Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2009 16:03 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:Obrazek

No ja nie mogę... :ryk: :ryk: :ryk:

Tak śpimy ... tak się też bawimy :lol:
Coby nie było, że to przypadkiem sfociłam, to jeszcze kilka fotek w tym stylu

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Dyzio trochę skromniejszy, ale też lubi wygibasy (w szczególności jak nadstawia "podgardle" do drapania, ale tego sama nie uwiecznię)

Obrazek Obrazek

Zadarty nosek Dyzia (Tajemnicza Cioteczka J. już od dawna zadziera koteckom nosecki :twisted: )

Obrazek

By nie było, żze Kocianki przejmują wątek :twisted:
Snejki walczący z maskotką (nie mogę dojść czemu tak mi przekłamuje kolory Snejkiego)

Obrazek Obrazek

Snejki ogrodnik

Obrazek Obrazek

I na koniec zmęczony zabawą i pracą ... zwisający Snejki :D

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 21, 2009 16:38 przez Amika6, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lis 21, 2009 16:23 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Zwisający Snejki :1luvu: :1luvu:
A Jusia śpi jak mój Janek :)
Dyziaki są sliczne - oba :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob lis 21, 2009 16:28 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Uomamuniu...z podziwu wyjść nie mogę jakie z nich wielkie kocieje wyrosły... :1luvu:

A Zwisający Snejki jest mniamniusi :1luvu: :love: :1luvu:
I ma super fotel 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lis 21, 2009 16:31 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Jak już się tak napracowałam to wrzucę jeszcze dwa "moje" ogonki

Pysia po śniadanku

Obrazek Obrazek Obrazek

Dymuś dopiero podjada

Obrazek Obrazek

I specjalnie dla Cioteczki Andy - Sreberko z wizytą :D
Czasem do nas przychodzi ale nie daje się dotknąć. Obrażona, że mięska dla niej nie ma, odchodzi powarkując pod nosem :twisted:

Obrazek

Edit: literówki :oops:
Ostatnio edytowano Sob lis 21, 2009 16:54 przez Amika6, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 21, 2009 16:46 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:A Zwisający Snejki jest mniamniusi :1luvu: :love: :1luvu:
I ma super fotel 8)

Mam cieplutkie fotki Snejkiego śpiącego "ala Jusia" :D
Ale pokażę później albo jutro :twisted:
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 21, 2009 17:46 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Sreberko wysubtelniała, śliczna :)
A zajrzałaś jej czy ciachnięta? (tylko gdzie to, kurczak, zajrzeć? :roll: :roll: )

Reszta towarzystwa mocno spuchnięta :twisted: po ciocinych obiadkach :kotek:

Anda

Post » Sob lis 21, 2009 19:23 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ciociu Ando 22.09 pisałam ...

Amika6 pisze: Sreberko przez 3 miesiące robiła mnie w konia :evil: , przez cały czas miała swoich właścicieli, a jak udało jej się zwiać (parter, balkon nie zabezpieczony) to przychodziła do mnie na wyżerkę.
Okociła się w domu, miała 6 kociaków (dwa siwe, reszta bura albo łaciata). Wszystkie zostały już oddane.

W ubiegły czwartek pokazała się po długiej przerwie, wyglądała tragiczne, zapadnięte boki, worek na brzuchu prawie do ziemi. Pomacałam cycki czy jeszcze karmi i trafiłam na jakieś strupy 8O . Pierwsza myśl: pewnie kociaki ją pogryzły, bo w takim stanie nie ma już czym ich karmić :( . Złapałam w ręce by to obejrzeć, a tu niespodzianka ... szwy po świeżej sterylce (jak się okazało zrobionej poprzedniego dnia). Nawiasem mówiąc, tak paskudnego szycia jeszcze nie widziałam.
Zrobiłam zdjęcia, wkleję wieczorem bo mam je w domu.

Właścicieli namierzyłam przypadkiem. Szukałam Snejkiego, by nakarmić go przed pójściem do domu i usłyszałam jak na działkach ktoś powiedział „o jest kot, ale to nie ten, bo ten jest bury” Wdrapałam się na parkan i zapytałam jakiego kota szukają (myślałam, że może jakiś działkowicz przygarnął Sreberko) i tak dostałam telefon do właścicieli.
Zadzwoniłam, że widziałam ją koło południa i w razie czego jak przyjdzie to mogę ją złapać. Okazało się, że godzinę wcześniej już ją złapali.

Ostatnio mocno jej pilnowali (dlatego nie przychodziła 8) ), by znowu nie zaciążyła. Zwiała im w dniu kiedy miała zrobiony zabieg, w dodatku była jeszcze taka półprzytomna (nie spodziewali się, że w takim stanie może uciec). Dlatego dookoła rozgłosili, że jej szukają i zostawiali nr telefonu.

Wtedy nie dałam tych zdjęć, dzisiaj nadrabiam.
Brzuch tylko tak mi się udało, bo trzymałam ją w rękach i celowałam aparatem na ślepo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 21, 2009 20:45 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amiko, bardzo dziękuję :P
Koteczki są cudowne :love:
Jusia i Dyzio w pozach zniewalających.
Snejkuś i pozostałe Czupurki wspaniałe :love:
I mam wrażenie, że widzę mojego Pucusia i Pyzolkę :)

Głaski dla całej gromadki :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lis 21, 2009 21:17 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

:evil: :evil:
okropne
Jak można kocinę ze szwami wypuszczać ma wyżerkę. Ona musiała być głodna, bo inaczej nie przyszłaby z taaakim brzuszkiem.
No to tym bardziej: teraz jest piekna/

Anda

Post » Sob lis 21, 2009 21:27 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Anda pisze: :evil: :evil:
okropne
Jak można kocinę ze szwami wypuszczać ma wyżerkę. Ona musiała być głodna, bo inaczej nie przyszłaby z taaakim brzuszkiem.
No to tym bardziej: teraz jest piekna/

Aniu, ona im uciekła poprzedniego popołudnia ubrana w kubraczek. Głodna pewnie była, ale to w tym dniu normalne skoro miała zabieg.
Podobno podsypiała jeszcze po narkozie, jak pani wieszała pranie na balkonie i nie spodziewała się, że ta z drugiego pokoju da radę przywędrować i zeskoczyć z balkonu (mieszkają na parterze). Zanim obiegli blok kotka zniknęła (a jaka jest w tym dobra, sama przekonałam się wiele razy :twisted: ).
Jakoś pozbyła się ubranka, bo następnego dnia była u nas już bez niego.
To chyba taki typ "kota włóczykija".
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 21, 2009 22:13 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

A..........no chyba, że.
Wczoraj poznałam kota imieniem Palikot :twisted: , który jest takim łazikotem.
Błąkał się koło domu mojej mamy, dorosły, gruby, wykastrowany (jak się okazało).
Zabrał go mój brat do domu swojego, nakarmił i kot natychmiast się zadomowił, z każdym pogadał, poocierał się, umył. Jak ocs mu było nie tak, to łapał zębami.
Przespał noc a rano zaczął wyć pod balkonem. Na szyi miał obróżkę z adresownikiem i Paweł zadzwonił do właścicielki. Właścielka, powiedziała, ze to taki kot i ze ona już nie ma siły.

Żeby nie przedłużać - kot wyszedł na balkon i uciekł.
Chodzili, ciciali, obeszli pół osiedla - Palikot zniknął.
Pojawił się, jak przyjechałysmy z Vincem wczoraj pod blok Pawła.

Potem zawiozłysmy go do właścicielki. Opowiadała, że znalazła go właśnie tam, gdzie mieszka moja mama - chorego. Wyleczyła, wykastrowała i zamieszkał u niej z jej kotami. Ale co jakiś czas jakoś wywijał się z domu. Co jakiś czas przynosili go jacyś ludzie a raz nawet policja.
Jest sprytny, bardzo mądry, trudno go do czegoś zmusić.
Posiedzi u niej kilka dni ( tak mówi) i znowu wróci na stare śmieci ( tam tez jedna kobieta go dokarmia), potem pewnie podejdzie do mojego brata cos podjeść a potem do domu... i tak w kółko.
Zwariowałabym z takim kotem.

Anda

Post » Sob lis 21, 2009 22:27 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Niezly agent z tego Palikota :lol: :lol:
Taki kot-cygan, lubi zmieniać miejsce popasu :D
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 21, 2009 23:09 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Jusia i Dyzio są prześlicznymi puchatkami :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie lis 22, 2009 0:15 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Snejki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lis 22, 2009 8:43 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Cześć Kochani! :)
Widać Palikot to typ, któremu włącza się samczy szwendacz i wtedy się włóczy. Dobrze, że jest ciachnięty, przynajmniej się nie seksi.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]