie da mu dt...

Kot z ul.Broniewskiego (poz.24 listy zwierzaków leczonych), długo leczony, już zdecydowanie lepiej,. nie ma białaczki (był test), przygotowuje się do kastracji.
Ostatnio edytowano Wto lis 24, 2009 9:40 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Pon lis 23, 2009 19:59 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

:ok:

nie z żytniej nikt, ale miski sa zmieniane, choć ostatnio kotków nie widziałam, ale zimno bylo...przejdę się wt-śr i zostawię kolejne kartki
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lis 24, 2009 10:19 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

Przedstawiam już fotogeniczne nówki u Bordo - dwóch chłopaczków malusieńkich, czarny i bury:

Obrazek Obrazek Obrazek

I zaprzyjaźnioną z Szemrokiem piękną Bellę:

Obrazek

kalewala

Post » Wto lis 24, 2009 11:23 Re: Łódź 167+292 - sterylki, adopcje, nówki, foty

jakie milusiaki :1luvu: hop po domki :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]