Gwardziści. Gumiś [*]. Joanina dokocenie, waw!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 8:28 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze:Obrazek
Dzień dobry :lol:
Co dziś słychać u Silver i Gai? Wszyscy mocno zaciskamy pazurki za przyjaźń między koteńkami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam gorąco Silver i Gaję :1luvu:
Lili zdrowa i radosna :lol:
Grzeczna byłam, prawda?

Kliknij miniaturkę

Boże jaka piękna koteńka, ma futerko jak tygrysek, pomarańczowe w paski? Gdzie można zobaczyć więcej zdjęć tego cuda. Tylko w celu popodziwiania oczywiście.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lis 09, 2009 11:51 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze:To jest moja ukochana Lili. Przed chorobą ważyła 1,5 kg, teraz już powoli wraca do normy, waży już 1,3 kg. Ma półtora roku. Oczko w głowie, a raczej głowach - i mojej, i mojego kociarstwa. :1luvu: TŻ pozwala jej kraść mięso ze swojego talerza, kiedy myśli, że ja nie widzę. :ryk: :ryk: :ryk:

Dobrze ze już wychodzi na prostą. :ok: Piękności maleńkie :1luvu: :1luvu: . Nim się obejrzysz będzie ważyła 4 kg :) i nie dziw się jak TŻ ubędzie te cztery kilo ( w końcu od pysia sobie odejmuje :))

U nas to już normalnie cyrk na kółkach. Koty nauczyły się salta robić. Wybijają się z kanap i przefruwają po pokoju. Siedzisz sobie oglądasz TV a tu leci kot. Za sekundę przelatuje drugi jak przy podejściu do lądowania na Okęciu. Jeśli tym drugim jest Gaja to oczywiście ma rozwartą paszczę bo próbuje Silver ogryźć w nogę albo tyłek. Nie wiem skąd te dziwne upodobanie do dużych prędkości naziemnych. Nie można biegać spokojnie. Trzeba biec tak jakby życie od tego zależało :). Jakieś dziwne kombinacje tych skoków obserwuje. Nie wiedziałem że wybijając się z kanapy można dolecieć do łóżka w sypialni. Ja oczywiście na tym łóżku jestem z brzegu więc ku uciesze mojej TŻ śpię na dwie poduszki tzn. jedną mam pod głową, drugą na twarzy ( w razie złego podejścia do lądowania :mrgreen: ).
Jakieś dywany, dywaniki muszę zakupić. Bo jak Silver ląduje na twardej podłodze w nocy to mam wrażenie że się półki ze ścian albo szafa wali. Ale tak na serio to chyba bardzo się lubią. Ciągle śpią razem. Silver czasem ma dość tego podgryzania ale niech ją mała zostawi na moment to sama ją nawołuje i szuka po kątach.

Aha, jeszcze jedno. Silver polubiła bielucha i nauczyła się do czarnej że trzeba śpiewać jeśli chce się go szybciej dostać. Wczoraj przygotowałem porcję serka stoję z talerzem przed nimi. Na sygnał "śpiewać" koty śpiewają :ryk: :ryk: .

TotemPotem

Od: Pt paź 23, 2009 10:33

Post » Pon lis 09, 2009 18:23 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze:
vega36 pisze:To jest moja ukochana Lili. Przed chorobą ważyła 1,5 kg, teraz już powoli wraca do normy, waży już 1,3 kg. Ma półtora roku. Oczko w głowie, a raczej głowach - i mojej, i mojego kociarstwa. :1luvu: TŻ pozwala jej kraść mięso ze swojego talerza, kiedy myśli, że ja nie widzę. :ryk: :ryk: :ryk:

Dobrze ze już wychodzi na prostą. :ok: Piękności maleńkie :1luvu: :1luvu: . Nim się obejrzysz będzie ważyła 4 kg :) i nie dziw się jak TŻ ubędzie te cztery kilo ( w końcu od pysia sobie odejmuje :))

U nas to już normalnie cyrk na kółkach. Koty nauczyły się salta robić. Wybijają się z kanap i przefruwają po pokoju. Siedzisz sobie oglądasz TV a tu leci kot. Za sekundę przelatuje drugi jak przy podejściu do lądowania na Okęciu. Jeśli tym drugim jest Gaja to oczywiście ma rozwartą paszczę bo próbuje Silver ogryźć w nogę albo tyłek. Nie wiem skąd te dziwne upodobanie do dużych prędkości naziemnych. Nie można biegać spokojnie. Trzeba biec tak jakby życie od tego zależało :). Jakieś dziwne kombinacje tych skoków obserwuje. Nie wiedziałem że wybijając się z kanapy można dolecieć do łóżka w sypialni. Ja oczywiście na tym łóżku jestem z brzegu więc ku uciesze mojej TŻ śpię na dwie poduszki tzn. jedną mam pod głową, drugą na twarzy ( w razie złego podejścia do lądowania :mrgreen: ).
Jakieś dywany, dywaniki muszę zakupić. Bo jak Silver ląduje na twardej podłodze w nocy to mam wrażenie że się półki ze ścian albo szafa wali. Ale tak na serio to chyba bardzo się lubią. Ciągle śpią razem. Silver czasem ma dość tego podgryzania ale niech ją mała zostawi na moment to sama ją nawołuje i szuka po kątach.

Aha, jeszcze jedno. Silver polubiła bielucha i nauczyła się do czarnej że trzeba śpiewać jeśli chce się go szybciej dostać. Wczoraj przygotowałem porcję serka stoję z talerzem przed nimi. Na sygnał "śpiewać" koty śpiewają :ryk: :ryk: .

Ale masz fajnie :ok: Wyobrażam sobie, co się będzie działo, kiedy koteńki zaczną ganiać za laserkiem :ryk:

PS. Jesteś bardzo gościnny :lol: Dziękuję pięknie :piwa:
Ostatnio edytowano Pon lis 09, 2009 18:41 przez vega013, łącznie edytowano 2 razy

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lis 09, 2009 18:30 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

mimbla64 pisze:
vega36 pisze:Obrazek
Dzień dobry :lol:
Co dziś słychać u Silver i Gai? Wszyscy mocno zaciskamy pazurki za przyjaźń między koteńkami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam gorąco Silver i Gaję :1luvu:
Lili zdrowa i radosna :lol:
Grzeczna byłam, prawda?

Kliknij miniaturkę

Boże jaka piękna koteńka, ma futerko jak tygrysek, pomarańczowe w paski? Gdzie można zobaczyć więcej zdjęć tego cuda. Tylko w celu popodziwiania oczywiście.

Dziękuję za miłe słowa. Fotki są tutaj i będzie ich więcej: viewtopic.php?f=1&t=102190&start=90
Byłam totalnie załamana i potrzebowałam wsparcia...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lis 09, 2009 22:59 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem tak plastycznie opisuje swoje foterka i ich wyczyny,
że czytając mam wrażenie jakbym tam była i wszystko sama widziała.

A w tym czasie kociaki kombinują co by tu jeszcze ... Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob lis 14, 2009 17:44 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Czas mija spokojnie. Dziewczyny chyba się dogadały:). Dodałem kilka zdjęć i umieściłem wszystko w galerii (Galeria zdjęć)

Jak się miewa reszta rodzeństwa?

TotemPotem

Post » Pon lis 16, 2009 12:55 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Mniej wiecej tak:
Obrazek

W innych momentach tak:
Obrazek

A przez pozostały czas biegają.

Grubuś oglada jeszcze namiętnie TV.

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Pon lis 16, 2009 22:08 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

jak ja się cieszę że mają takie warunki :)
dziękuję Wam
AnielkaG

Post » Śro lis 18, 2009 15:41 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Moje koty sie obraziły. :evil: Na siebie w dodatku.
W końcu dostały duży drapak, z tunelem i innymi bajerami, ale okazalo się, że bamboszki oba chca spac na tej samej leżance (ta ma oparcie, a druga nie). No i mam konflikt. Ładuja się tam razem, ale im niezbyt wygodnie, bo juz duze się zrobiły. Grubek jest bezkompromisowy i spycha siostrę, a ona biedulka czuje się strasznie skrzywdzona.
Zbankrutuję przez te brzdące.

joanina

Post » Śro lis 18, 2009 17:52 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

joanina pisze:Moje koty sie obraziły. :evil: Na siebie w dodatku.
W końcu dostały duży drapak, z tunelem i innymi bajerami, ale okazalo się, że bamboszki oba chca spac na tej samej leżance (ta ma oparcie, a druga nie). No i mam konflikt. Ładuja się tam razem, ale im niezbyt wygodnie, bo juz duze się zrobiły. Grubek jest bezkompromisowy i spycha siostrę, a ona biedulka czuje się strasznie skrzywdzona.
Zbankrutuję przez te brzdące.

:mrgreen: nasze dla odmiany wciskają się w jedną leżankę (Zdjęcie). Gaję odrobaczyliśmy a Silver lampą naświetlaliśmy czy nie ma nawrotu grzyba. Silver łapie chyba uczulenie na serek bieluch bo drapie się wtedy pod brodą. Wet to oglądał i stwierdził że uczulenie lub alergia na coś. Dostała jakąś biała maść a my podawaliśmy jeden rodzaj pokarmu przez 3 dni i drapanie ustało. Rana się zagoiła. Wczoraj dałem po łyżeczce bielucha i dziś sobie znowu rozdrapała brodę.

TotemPotem

Post » Śro lis 18, 2009 20:00 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Ach te koty. :kotek:

Zapraszam wszystkie dobre duszki na wątek moich uratowanych Maluszków. PROSZĘ :!:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=103187

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Czw lis 19, 2009 9:53 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze:
:mrgreen: nasze dla odmiany wciskają się w jedną leżankę (Zdjęcie).
.

U nas to wyglada podobnie, ale po 5 minutach zaczyna sie rozpychanie.

Ile razy odrobaczaliscie Gaje? Wlasnie odebralam wyniki badania kalu i wyszlo, ze caly czas sa glisty.

joanina

Post » Czw lis 19, 2009 12:16 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

joanina pisze:Obrazek

Czy Wy odróżniacie te kociaki? 8O Bo dla mnie to one są identyczne!

joanina pisze: Wlasnie odebralam wyniki badania kalu i wyszlo, ze caly czas sa glisty.

Zdarza się, że odrobaczanie trzeba powtórzyć, bo nie wszystkie jaja zostały wybite
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw lis 19, 2009 12:25 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Alez delfinku no przeciez od razu widac, ktore to ktore. :D

Funia jest bardziej szara i ma jednolita czarna prege od lebka po ogonek. a Grubulko ma raczej wiecej kropek niz paskow. I jest bardziej rudy.

A w nocy rozrozniam je rownie latwo. Funia mnie budzi, zeby dostac glasku glasku. Malo subtelnie ale skutecznie, pazurkami. A jej uroczy braciszek siedzi za nia i podpina sie do imprezki.

joanina

Post » Czw lis 19, 2009 13:49 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

joanina pisze:Ile razy odrobaczaliscie Gaje? Wlasnie odebralam wyniki badania kalu i wyszlo, ze caly czas sa glisty.

Kilka dni temu odrobaczaliśmy Gaję drugi raz. Teraz trzeba za Silver się zabrać i sprawdzić co u niej. Zbieram już próbki i daje do laboratorium. Zobaczymy jaki wynik otrzymamy i będziemy działać. Jeśli nic nie ma to będziemy szczepić. Pamiętaj że zbliża się drugie szczepienie u Gwardzistów a podobno najpierw trzeba odrobaczyć.

TotemPotem

[poprzednia][następna]