^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 7:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

reddie pisze:Koteczka kanalizacyjna już ogłoszona na stronie KD. Wkrótce zostanie wrzucona na inne strony. Czy allegro robić?

było by super :oops:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon lis 16, 2009 9:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Więc zrobię :) A Szylce i Mikiemu? Zrobić im allegro też? Tylko jeśli tak, to jak foty mi wyślesz świeże.

Edit: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=819990041

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon lis 16, 2009 13:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

oj ,skoro tu tak dziś miło to poprosze .też i ja o wrzucenie moich tymczasow na adopcje i banerki.>pierw muszę uśmiechnąc się do Moni 74 fotografa./
Są to kociaki, ktore mam jak miały 10 dni.Teraz to już około 3 mies. byki./chorowały i nie nadawały się wcześniej do adopcji./

Za to mała Dziumdzia rozradowana, ja mniej......oby szybko znalazła domek. :ok

Też uważam ,ze adopcje są podstawą naszego działania.Też mnie zastanawia co Iza robi z taką ilością złapanych maluszków.Jakoś tego nie ogarniam myślowo.Mam nadzieje,że nie siedzą i nie dziczeją w klatkach po sufit...........
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lis 16, 2009 14:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Rozmawiałam z ludźmi w temacie DT. To ludzie całkiem spoza środowiska. Przyznali, że idea DT jest bardzo fajna, ale sami nie mogliby się na to zdecydować, bo się boją, że koty przygarnięte na tymczas zostaną z nimi na zawsze. Obawiają się też, że ich domowe koty mogą się czymś od tymczasa zarazić i powiększyć koszty utrzymania stada. Próbowałam przekonać, że przecież mogłyby do nich trafić koty zdrowe, przebadane przez weta, ale jakoś nie przyjmują moich argumentów. Nie znam się za bardzo, co jeszcze mogłabym powiedzieć, żeby ich przekonać? Myślę, że z jednego kota można by było u nich przechować... Chciałam jednego z tych od NOT, ale mi właśnie podrzucili argumentów...
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Pon lis 16, 2009 15:39 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

cypisek pisze:oj ,skoro tu tak dziś miło to poprosze .też i ja o wrzucenie moich tymczasow na adopcje i banerki.>pierw muszę uśmiechnąc się do Moni 74 fotografa./
Są to kociaki, ktore mam jak miały 10 dni.Teraz to już około 3 mies. byki./chorowały i nie nadawały się wcześniej do adopcji./

Za to mała Dziumdzia rozradowana, ja mniej......oby szybko znalazła domek. :ok

Też uważam ,ze adopcje są podstawą naszego działania.Też mnie zastanawia co Iza robi z taką ilością złapanych maluszków.Jakoś tego nie ogarniam myślowo.Mam nadzieje,że nie siedzą i nie dziczeją w klatkach po sufit...........

Cypisku, zajrzyj tutaj http://www.kociadolina.schronisko.net/page55.html Tam jest wszystko opisane, co trzeba zrobić, żeby kotuchy "zawisły" na naszych fundacyjnych adopcjach oraz pozostałych stronach, gdzie umieszczamy ogłoszenia. Chętnie pomogę :)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon lis 16, 2009 17:35 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Dziś wraca z adopcji Fiskus, po trzech miesiącach z powodu alergii dziewczynki. Przed adopcją miała robione testy i wszystko było ok, teraz wyszły jej jakieś plamy na skórze i lekarz powiedział, żeby rodzina się pozbyła alergenu chociaż na dwa tygodnie, w czasie jak będą córce robić badania. Tylko jeżeli badania się potwierdzą, kot i tak pewnie zostanie u mnie :? :?
Krzyś ma już potwierdzoną grzybicę - Fiskus ma spore szanse na zarażenie się, cudowna perspektywa przede mną. Nie mam go nawet do kogo na te dwa tygodnie dać.
Pięknie się zaczął ten tydzień
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon lis 16, 2009 18:35 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

O mamusku :( Przerabane zeby mial sie zarazic. W zasadzie powinnas teraz w ogole te zdrowe pooddawac do innych DT zeby nie pozarazaly sie .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon lis 16, 2009 18:51 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Powinnam, ale do kogo? nie mam pomysłu gdzie mogę umieścić 3 koty, w tym jeden z zapaleniem ucha i świerzbowcem, drugi musi dostawać antybiotyk, jedynie Sabinka zdrowa i gotowa do przeprowadzki.
Szukam teraz w pierwszej kolejności dt dla Fiskusa.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon lis 16, 2009 19:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Słuchajcie, albo ja jestem jakaś nienormalna, albo ludzie - pani odwiozła kota, nawet jedzenia nie przywiozła dla niego. Wyraziła tylko troskę, że on sie nie zarazi grzybicą i zwiała zabierając jego transporter.
Tak mnie zamurowało, że nawet nie powiedziałam jej, żeby mi jedzenie dla niego dowiozła, dupa ze mnie i tyle.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon lis 16, 2009 19:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

A mnie sie cos wydaje,ze to nie alergia dziecka tylko alergia pani na kota i wiecej juz jej nie zobaczysz:(

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon lis 16, 2009 19:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Skoro sami nie wiedzą na co jest uczulona, to skąd wiedzą, że alergenem jest akurat kot? Jeśli zmiany na skórze pojawiają się po zetknięciu z kotem to ok, jest uczulona na kota, ale wtedy testów nie trzeba robić, bo już wiadomo. Dla mnie to brzmi dziwnie.
Sama jestem alergikiem, jestem uczulona na koty, psy, kurze, trawy, pleśnie i inne dziwne rzeczy od dzieciństwa i nigdy nie słyszałam, żeby przed testami "pozbyć się alergenu na 2 tygodnie" :roll:
Ale może się nie znam, może jest inaczej przy alergii u dzieci :]
Ostatnio edytowano Pon lis 16, 2009 19:56 przez Capriccio, łącznie edytowano 1 raz

Capriccio

Od: Sob lut 17, 2007 22:29

Post » Pon lis 16, 2009 19:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Też mi to przez myśl przeszło.
Kitek siedzi wystraszony w łazience, Lila i Julek wyważają drzwi, warczą i syczą, będzie rezolutnie dziś w nocy.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon lis 16, 2009 20:08 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

e-dita pisze:Słuchajcie, albo ja jestem jakaś nienormalna, albo ludzie - pani odwiozła kota, nawet jedzenia nie przywiozła dla niego. Wyraziła tylko troskę, że on sie nie zarazi grzybicą i zwiała zabierając jego transporter.
Tak mnie zamurowało, że nawet nie powiedziałam jej, żeby mi jedzenie dla niego dowiozła, dupa ze mnie i tyle.

już nic mnie nie zdziwi 8O
jak oddawali mi Mikiego to wyglądało to tak ze kot został rzucony na podłoge pani nawet na niego nie spojrzała tylko odwróciła sie na pięcie i zwiała :evil:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pon lis 16, 2009 20:10 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

też czarno to widzę.....te 2 tyg.to tylko wymówka......obym się myliła
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lis 16, 2009 20:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

cypisek była dzisiaj na przeglądzie z dziumdzią mała została odpchlona,odrobaczona
wszystko jest oki tylko trzeba ją odkarmić
Obrazek Obrazek

monika74

[poprzednia][następna]