Mizianka - uwaga na szept!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 12:26 Re: Mizianka-porzucony kot doskonaly szuka ds/tdt;gdzie są uszy?

super :D
Never , szept jesteście :aniolek:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto lis 17, 2009 12:46 Re: Mizianka-porzucony kot doskonaly szuka ds/tdt;gdzie są uszy?

No fantastycznie :-)
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Wto lis 17, 2009 14:25 Re: Mizianka-porzucony kot doskonaly szuka ds/tdt;gdzie są uszy?

Taka cudna kicia szybciutko znajdzie swoje miejsce :) trzymam kciuki :) i bedę podrzucac :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto lis 17, 2009 19:55 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

Ja mogę wrzucić na eoferty.com.pl, animalię i ww.koty.pl.
Podeślijcie proszę ogłoszenie i fotki :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro lis 18, 2009 9:40 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

Malutka spędziła noc pod łóżkiem na jednej z rozlicznych poduszek, rano dopraszała się jedzonka. Szybko zaprzyjaźniła się z moją psotnicą, aczkolwiek stasza kotka budzi u niej cały czas respekt. Jest dość nieśmiała, aczkolwiek, kiedy już się przekona o dobrych intencjach, tuli się niesamowicie i mruczy jak mały traktorek.
Ma na pewno robaki, dzisiaj wizyta w lecznicy. Ma też świerzbowca i krasnal wie, co jeszcze.
Na razie nie mogę napisać więcej, bo makabrycznie sie spieszę, ale wieczorem z pewnością kolejne wieści.
Pozdrawiamy

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Śro lis 18, 2009 9:47 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

O proszę, zaglądałam w uszy z ciekawości i nie było nic tam złego widać... Widać ślepota mnie już dopada albo oświetlenie słabe :-)

Kciuki za szybkie pozbycie się niechcianych gości :ok:
Obrazek

atrophy

Post » Śro lis 18, 2009 13:12 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

Jestem taka szczęśliwa, że mally misek jest w najwspanialszym tdt na świecie. TDT musi tylko bardziej pozachwycac sie nad koteczka - mi brakuje słów. Mala ujmuje kazdego kto ja spotka - w niedziele przesympatyczna dziewczyna ktora ja zobaczyla w tramwaju zaplacila za 2 doby pobytu Mizianki w lecznicy. Wczoraj jadąc do szept weszlam do sklepu zoologicznego (Mizianka byla w szelkach, trzymam ja pod kurtka) po smysz, bo grubasek sie strasznie kreciel. Ale nie moglam jej kupic, bo nie mialam az 8 zł. I pewna Pani nie tylko kupila smycz, ale jeszcze dołożyła 2 saszetki Shesira - Mizianka jadla az sie uszy trzesly :D
Tak wiece kotka przyciaga sponsorow - to dobry znak :D

Faktycznie ma swierzbowca - podczas wstepnego badania ona bardzo kulila uszy i nikt tam nie zajrzal jej gleboko, wczoraj jadac znia autobusem zobaczylam gleboko czarne zagłębie :( Ma tez wyjątkowo duzy brzuszek, weci sugerują odrobaczenie, ewentualnie rtg/usg - gdyby to byla wczesna ciaza :( Na szczęście to jest malo prawdopodobne.
I jeszcze jedno - Mizianka non-stop motorkuje :D :D :D

Przekazalam fanty na bazarek - pewnie niedlugo sie pojawi :D Będą potrzebne pieniadze na badania, testy i szczepienie. No i są jeszcze inne potrzeby - od powodzenia bazarku bedzie zalezec czy uda sie wyciagnac na leczenie kolejna biedę...
Niestety, bezplatne leczenie w szpitalu, na ktore mialam cichutką nadzieje nieaktulane z powodu epidemii

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro lis 18, 2009 17:16 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

A mój ideał kota spadł :(
Nikt sie dziewczyną nie interesuje?
Przecież to jest najfajniejszy kot na świecie (oprócz moich domowych futer :twisted: :wink: )

Never

Post » Śro lis 18, 2009 17:32 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

Wieści z lecznicy:
Mała miała w uszkach cale mrowiska. Czarne watki piętrzyły się dookoła stosami... Świerzbowiec był tak głeboko, i tak obficie, że trzeba było uszka czyścić na "głupim jasiu"...
Dostała lek przeciw świerzbowcowi, a ja dostałam recepty na leki do zakrapiania. Trzeba będzie zakrapiać jej 4 razy dziennie, plus zastrzyk co 4 dni.
Pojutrze zostanie odrobaczona (dziś już za dużo chemii na małe ciałko).
No i wieści.. kotka ma około roku.
Na razie to tyle. Pozdrawiamy serdecznie!

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Śro lis 18, 2009 17:37 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

około roku 8O jestem w szoku - to jakaś miniaturka kocia
kurcze a uszy wyglądały na czyste - biedna koteńka
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro lis 18, 2009 17:45 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

na pierwszej stronie będę umieszczać wydatki na koteczkę - do tej pory było prawie bezkosztowo, teraz będzie trochę pod górkę. Karmę suchą w ilości bez ograniczen (ona cały czas je) zapewniam, natomiast o sfinansowanie reszty spróbuję powalczyć na bazarku :D

Never

Post » Śro lis 18, 2009 21:17 Re: Mizianka-porzucony ideał szuka ds;pomocy w ogloszeniach!

Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=103662
Obrazek

atrophy

[poprzednia][następna]