Re: Smoczydła (foto). Pożegnanie Misi :'(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 16:28 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Dzień dobry :D Zaznaczam sobie teren.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw lis 19, 2009 20:28 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

kciuki za gojenie i kciuki za GAbrynia ach zdrowiejcie koteczki :ok: :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt lis 20, 2009 9:10 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Witamy Cioteczkę Babajagę :)

Dzisiejsze wieści z domowego szpitala: Gabryś zdecydowanie mniej kicha. Niestety nadal nie widzę u niego poprawy samopoczucia. Co prawda wieczorkiem przyszedł do mnie na kolanka i się biedaczek przytulił, ale gdy dostał ataku kichania, to uciekł :( Ciągle ma problemy z przełykaniem, do tego dziś rano zaobserwowałam, że ciężko oddycha. Działanie podanego Gabrysiowi antybiotyku kończy się dzisiaj, chyba jednak wieczorem zabiorę go z powrotem do weta. Jak myślicie Ciotki? :(

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pt lis 20, 2009 10:39 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

:( Biedny Gabryś.
Ja bym poszła - po antybiotyku powinno się już jednak kotu poprawić po takim czasie. Może trzeba zmienić?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lis 20, 2009 10:40 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Do weta, koniecznie Gosiu :!:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt lis 20, 2009 11:12 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

No tak właśnie myślałam. Tylko wygląda na to, że dziś nie będę miała jak podjechać z nim do weta :? W takich chwilach żałuję, że nie mieszkam w Kielcach :? Logistycznie jestem strasznie ograniczona :(

smoczyca3g

Post » Pt lis 20, 2009 21:11 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Byliśmy u weta. Gardło już nie jest czerwone, więc nie rozumiem, czemu go boli... Temperatury nie ma. Dostał sterydowy lek przeciwzapalny (na 8 dni) i antybiotyk (na 14 dni). Jeśli i to nie pomoże robimy rentgen, żeby sprawdzić czy są drożne drogi oddechowe. Jest też podejrzenie astmy :(
Proszę o zmasowane kciuki!

smoczyca3g

Post » Sob lis 21, 2009 15:48 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

to zmasowane :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alus1

Post » Nie lis 22, 2009 22:43 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

To był ciężki weekend dla Gabrynia... Pan doktor uprzedzał, że poprawa po lekach może być widoczna dopiero po dwóch dniach (czyli jutro). I faktycznie - wczoraj chyba mieliśmy przesilenie. Nigdy nie widziałam tak chorego kota :( Serce mi się krajało jak patrzyłam bezradnie na męczącego się Gabrysia.
Tak czuł się RANO, a tak WIECZOREM - cz.1. i WIECZOREM - cz.2.
Kichanie, kaszlenie, oddychanie pyszczkiem z powodu zapchanego noska. Bardzo się o niego bałam wczoraj wieczorem...

Dziś odnoszę wrażenie, że jest delikatna poprawa. Już tak nie dyszy, choć nos ciągle zapchany. Niestety zaczął się problem z jedzeniem. Do tej pory jadł mokre - tak jak zalecił wet, dzięki temu nie martwiłam tym, że nie pije. Dziś zjadł normalnie rano, za to popołudniu ledwie skubnął :(

Prosimy o kciuki.
Alu, Joasiu, dziękuję!

smoczyca3g

Post » Nie lis 22, 2009 22:49 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

to zmasowane :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: powtórnie :ok:
biedny Gabryś ucałuj pysia :1luvu:

alus1

Post » Pon lis 23, 2009 10:09 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Mocne, Gosiu, mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Chyba wiem, co przeżywasz :(
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon lis 23, 2009 11:12 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

O rany jaki biedny Gabrynio :cry: Kciuki mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lis 23, 2009 11:46 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Dziewczyny, ratunku :(
Dziś rano Gabryś nic nie tknał. Zrobiłam mu szwedzki stół, jak Joasia Sznycowi i nic. Owszem podchodzi do miski, nachyli nad nią nosa i... nic :( odchodzi :( Nie wiem, może on węch stracił? Ciągle mu w tym nosie gulgocze :( Myślicie, że można spróbowac odciągać kotu katar jak niemowlęciu? Tzn taką gruszką?

Do tego ja dziś po wizycie u lekarza wylądowałam na tygodniowym chorobowym z podejrzeniem zaburzeń krążenia mózgowego i plikiem skierowań na badania :( Jakiś pomór cholerny :?

Wlazłam na kawę do pracy, teraz zwijam się do domu do kotów, po drodze zajdę do łyskacza oraz zakupię piersi z kurczaka na rosołek dla Gabrynia...

smoczyca3g

Post » Pon lis 23, 2009 11:52 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Gosiu, Sznyc zachowuje się identycznie :( . Dziś wiozę go na kroplówkę, żeby go wzmocnić.
Nie wiem jak z tym odciąganiem kataru - dzwon do weta.

Trzymaj się, kochana. Zdrówka dla Gabrysia i ciebie też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon lis 23, 2009 14:21 Re: Smoczydła (foto). Seria chorób - teraz Gabryś :(

Jasne że spróbuj z tą gruszką -może się uda :ok: Możesz próbować karmić go z ręki -mój Karmel tak lubi jeść .
A co to z Tobą się dzieje :( ? Jak to wykryto -jakie miałaś objawy ? jeśli można spytać :oops: :roll:
Kciuki za Ciebie i za Gabrysia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To jakaś plaga u kotków na forum :(
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]