DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 13, 2009 15:20 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Trzymam kciuki. Mocno.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt lis 13, 2009 20:47 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wylądowala z Piratem na ostrym dyżurze. Nie sikał po furosemidzie. Brzuch wielki wzdęty. Lekarz zrobil mu usg. Pęcherz pelny ale 6 cm to nie jest duzo, próba cewnikowania nie powiodła się. Na szczęście Pirat wysikal sie w domu. Dziewn to bo w brzuchu nie było dużo wody. Jutro idziemy zbadac krew z rana.

Ludzie ja chcę odpocząć fizycznie i psychicznie
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt lis 13, 2009 21:52 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

teraz lata do kuwety co 10 minut i dobrze mu tak jest. Ja od rana tylko obwarzanka zjadłam a dzień zacząl się od 5 rano. Idę spać bo jutro dzień nie lepszy.

Zabije go jak jeszcze jeden numer wykeci. Żartowniś :twisted:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 13:49 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Kreatynina 7,95 :cry: Wieczorem idziemy na płukanie. Nerki nie pracują
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 16:50 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

............nie było mnie dwa dni i takie wiadomości ?
Boże Piratku !!!!!!
Akima,
Jeżeli znów coś będzie nie ok to ja wysyłam Ci lek, który musi mu pomóc. Napisz mi dokładnie jakie są ostatnie wyniki jego badań, Krew, mocz i wszystko inne !
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Sob lis 14, 2009 16:52 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Przepraszam ,że się wtrącę, ale chciałam przekazać, że mocno trzymam :ok: :ok: :ok: za Piratka.
Niech no on się nie wygłupia, bo tyle zdrowia swojego mu poświęciłaś, że powinien to w końcu uszanować.
A jak w pracy ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lis 14, 2009 17:52 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Ojej :(

Kciuki za Piratka i za jego Dużą :ok:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Sob lis 14, 2009 19:09 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Wyniki Pirata:

AST: 28,62 (norma)
ALT; 4,22 (norma od 20-107) - wczoraj podczas USG wątroba była bardzo mała, może swiadczyc o marskości
Bialko calkowite: 71,29 (norma)
Mocznik: 69,63 (norma do 70)
Kreatynika: 7,95 (norma do 1,8)
Glukozal 155,09 (norma do 130 ale to nic bo wcześniej był na USG i mógł się zdenerwować)
Bilirubina calkowita - 1,68 (norma do 1,2)
Wapń: 3,74 (norma od 8 do 11,1)
Fosfor: 4,38 (norma)

USG wykazało, że nerka jest biała, może świadczyc o wlóknistości. Badania krwi potwierdzają, że z nerkami jest problem. 90% nefronów nie pracuje. W takiej sytuacji kota należałoby przeplukac kroplówkami. Problem w tym, że Pirat zbiera wodę w brzuchu i kroplówki mogą sprawić, że woda się zbierze właśnie w brzuchu. Dostaje furosemid w zastrzyku. Trzeba mu zmniejszyć miarki antybiotyku bo nerki nie pracuja jak trzeba i lek może za długo pozostawac w organizmie.

Pirat dzisiaj był tylko raz w kuwecie, po zatrzyku z furosemidu rano. Teraz lezy i śpi jakby nic się nie stało. O 21 zadzwonię do lekarza dyżurnego i zapytam co robić. Nie będę wlokła Pirata jak kroplówka jest niewskazana. Szczerze mówiąc nie wiem co robić bo rozmawiałam z 2 wetami i każdy mówi inaczej. Zapytam dzisiaj dyzutrnego doświadczonego w ciężkich przypadkach. Ja sie czuję kiepsko i teraz się położe. Być może czeka nas jeszcze dzisiaj w nocy wizyta u weterynarza. Dziękuję za kciuki i cieple myśli.

Jesli macie pomysły, to proszę!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 20:22 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Odpocznij. Ty też musisz miec siły.
Obrazek

Afatima

Post » Sob lis 14, 2009 22:18 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Wracam od lekarza. Rokowania bardzo złe, dopóki nie zacznie cierpieć....

Dostał steryd na tydzień domięśniowo, nadal zastrzyki z antybiotyku na płuca, zastrzyki z furosemidu. Karma Royal Renal. Musze go sama poic jesli za mało pije. Dozylna kroplówka by go zabiła przy takiej niewydolności krążeniowej. Stan ogólny niezły. Humor niezly, apetyt w normie. Nic więcej zrobić nie możemy. Pozwolę mu odejść jak zacznie cierpieć. Teraz cieszymy się każdym dniem. Jutro porobię fotki, zobaczycie kawalera z ogolonym brzuchem 8O

Doktor ocenil go dzisiaj na nie więcej niż 5 lat. Dobił mnie. Myślałam, ze ma za soba dłuższe i szczęśliwsze życie.

W ciagu dwóch dni wydałam 300 zł na leczenie i karmę więc jutro wystawie nowe bazarki na spłatę długów.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 22:44 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

O Boze... Piratku kochany, moj idolu.... Piec lat i juz takie jazdy?!

On wiedzial dobrze w ktorym momencie Cie poprosic o dom. Po prostu to wiedzial.
Madry, cwany, wrazliwy kot.
Dopoki nie cierpi, dopoty sie kreci karuzela i muzyka gra - wymiziaj go ode mnie bardzo bym chciala go jeszcze moc poglaskac ale obawiam sie ze nie zdaze przed wyjazdem...
Akima, odpocznij troche prosze Cie. Trzy stowy na leczenie kota - ja to rozumiem przy kocie specjalnej troski - ale zebys Ty przypadkiem nie musiala na swoje leczenie za niedlugo bazarkow robic!
Wylacz juz ten komputer i odpocznij. Sen naprawde jest najlepszym lekarstwem...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob lis 14, 2009 22:47 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

zapomnialam dodać, że Pirat ma zanik mięśni w łapach :cry:

Siedzi teraz obok i sobie cięzko oddycha. wezme uspokajacze na noc i bedziemy dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo spac.

Do jutra
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 22:52 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

trzymajcie się.... tulę mocno.
Obrazek

Afatima

Post » Nie lis 15, 2009 0:05 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Trzymajcie się obydwoje...

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie lis 15, 2009 1:04 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Pirat nie dawaj się :ok:

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

[poprzednia][następna]