Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2009 22:43 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Kicia została w nowym domu.
Pani okazała się bardzo sympatyczna i chyba nie mniej przejęta od kota ;)
Wszystko dla niej naszykowane było, nowa kuweta, nowe miseczki, drapak. Kicha natomiast maksymalnie przerażona podróżą i nowym miejscem... :( Zwiedziła nerwowo całe mieszkanie, potem schowała się za szafą.... Mam nadzieję, że po kilku dniach się unormuje :roll:

Milka zamieszkała w Łodzi, z samotną panią w średnim wieku. Pod koniec zimy pomożemy jej założyć siatkę na okno, żeby kicia nie wybrała się na wycieczkę (parter). Myślę, że nie zabraknie jej miłości i uwagi, pani mieszka sama i pracuje. Chciała koniecznie kota ze schroniska, ale mąż koleżanki znalazł jej w internecie Milkę.
Mieszkanie małe, ale dla jednego kota w sam raz :) No i jest piec kaflowy, więc Milka będzie mogła się wygrzewać do woli pod lub obok pieca.

No nic, mam nadzieję że to była dobra decyzja... Milka zzyła się z Pusiem, bawiły się, ganiały...Z drugiej strony Zuza (nasza kotka) bała się jej, ona się boi wszystkiego. Milka też niezbyt dogadywała się z moim psem. Mam nadzieję, że nie będzie się tam czuła samotna bez innych kotów. Nas w sumie całe dnie nie ma w domu, koty siedzą same. Tam będzie miała panią tylko dla siebie. A domek naprawdę fajny. Z drugiej strony jak "coś" znajdę kiedyś "przypadkiem" to będzie miejsce.

Powiedzcie że dobrze zrobiliśmy.... :roll:

modliszka

Od: Wto lut 14, 2006 19:12

Post » Nie lis 15, 2009 7:31 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Takie domki to rzadkość. Mam tylko nadzieję, ze Milusia nie będzie się czuła samotna, ale może Pańcia wynagrodzi jej tę samotność.
Parę dni trzeba odczekać, to sie okaże czy Milusi taki styl życia odpowiada. :ok: :ok: :)

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 15, 2009 9:56 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Dzisiaj dostałam wiadomość,że zjadła, odnalazła drogę kuwety :) i schowała się w kanapie. No i że jest śliczna.
Jutro pani chce jej kupić budkę, żeby miała się gdzie chować ;)

modliszka

Post » Nie lis 15, 2009 10:07 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Nie zawsze takie budki się sprawdzają. Koleżanka kupiła i kot tylko raz do niej wszedł. Moje lubią bardziej przestronniejsze budki, ale co dziwne, to małe pudełka im pasują.
Może powiedz tej Pani, żeby przyniosła jej jakieś pudełko ze sklepu, bo koty uwielbiają wszelkie pudła i pudełaczka.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Post » Nie lis 15, 2009 10:22 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Super, ze Milunia znalazla domek :) Chyba zdejme banerek...
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie lis 15, 2009 11:38 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Ale się cieszę że Milunia ma domek :1luvu:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie lis 15, 2009 17:27 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

tytuł trzeba by było zmienić...

modliszka

Post » Pon lis 16, 2009 7:57 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

nareszcie :1luvu: , będzie dobrze :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw lis 19, 2009 21:21 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Modliszka, dobrze zrobiłaś :ok:

Wiadomo, że koteczka musi się zaaklimatyzować - nowe miejsce, nowy człowiek - i mam nadzieję, że już to nastąpiło :D

Jak będziesz miała jakieś wieści - skrobnij słówko, co u kotuni :1luvu:

Banerek zdejmuję :wink:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Sob lis 21, 2009 17:48 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Dostałam smsa, że kotka jest cudowna, rozbrykała się i bawi się głownie w nocy ;), dużo je. Już nawet wita panią i nawet wchodzi trochę na kanapę w nocy pospać z panią.

:P

modliszka

Post » Sob lis 21, 2009 17:51 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Dobre wieści. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Post » Sob lis 21, 2009 19:47 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Super wiadomosci :) Zdejmuje banerek...
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Sob lis 21, 2009 20:03 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Nie sądziłam że uda się znaleźć taki fajny domek...:) W sumie to już byłam przekonana że nikt jej nie zechce i zostanie u nas. Bo tyle czasu i ani jednego telefonu nie było..Aż tu nagle :)

Z gorszych wieści to u mnie na działce jest już 7 kotów... :( jeszcze latem były 3. Chyba ktoś podrzuca no bo skąd one się biorą. 3 kotki są wysterylizowane, ale reszta nie... Jeden kocurek straszny przylepa, czarny i błyszczący, mógłby znaleźć dom....

modliszka

Post » Nie lis 29, 2009 19:52 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

modliszka pisze:Nie sądziłam że uda się znaleźć taki fajny domek...:) W sumie to już byłam przekonana że nikt jej nie zechce i zostanie u nas. Bo tyle czasu i ani jednego telefonu nie było..Aż tu nagle :)

Bardzo, bardzo się cieszę :1luvu:

modliszka pisze:Z gorszych wieści to u mnie na działce jest już 7 kotów... :( jeszcze latem były 3. Chyba ktoś podrzuca no bo skąd one się biorą. 3 kotki są wysterylizowane, ale reszta nie... Jeden kocurek straszny przylepa, czarny i błyszczący, mógłby znaleźć dom....

A skoro zwolniło się u Ciebie miejsce na tymczasa... to może ten czarnulek? :wink: :mrgreen:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pon lis 30, 2009 12:14 Re: Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

strasznie długo to trwało modliszko, ale było lato i morze kociaków, ja wiedziałam że będzie dom, ale trzeba było poczekac do jesieni, bo wtedy zaczyna się, brzydko mówiąc, "Sezon" na dorosłe kotki

a działkowce - ciachaj, czarnulka przynajmniej ogłoś, znajdzie dom
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

[poprzednia]