[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2009 22:02 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Też tak myślę, ale ja się takimi rzeczami nigdy nie zajmowałem.

zbr

Od: Pon paź 05, 2009 13:04

Post » Sob lis 14, 2009 22:08 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

marzena68 pisze:tove- co tam słychać u kiciusia ,czy da się ucywilizować? Mam nadzieję,że jego wczorajsze '' dzikusowate" zachowanie wynikło ze strachu i było tylko chwilowe.

Kotek na razie zwiedza dolny poziom mieszkania - pod meblami. Jest jeszcze dość mały więc mieści się w każdą dziurę. Na szczęście wie do czego służy kuweta. Pocieszający jest jednak fakt, że kiedy udało mi się go capnąć, trochę go pogłaskałam i nawet trochę mu się podobało, ale nie za długo. Myślę, że czas zrobi swoje. na pewno nie pomaga histeryczna Sówka, która prycha na wszystko, co nie jest człowiekiem. Do tego pies i Siuks, który straszy rozmiarami słonia.
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Sob lis 14, 2009 22:29 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

zbr pisze:Też tak myślę, ale ja się takimi rzeczami nigdy nie zajmowałem.

My też nie, dopóki nie zaczęłyśmy :)
W każdym razie to nie takie trudnie. Zwierzaki ze Zwierzynieckiej moga być sterylizowane w lecznicy na Wesołej na koszt spółdzielni. Trzeba się przejść, uzyskać pieczątkę i śmiało. O ile wiem jak się ładnie poprosi to przechowają ze 2-3 dni...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie lis 15, 2009 13:48 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Moje czarniusienkie szkrabki postanowiły dziś rano zabawić się w piłkę nożną.
Żaden nie chciał być bramkarzem.
Po pewnym czasie jedna z dam: czy to Penelopa, czy to Eurydyka, czy to Rea, czy wreszcie Afrodyta - tak któraś z nich weszła na bramkę, którą stanowiło krzesełko przedszkolne.
I spoglądała na to, co dzieje się na dole.
A Bambo - jak to facet - strzelał najbardziej trafnie w bramkę.
Co za radocha była! :ryk:

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie lis 15, 2009 15:06 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Pani Janiu fajnie to musi wyglądać-taka gromada małych rozrabiaków ,w dodatku identycznych. U mnie to mój Maciuś nie może poszaleć z powodu choroby a Różka [ta która była pod Pani opieką po sterylce w lipcu] rozrabia okropnie .Szkoda tylko,że wybrala sobie na szaleństwa nocną porę.Urządza dzikie galopady tak,że chodniki, wycieraczki a ostatnio nawet listewki przypodlogowe latają po całym przedpokoju.Do tego ten odgłos stada galopujących koni-po prostu niesamowite.
Czekam z niecierpliwością na wieści z MRUCZENIA ,bo niestety nie mogłam być.Oprócz dziecka jeszcze mąż mi się rozchorował i zostałam całkowicie ''uziemiona'' w domowym szpitalu.Oczywiście trzymałam w miare możliwości kciuki.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie lis 15, 2009 19:32 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Dzisiaj płaczę bo moja Tosia i Maciuś pojechały do swoich domków :cry: , a po za tym Dymek skradł moje serce i też pojechał do swojego własnego domku.

Wszystkim kotkom które dzisiaj pojechały do swoich stałych domków życzę, żeby szybciutko pokochały swoich nowych opiekunów i czuły się u nich szczęśliwie i bezpiecznie :1luvu: i oczywiście ich opiekunom samej radości z ich posiadania :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Nie lis 15, 2009 20:02 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Czarnulka21 pisze:Dzisiaj płaczę bo moja Tosia i Maciuś pojechały do swoich domków :cry: , a po za tym Dymek skradł moje serce i też pojechał do swojego własnego domku.

Mi też koty zabrali :cry: Wzięłam jedno Ignaciątko- bach, nie ma. Wzięłam Ignaciątkową dziewczynkę, a jak już jest pani i bach nie ma! Powinno być zakazane takie zabieranie kotów :twisted: Też się zakochałam w Dymku i Kropci :1luvu: Już wytykać palcami nie będę kto się zakochał i zapewne dokocił rudo-białym dzieciakiem :twisted: Weź Jej daj kota...

Bardzo miło spędziłam dzisiaj z Wami wszystkimi niedzielę! Dziękuję!! :ok:

Czekamy Agatko na podsumowanie :)
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie lis 15, 2009 20:04 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

zbr pisze:Też tak myślę, ale ja się takimi rzeczami nigdy nie zajmowałem.

Bardzo to wszystko proste:
1.Łapiemy!
2.Ciachamy!
3.Odpoczywamy!
4.Wypuszczamy!
:ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie lis 15, 2009 20:21 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Mówcie co chcecie, ale Mruczenie było świetne! Serce rośnie, dusza śpiewa... Taka imprezka!
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Nie lis 15, 2009 20:28 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

tove pisze:Mówcie co chcecie, ale Mruczenie było świetne! Serce rośnie, dusza śpiewa... Taka imprezka!

Tak to prawda Mruczenie jak najbardziej super :!:

Kochane kocie cioteczki bardzo miło było was wszystkie poznać :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Nie lis 15, 2009 20:38 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Ja tez uważam dzisiejszą niedzielę za udaną :ok:
Kleksik i Kropka dopiero wstały :twisted: musiały odespać dzisiejszą imprezę. :wink:
Teraz ganiają z nowymi zabawkami :ryk: :ryk:
Trzymam mocno kciuki za wszystkie kotki które znalazły nowe domki, niech żyją długo i szczęśliwie :1luvu:

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Nie lis 15, 2009 20:42 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Fajnie było widzieć jak wielu przyjaciół ma Kotkowo. :1luvu:
Pełna puszka i bagażnik karmy mówią same za siebie :)
Oby tak dalej :ok:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Nie lis 15, 2009 22:08 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Luspa pisze: Już wytykać palcami nie będę kto się zakochał i zapewne dokocił rudo-białym dzieciakiem :twisted: Weź Jej daj kota...

czyżby ktoś próbował coś do mnie pisać :evil:

jeszcze się nie dokociłam, narazie to tylko milusi tymczas... ale zbyt szybko go nie oddam :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie lis 15, 2009 22:21 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

asika5 pisze:Kasja ja tez karmie 7 - 8 kotów u siebie pod blokiem kiedyś było ich z 15 :lol:

Luspa pisze:Mogę rozbić moją szkolną kocią puchę, jeśli jest taka potrzeba :)

Dzięki Luspa. Dziewczyny, tu nawet nie chodzi o kasę, czy o ilość kotów. Tylko nie zawsze za widna zdążę tam dotrzeć. Miejsce karmienia jest kawałek od mojego domu, a ponieważ jest to ponury zakamarek, to wieczorem sama boję się tam iść :strach: A coraz szybciej robi się ciemno. Ale dziś na MRUCZENIU spotkałam bratnią duszę. Serdecznie dziękuję Ci Kasiu za chęć wsparcia mnie w karmieniu kociej rodzinki. Razem damy radę :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie lis 15, 2009 22:29 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

No tak tak wszystko prawda :D

Strasznie miło było zobaczyć tyle radosnych twarzyczek ludzkich i kocich :) Chociaż kocie były raczej - albo nieco przestraszone albo wyluzowane totalnie jak np Dymek który zwisał bezrtosko z ramion większości osób go noszących :D

Do nowego domku pojechało 18 kiciów (no,17 bo Wituś jeszcze musi stracić co nieco ze swej męskości zanim się przeprowadzi :twisted: )
2 Tri Uli, Dymek, Bajka, Mysia, Sheba, Maciuś i Fastka od Czarnulki, Bianco, 2 Ignaciątka, Wituś2, i goście - pingwinek p.Bogusi, kotka pingwin p.Wandy i 4 maluchy od sąsiadów p.Ani.

Trudno powiedzieć ile jedzonka - tkwi w bagażniku :) Ale z głodu nie umrzemy :D

NO i ze skarbonki 1040zł 8)
Myślę, że to mistrzostwo świata zważywszy że Galeria jest jednak nie w centrum i impreza trwała zaledwie 4 godzinki :D

Dzięki wszystkim, którzy robili za taxi, obsługę techniczną i wogóle wsparcie moralne :D

No i spytam nieśmiało KTO BUCHNĄŁ MI TRANSPORTER :twisted: ??? Szaro- szary...Przyjechały w nim Witusie. Pewnie jakiś kić go sobie pożyczył. Ale jeśłi macie pomysł który to plisss. On nie jest mój.Zostanę zamordowana jak się nie znajdzie i Harryś mnie zje (bo koty ponoć się żywią nieboszczykami :D )
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]