Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 13:01 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:Z Tobą, mowilam Ci o kociaku ;)

To juz nie pamietam.... :(
tyle sie dzialo.
Ja tez poprosilam 2 tygdnie temu o adopcje malego dymniaczka, ale on odszedl po tygodniu :(
wiec nawet o nim nie pisalam... :(
mam mnostow pracy, zmykam z ofrum :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt lis 20, 2009 13:17 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Nie chcialo im sie fatygowac sprawdzic.
Mi na recepcji powiedziano, że są moze 3 koty... moze i ze reszta na razie nie do wziecia.
Byli podjerzliwi, traktowali jak intruza.
Tak traktowani są wszyscy odwiedzający.

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Pt lis 20, 2009 13:20 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:Nie chcialo im sie fatygowac sprawdzic.
Mi na recepcji powiedziano, że są moze 3 koty... moze i ze reszta na razie nie do wziecia.

:| 8O :x

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lis 20, 2009 17:38 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:Mi na recepcji powiedziano, że są moze 3 koty... moze i ze reszta na razie nie do wziecia.

no to ładnie :evil: bo ja tam wysyłam koleżankę, która chciałaby adoptować kociaka,
koniecznie burego,
ale obawiam się, że po niegrzecznym potraktowaniu wyjdzie
i trzaśnie drzwiami rzucając jakąś nieencyklopedyczną łaciną :mrgreen:
i żadna siła nie zmusi jej do ponownego odwiedzenia schronu :evil:
Kolejny kot straci szansę

Czy w weekend będzie tam pracował ktoś myślący i na poziomie?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt lis 20, 2009 18:15 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Nie wiem czy ktos taki będzie. Dziewczyny z miau będą na pewno - w sobotę i w niedzielę.

Zaciskam kciuki

Marsylka

Post » Pt lis 20, 2009 19:42 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

to niech nie jedzie sama - jesli beda tam dziewczyny, to duzo latwiej i przyjemniej bedzie jak umowi sie z nimi :piwa:

tillibulek

Post » Pt lis 20, 2009 19:57 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Tak, i na pewno skuteczniej.
Niech "domek" zajrzy na wątek, albo napisze na pw, to się domówimy :)

Marsylka

Post » Pt lis 20, 2009 20:04 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:Wydalismy też malego szarego kociaka (koteczkę) - http://w36.wrzuta.pl/obraz/7ScKJv1pmJF/koty8.

Czy to ta, która miała łapkę w gipsie po jakimś urazie?
Jeśli tak, to bardzo się cieszę.. :D
Jeśli nie, to ta, o którą pytam jeszcze jest.. teraz ma ok 3 - 3,5 miesiąca, łapka już w porządku, gips zdjęty..
Jest zdrowa, chyba jeszcze nie zaszczepiona..
Numer powinnam dostać niedługo - może jutro..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt lis 20, 2009 20:07 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Nie, z tego, co mi wiadomo, nie miala zadnego urazu. "Wyszla" ze schronu ponad 3 tygodnie temu - wiec to na pewno nie ona.

Marsylka

Post » Pt lis 20, 2009 20:13 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:Nie, z tego, co mi wiadomo, nie miala zadnego urazu. "Wyszla" ze schronu ponad 3 tygodnie temu - wiec to na pewno nie ona.

No to w takim razie jak tylko będę miała numer tej kici, to podam..
Może i dla niej zaświeci słońce w postaci domu.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt lis 20, 2009 20:30 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

podrzucanki :lol:

tillibulek

Post » Pt lis 20, 2009 21:19 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

dellfin612 pisze:
Marsylka pisze:Mi na recepcji powiedziano, że są moze 3 koty... moze i ze reszta na razie nie do wziecia.

no to ładnie :evil: bo ja tam wysyłam koleżankę, która chciałaby adoptować kociaka,
koniecznie burego,
ale obawiam się, że po niegrzecznym potraktowaniu wyjdzie
i trzaśnie drzwiami rzucając jakąś nieencyklopedyczną łaciną :mrgreen:
i żadna siła nie zmusi jej do ponownego odwiedzenia schronu :evil:
Kolejny kot straci szansę

Gdybym była facetem, to bym powiedziała, że opadły mi nie tylko ręce... Qrcze, przecież to w ich interesie jest pooddawać jak najwięcej zwierzaków!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lis 20, 2009 23:11 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

vega36 pisze:Qrcze, przecież to w ich interesie jest pooddawać jak najwięcej zwierzaków!

nie jestem pewna, czy to nie tak, że im więcej zwierząt na stanie, tym większe dotacje. W każdym razie takie sytuacje już miały miejsce
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob lis 21, 2009 1:29 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

dellfin612 pisze:
vega36 pisze:Qrcze, przecież to w ich interesie jest pooddawać jak najwięcej zwierzaków!

nie jestem pewna, czy to nie tak, że im więcej zwierząt na stanie, tym większe dotacje. W każdym razie takie sytuacje już miały miejsce

Ja nie dość, że blondynka, to jeszcze ciemna, więc nadal nie rozumiem. Jeżeli rzeczywiście wysokość dotacji jest funkcją liczby zwierząt w schronie, to w tym wypadku dotacje nie pokrywają kosztów utrzymania i leczenia. Czyli są nieproporcjonalnie niskie w stosunku do zapotrzebowania. Nadal więc bardziej się opłaca wypchnąć zwierzaka niż żywić go i leczyć.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lis 21, 2009 1:52 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

znam jedno schronisko, gdzie się nie leczy i słabo żywi :evil: (zastrzegam, że moja wiedza dotyczy lat 2007-2008). Pozostaje czysty zysk.
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]