S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 14:01 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

MartynaP pisze:moze coś poradzicie-juz niemam pomysłów:

to z watku z mojego podpisu:

MartynaP pisze:sprawa sie skomplikowala-małego ciezko złapac to po piewsze
po drugie:
probowałam dzis złapac koty ale one poprostu maja gdzies moje jedzeniektore wsadziłam im do klatki łapki.
Zdziczałe na maksa sa,czekaja az ktos odejdzie i dopiero podchodza.
Przez kilka godzin jakby postac napewno by ktorys wszedł,ja byłam troche ponad dwie.
Pozatym dziś oświecił mnie moj maz-ze jak złapie te koty zamkne w klatce to beda sie przeciez darły w niebogłosy-mysle ze ma racje ostatnio tak mialam z kotka ktora zlapalam w rezultacie i tak mi uciekla.

Mysle ze dobrze bybylo jakby znalazlo sie dla nich jakies lokum gdzie ich darcie by nikomu nie przeszkadzalo,niewiem co to bymogło byc.U mnie w domu to wylece razem z nimi :?
Z tamtad mogłyby byc brane do steylizacji i pozniej wypuszczone.
Oczywiscie biore pod uwage ze wszystkie sa łapane naraz.

Moze jakas fundacja,toz...nieweim

Martyna - jeśli moge coś wtrącić. Ja właśnie takie koty mam w pracy. Wszystkie "swoje" wysterylizowałam, czasami jedną małpe łapałam 2 tygodnie:)
Jak nastawiasz klatkę łapkę z czymś "wonnym" jak tuńczyk, to odejdż jak najdalej. Możesz siedzieć w aucie i się patrzeć z daleka. Albo znajdż miejsce, gdzie możesz klatkę zostawić na noc, żeby jej jakis złomiarz nie gwizdnął.

Co do wycia dzikich kotów - żadna z moich nie wyła. Dzikie koty przeważnie siedzią wystraszone w kącie klatki. Ani szmeru ani pisku. Jedyne piszczące to były maluchy dzikawe 2-miesięczne.

Ja przetrzymywałam koty po sterylce w lecznicy przez 1 tydzień. W Tychach lecznica "Zwierzyniec" przetrzymuje. Może znajdziesz taką obok siebie. Niestety trzeba zapłacić 10-15zł za dzień.

Życzę powodzenia! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon lis 16, 2009 16:22 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Mała1 pisze:
No i niestety dzis rano była kolejna dostawa kotów-4 szt :(
super miziaki, koty podwórkowe, bardzo oswojone, zadbane...ale zaczeły przeszkadzac gdzies w administracjii.
Przywiozła je karmicielka placzac, strasznie zastraszona :(
jest bura dorosła dziewczynka, bury młodziutki chłopak i dwie ( dla odmiany ) bure dziewczynki małe, niespełna 3 miesieczne mysle.
koty oswojone, piekne.

:(
Bardzo współczuję karmicielce.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon lis 16, 2009 16:29 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Oj tak, to jest najwredniejsze co mozna zrobic. Dbasz, zabiegasz i nagle komuś cos zaczyna przeszkadzac:((

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lis 16, 2009 17:24 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Lidka-nie zwróciłam uwagi skad, sprawdze. Chyba Zyfika jest z twoich okolic.

Miałam dzis zwariowany dzien, ledwo zyję.

Do domu wydałam przed chwilą Maxia-jeszcze nie mam cynku czy dojechali.
zamieszka w Piotrowicach-ale na razie na probe, dom niewychodzący.

wydałam tez mała czarna dziewczynke bardzo sympatycznym ludziom.

Do domu pojechała tez bura Ola z tymczasu iwonki2, ktora z reszta kotów przeprowadziła sie do Korbielowa tydzien temu, a Ola czekała, bo trwały rozmowy z domem.

ze wzgledu na ilosc tych domków jestm wykonczona dzis zupełnie, bo martwie sie trzykrotnie-czy bedzie dobrze :roll:

Przy okazjii uchroniłam chyba Guliwera przed kiepskim domem :roll:
Bardzo przydałby sie mu tymczas

Przy pieknej długowłosej napisałam zarezerwowana-ale Pianko-moze daloby sie wczesniej jakos ci ja podrzucic, jakby sie zalatwiło transport? niewymagajaca jest
pomysl

Lola-Kitkecia mam wrazenie ,ze lepiej,ze nie trzeba bedzie kroplówek itd, ma duzo bystrzejsze oczka, wiecej łazi itd

niestety przy mnie trafiły do schroniska kolejne cztery kociaki-dwumiesieczne około, zadbane, dokarmiane równiez-kolejne ,ktore przeszkadzały :roll:
Dwa eleganciki, dwa buraski, płci nie sprawdziłam

nie mam dobrych fotek czwórki po zmarłej, nie bede dzis wklejac

aaa-i jeszcze-dzwoniłam do domku burej Tajgi-bardzo , bardzo fajny dom :)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon lis 16, 2009 17:44 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Jak fajnie, że Maksiu ma domek. Jeszcze fajniej by było, gdyby tak Guliwerek poszedł na swoje.
Co takiego jest z Tekilą, że szuka tymczasu? Z ciekawości pytamy.
Zdjęcia Kajtka fufulca już dodałyśmy.
Tyle elenacików przybyło, tyle kotów. Straszne.

http://img22.imageshack.us/i/plakatv2.jpg/ :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon lis 16, 2009 18:00 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Korciaczki-Tekila ma przedłużoną sierść,jest piękną,czarną,młodą kotką.
Boimy się,żeby nie trafia do złego domu,który może Ją rozmnożyć :? Ona czeka w schronisku na sterylkę.

Może tak przy Guliwerze też napisać,że zarezerwowany,co?
Ten domek,z którym pisałam jest Nim zainteresowany,boją się tylko,że będzie chciał wychodzić.
Przyjadą w najbliższy weekend pooglądać Nasze koty,ale Guliwer zapadł Im w serce.
Obrazek

Te,które odeszły [*]

BOENA

Post » Pon lis 16, 2009 18:30 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Muszę napisać od razu: wiadomości nie najlepsze
Teodor ma masywnego krwiaka w uchu. oprócz tego jest zapalenie ucha środkowego w obu uszach. Niestety okazało sie, że infekcja idzie u niego bardzo szybko, krwiak cały gorący. Pomiędzy dzisiejszym porankiem a popołudniem pogorszył się.
Z tego, co mówiła pani doktor to niestety tak szybki rozwój choroby może być. Dosłownie kilkanaście godzin i poszło.
jesteśmy po wizycie u dr Schneider. DOstał silne antybiotyki. Dostał dodatkowe jakieś leki. Dostał krople specjalne. Mamy zapas leków do domu i mamy do piątku podawać.
Podczas wizyty Teodor wkurzył się przeokropnie, no, ale przeżył.
Podczas tej samej wizyty okazało się, że tymczasowa Teri to jednak pan :)
Teri został zaszczepiony, wszystko z nim super, pani doktor mówi, ze to kot wielkiej urody
ma już swoją książeczke, jest zaszczepiony, wszystko z nim ok
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pon lis 16, 2009 18:38 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Niestety późno się zdecydowałam na tymczas dla Tequilli, sama mogłabym po nią pojechać dopiero w piątek rano, ale może się jeszcze uda.
Chyba, żeby ktoś jechał z Katowic do Dąbrowy po 19ej? :oops:Wiem, że szanse niewielkie :oops: :|
Ostatnio edytowano Pon lis 16, 2009 18:47 przez Pianka, łącznie edytowano 1 raz

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Pon lis 16, 2009 18:47 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

dziewczyny z samochodzami
moze ktoras ma czas jutro wieczorem, po 19ej?
ja nie poprowade samochodu do Dąbrowy o tej porze, jestem slepa jak kret w nocy.
moznaby Tekilke do pianki podrzucić
moze ktos :wink:

ewaa6-kciuki za Teodorka, oby antybiotyk pomógł :ok:

a ja jeszcze nie zgłosiłam,ze zakupiłam dzis wór purinki na kociarnie-moje kolezanki nieforumowe, na urodzinach prosza o kaske na zwierzaki, zamiast kwiatków
to od nich suwenirrrr
No i w samochodzie jezdzi ze mna transporter-ekstra dzis zamkupiony na zamówienie CoToMa-dla naszego Staruszka :mrgreen:

długo ta kartka musiałby wisiec do wekendu Boenko-sama nie wiem, nie mogliby wczesniej podjechac ?pewnie nie, głupio pytam.

jestem tez na wekend z jednym domkiem umowiona w schronie, zadzwonili w sprawei Rudolfiny, ale chyba inna kicia raczej bedzie dla nich odpowiednia.Bedziemy sie zastanawiac.

Maxio dojechał szczesliwie, Ola tez, od małej czarnuszki nie mam nr, taki był młyn :oops:

ide spac, padam

Mała1

Post » Pon lis 16, 2009 18:48 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Mała1 pisze:Do domu pojechała tez bura Ola z tymczasu iwonki2, ktora z reszta kotów przeprowadziła sie do Korbielowa tydzien temu, a Ola czekała, bo trwały rozmowy z domem.

Ta bura Ola co jest na niekochane.org w tymczasach?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon lis 16, 2009 18:51 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Pianka pisze:Niestety późno się zdecydowałam na tymczas dla Tequilli, sama mogłabym po nią pojechać dopiero w piątek rano, ale może się jeszcze uda.
Chyba, żeby ktoś jechał z Katowic do Dąbrowy po 19ej? :oops:Wiem, że szanse niewielkie :oops: :|

Wielkie,niewielkie....pomyślimy....Tylko gdzie ty Pianka mieszkasz :) (na pw)?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon lis 16, 2009 19:06 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

tak siriwan-ta bura Ola z tymczasów

Pianka mieszka w Dabrowie, niedaleko tangerine, pracuje w K-cach, konczy prace o 19ej.

teraz juz naprawde spadam, dobranoc o 19ej :roll: , nieźle :roll:

Mała1

Post » Pon lis 16, 2009 19:16 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

Mała1 pisze:tak siriwan-ta bura Ola z tymczasów

OK, przeniesiona do "znalazły dom" na nk i facebooku. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon lis 16, 2009 19:28 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

No to szykuję ,,apartament' dla Tequili :mrgreen:

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Pon lis 16, 2009 20:04 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- kolejne seryjne dostawy kocie :(

A ja będę bardzo tajemnicza,bo nie mogę nic zdradzić :wink:
Oczywiście chodzi o kocurka z naszego schronu.....
Zapytam nieśmiało-czy Ktoś jedzie do Tychów?,albo przez to miasto i mógłby zawieźć tam kocurka? :oops:
Obrazek

Te,które odeszły [*]

BOENA

[poprzednia][następna]