Tyskie mruczki IV.. morze kotów, domki potrzebne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2009 0:45 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Wklejam jeszcze zalegle fotki Semi, o ktorych na smierc zapomnialam :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

A tutaj te, ktore dostalam teraz, czyli fotki Sniezki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Sob lis 14, 2009 8:08 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Justa&Zwierzaki pisze:Prawdopodobnie Benita tyle kotów zaprosiła że dla mnie sa tylko 2 miejsca , choć nadal wiem to tylko z niepotwierdzonych informaci ...

A na wystawe chciałam wziąźć : Amelke , Frotke , Tigre , Tekile , Czorta i gościnnie Miuczera od Cargh i nie wiem kogo wybrać :x :x :x Bo Kika i Felix sa bardzo i to bardzo dzikie :x :x :x

Na wszelki wypadek jeszcze raz pozwolę sobie na wyjaśnienia.
Na dzisiejszej wystawie każdy domek tymczasowy może wystawić jedną klatkę. Wszyscy mamy klatki 120 więc w jednej klatce można zmieścić dwa, a nawet trzy koty. W momencie kiedy koty będą adoptowane, klatki można "uzupełniać" o pozostałe koty.

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Sob lis 14, 2009 8:12 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Justa&Zwierzaki pisze:A jeszcze co do wystawy , to mam do wypozyczenia 2 klatki , jedna 70 cm a druga psią w ktorej bedzie Czort i wtedy nikogo nie ugryzie pod warunkiem ze nie bedzie z niej wyciagany ...

Sprawę wielkości już wyjaśniałyśmy, ale jeszcze raz na wszelki wypadek by nie było nieporozumień. Justyna weź na wystawę dla swoich kotów jedną ze swoich 120 nie od psa i nie 70, bo mamy mało miejsca i klatki stoją jedna na drugiej, musi być ta sama wysokość klatek.

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Sob lis 14, 2009 8:38 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Gaga juz mi to tłumaczyłaś i nie czeba mi wiele razy mówić tego samego :wink:
Tekila ma znów problem z okiem wiec jak wet mi ją przepuści to ją wezme a na pewno pojedzie Tigra . Jak wet mi przepuści Tajge ( miała grzybice ) to też ją wezme ...
Mam transport około 11 tej ...

Mój juz wiekowy Tenorek od kilku dni nie je i nie pije i jade z nim dziś do weta :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lis 14, 2009 9:27 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Tenor, przystojniaku, trzymaj sie! :) Fotki bombowe :) Widac, ze Feri brakuje siostry, ale bez problemu "adoptowala" Semi :) Jak patrze na fotki, gdzie sie kicie do siebie tula, to sie wzruszam do lez :)

A co do Sniezynki... Domku, wymiziaj ja ode mnie. Krotko ja znalam, ale zdazylam ja polubic. To taka kochana, wrazliwa koteczka... :1luvu: Balam sie, ze nikt jej nie zechce ze wzgledu na wiek i problemy z zebami, ale widze, ze lepiej trafic nie mogla :) Tak sie ciesze :1luvu: Super, ze podeslaliscie fotki, bo strasznie sie stesknilam za tym uroczym, bialym pyszczkiem :) Niunius tez sliczny :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 14, 2009 9:37 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie kociaków.
Już się nie mogę doczekać wieści z wystawy. Niech jak najwięcej mruczków znajdzie domki.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lis 14, 2009 11:35 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Grrr, nie przyjechal mi bus, a w weekendy co 2 godziny :evil: Ale chocby mnie szlak mial trafic, to sie na wystawie pojawie :twisted: Tylko troszke pozniej niz planowane :roll: :wink:
edit: <cenzura>kzkgop <cenzura> bus <cenzura><cenzura><cenzura><cenzura> :evil: :evil: :evil: Nie mam slow na to <cenzura> I oni jeszcze śmią podwyzszac cene biletow :evil: Kochane kociaki, przepraszam, ze mi sie do Was dotrzec nie udalo :evil: Trzymam wiec kciuki za udane adopcje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Sob lis 14, 2009 14:01 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

A przed chwilka dzwoniła do mnie Benita że są zaiteresowani Tajgą i będa do mnie dzwonic a odbierać będa w wtorwk :):):) :):):) A też ktos sie pyta o Tekile :):):) jedynie o Tigre nikt nie pyta ...
Na wystawie jest razem z moimi 12 kotów a do adopcji poszły 2 kociaki , jeden 1.5 mc a drugi 2 mieś . :):):):):):):)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 14, 2009 17:35 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Ciekawe jak teraz liczba wyadoptowanych kociakow :D
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Sob lis 14, 2009 20:23 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Też jestem ciekawa....czekamy na wieści
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lis 14, 2009 20:45 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Ile kotów znalazło domki, nie wiemy, bo wyszłyśmy z wystawy o 15.00. Do tego czasu jednak dom znalazła Tajga- małe burasiątko od pani Justyny (to ta koteczka z wrzodem na rogówce), nieziemsko śliczny centkowany burasek z białymi, delikatnymi skarpetkami i krawatkę- maluszek chyba z piwnicy, od pani Oli. Do czarnej, około 5 miesięcznej (o ile dobrze zapamiętałyśmy) Susie również uśmiechnęło się szczęście. Pewnie więcej kotów znalazło domki, czekamy na relacje. Mamy nadzieję, że pani Grażyna, pani Ola czy Kociara coś napiszą. Ogólnie na wystawie były: Kiara i Bielinka (dt pani Lodzia), trzy o magicznie czarnym futerku i wyjątkowo pięknych oczach koty, Tajga, Teqilla, Tigra oraz fajna krówka/krówek o przyżółtawej sierści, dwie czarnulki (jedna to Susie, drugiej nie pamiętamy), ten urodziwy burasek z białym, który znalazł domek i pingwinko-krówka o ślicznych, dużych oczkach (podobna do Samanty- Samci). Około 14.30 dołączył jeszcze jeden kot. Był chyba, na równi z chodzącą pięknością Teqillą, obiektem najgłośniejszych ,,ochów" i ,,achów". Tak, piękny to on był. Srebny, taki whiskasowy, ale bardziej srebrny. Z wyraźnymi pręgami, najbardziej na ogonku. Łapy miał długie, był postawny, duży, ogromny właściwie (mina Gosi, która z nami była, na widok kota o takich rozmiarach- bezcenna, stwierdziła, że nawet nasza Benia nie miała takich gabarytów). Nosek ceglany, w kolorze czerwnej cegły, okrągłe oczy i smukły pyszczek. Futro miękkie, gładkie. Naprawdę niesamowity kot. Aż dziw, że wcześniej nieznalazł domu. Znów wokół hotelikowego rodzeństwa od pani Lodzi nie było zbyt wielkiego zainteresowania. Zachwyty owszem były, ale zero konkretów. A to takie niezwykłe siostry. Razem spały, wtulone jadna w drugą, w kuwecie, bo przecież tam jest nawygodniej. Szukają domku już tak długo, są śliczne i prztulaśne, ale jakoś wciąż w sprawie adopcji cisza. Chyba, że znalazły domek po 15.00, to byśmy się cieszyły strasznie. Taki fajny duecik z nich.

Postaramy się wstawić zaraz fotki. Niestety srebrengo Leopolda (mamy nadzieję, że nic z imieniem nie pokręciłyśmy, takie imie bynajmniej usłyszałyśmy od właścicielki) nie udało się uchwycić.

:spin2: :spin2: :spin2:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lis 14, 2009 22:19 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Sreberko to byly tymczas Justyny. Na imie ma Leon. Byl u starszych ludzi, ktorzy umarli wraz z kocim kolega. Chyba rozstanie z nim najbardziej przezyl. Kicius podobno trafil na wies, a Leos... Pani go przyniosla, bo czesto wyjezdza i nie moze na dlugo kota samego zostawic. (i tez nie ma sumienia). Kotek ok.6 letni. Boooooooooooskiiiiiiiiiii :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Byly o niego zapytania, ale... po dluzszym namysle i rozmowa z mezem, ta pani wziela kiciusia spowrotem. Maja dom, ale kotek nie wychodzi. W razie wyjazdow koteczek bedzie na "wczasach" rzut kamieniem od Justyny, bo u p.Lodzi :D Powiem wam szczerze, ze na wlasne oczy pierwszy raz widzialam kota o takim umaszczeniu! A ta mieciusia siersc... :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zaglaskac na smierc :D Tylko sie przytulic, ucalowac lepeczek, pysio przecudny... Nie wiem, czy to nie jest jakas rzadkosc takie umaszczenie :) Nie zakochac sie w nim od pierwszego wejrzenia to bylo niemozliwe! :1luvu:
Tequila oczywiscie tez sie zachwycano, no bo jak inaczej :) Przepiekna, spokojna, miziasta... Kocia pieknosc jak z wystawy kotow rasowych! :1luvu: :1luvu:
Od Oli "poszly" 3 koty, jakis maly od p.Lodzi... Gubie sie, nie wiem kto od kogo... :oops:
Co do kotek p.Lodzi, zainteresowany domek byl, juz miala byc spisywana umowa... Domek poszedl zrobic zakupy i... wiecej sie nie pokazal! :evil:
A wystarczylo powiedziec, ze rezygnuja, ze musza to jeszcze przemyslec! Tak samo bylo z bial0-czarnym kocurkiem Oli. Pani jak uslyszala, ze mam z nia jechac, sprawdzic dom, byla wyraznie zaskoczona i niezbyt zadowolona! W podobny sposob "zreygnowala" z kociaka. :evil:
A czarnulki od Grazyny :1luvu: jakie sliczne! A jakie miziaste! :1luvu: Wbrew wciaz panujacemu przesadowi, (gdybym tylko mogla) wzielabym cala trojke i bylabym przeeeeeeeeeszczesliwa :1luvu: Chyba juz wszyscy wiedza, ze mam wieeeeeeeeeeelka slabosc do czarnuchow :)

Kociara82

Post » Sob lis 14, 2009 22:20 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

fotki wrzuce moze jutro. Jakas fotka Leosia sie znajdzie :) Takie cudo trzeba tu pokazac! :1luvu:

Kociara82

Post » Sob lis 14, 2009 22:20 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Teqilla.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tigra.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tajga.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jak leci, czyli różne.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lis 14, 2009 22:45 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Dokładnie mówiąć to Tajga ma prawdopodobnie pojechać do nowego domku we wtorek , ale domek sie do mnie jeszcze nie odezwał a Tajga została mi przywieziona tuż po 14 . 30 i może jeszcze domek sie odezwie , a czy ktos był ten potencjalny domek od Tajgi sprawdzić bo nie wiem ???
Zdjęcia boskie :D
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]