^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 12:35 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

na allegro jest wszystko - od karmy dla świerszczy poprzez jaszczurki, koty, psy, kury, świnki morskie, ptaki, fretki, króliki i konie po - uwaga - karme dla skrzydlatego anioła :lol: Ale mojego badziewia nikt nie sprzedaje niestety :roll: Dorota a kiedy Ty sie wybierasz teraz - może bym mogła z Tobą zabrać ?
Filozoficzną karmą też handlują - jakby ktos miał zapotrzebowanie :lol:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw lis 19, 2009 12:41 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Istna pisze:Od kiedy skończyła pół roku (znaczy sie od tej pierwszej feralnej rujki) są z nią problemy. Pytałam wetów czy jej menu jest odpowiednie - zdania były różne - od : "ależ oczywiście kot jest drapieżnikiem i żywi sie mięsem" po "w żadnym wypadku - mieso nie zawiera wszystkiego czego kotu trzeba do zycia". Jak to z diagnozą bywa - ilu lekarzy tyle różnych zdań... :roll:
Jakby nie było nie mam wielkiego wyboru - ona po prostu nie weźmie do pyszczka niczego innego i cześć pieśni. Żarcie Czarnej Zarazy (i nasze też) traktuje jak zawartość kuwety - zakopuje :wink:

Nie rezygnuj z mięcha, tylko zacznij je suplementować - to czego brak mięsu, można dokupić i wymieszać z mięchem. Ci lekarze, którzy twierdzili, że w mięsie nie ma wszystkiego, czego kot potrzebuje - mieli rację. Za mało jest tauryny, biotyny, wapnia, witamin z grupy A, itd....

W żadnym wypadku, never-ever nie dawaj kotu wieprzowiny! Wirus Aujushkiego jest dla kotów śmiertelny, zabija w ciągu kilku dni i nie ma na to ani lekarstwa, ani szczepionki. Jedynym sposobem zabezpieczenia kota przed chorobą jest rezygnacja z mięsa świń.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Czw lis 19, 2009 13:31 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Zielonego pojęcia nie mam - jeżdżę często dość, ale niesystematycznie. Jak będę planowała wyjazd, to dam znać.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Czw lis 19, 2009 16:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Kya, dałaś sobie radę z transportem do lecznicy? Kurcze, dopiero doczytałam, że potrzebujesz.

(nieprzelogowana reddie)
Obrazek Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Kocia Dolina

Od: Nie maja 18, 2008 11:43

Post » Czw lis 19, 2009 17:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Oto suplement do dodawania do surowego mięsa.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... ota/151648
Obrazek

Lojka

Od: Czw sie 06, 2009 12:59

Post » Czw lis 19, 2009 18:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

DorotaEm pisze:Zielonego pojęcia nie mam - jeżdżę często dość, ale niesystematycznie. Jak będę planowała wyjazd, to dam znać.

a mogę też jechać? :P
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw lis 19, 2009 19:51 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Pewnie, że tak :) Jak będę jechała, to dam Wam znać ciut wcześniej. :)
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Post » Czw lis 19, 2009 20:08 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

No to świetnie :)

A Fiskusik dziś miał kastrację i zrobiony test białaczkowy ( ujemny całe szczęście).

Obrazek

Dziękuję jeszcze raz Niewidzialnej Ręce za pomoc :mrgreen:

Dorota, dlatego się spotkałyśmy na Firlika, gnałam spóźniona do pracy, bo na 8.00 byłam kocia zwieźć do lecznicy. Aaaa....raczej nie reaguję na klakson :ryk:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw lis 19, 2009 20:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

e-dita, gęby drzeć nie mogłam, bo okno było zamkęte... :)
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Post » Czw lis 19, 2009 20:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Dorcia zawiozla mnie na resztkach paliwa za co jestem ogromnie Jej wdzieczna . Misiokot jest po operacji .Mial ogromny ropien . Pani twierdzi ,ze czyms sie zaklul od srodka ale ja mam lekkie watpliwosci albowiem w lecznicy czekala w kolejce kotka z identyczna bula kolo pyszczka.Moze to jakas wirusowka?
Misiokot jeszcze jest zadżumiony po narkozie.Wyglada okropnie ,wygolony,posrebrzony z saczaca sie krwia .Najgorsze jest to ,ze w sobote mamy pojechac tam na zastrzyk. Nie dosyc ,ze z transportem problemy to na dodatek biedak bedzie wegetowal w klatce lapce . A potem co? Mam go wygolonego na dwor wywalic? :( Nie musze dodawac chyba ,ze w domu po awanturce matka sie do mnie nie odzywa :evil:
Tu zaćmiony jeszcze Misiokot :
Obrazek

A to Misiokot miesiac temu:
Obrazek

Stracil na urodzie przez zabieg. Komu Misiokota? Nie chce zeby w sobote wrocil na dwor:( On za bardzo oswojony a teraz obawiam sie ,ze jeszcze bardziej bedzie sie lepil ludzi . :(

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw lis 19, 2009 23:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Istna, jak możesz, odezwij się na gg, napisałam wiadomość odnośnie Kai. Pilne!

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw lis 19, 2009 23:05 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Misiokot obudzil sie na dobre .Musialam wstawic do klatki kuwete, a tym samym bardzo zmniejszyla sie jego przestrzen zyciowa . Dalam mu polarowy kocyk a ta bida wtulila w niego calą glowe ,mruczala i ugniatala go. Pierwszy raz w zyciu chyba dotyka czegos tak mieciutkiego . W momencie kiedy wkladam reke do klatki kota wywala sie kołami do góry gotowa na glaskanko. O matko swieta ,nie wiem co ja zrobie jak przyjdzie mi go wykopac znowu na dwor.

kya

Post » Czw lis 19, 2009 23:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lis 20, 2009 0:31 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Kya, a powiedz czy Misiokot w takim razie będzie szukać domu, czy tylko wtedy się na to zdecydujesz, jeśli znajdziesz dla niego DT? W razie czego, ogłoszenia oczywiście ma zapewnione.

A propos, cypisku, działasz z przygotowaniem ofert swoich tymczasików? :)

reddie
Obrazek Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Kocia Dolina

Od: Nie maja 18, 2008 11:43

Post » Pt lis 20, 2009 6:15 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Nie moze zostac u mnie w mieszkaniu .Jesli do jutra nie znajdzie DT bede musiala go wypuscic :(
Tak czy siak do jutra wszyscy zajoba dostaniemy, bo Misiokot nie chce w klatce-lapce siedziec i caly czas miauczy .Jutro musze z nim jechac na zastrzyk ,poszukuje transportu :oops:

kya

[poprzednia][następna]