~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 02, 2009 1:18 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

:ryk:

Jaki wampir z niego! Trochę wybrakowany wampir, bo tylko z trzema zębami w tym jeden krzywy :ryk:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon lis 02, 2009 21:02 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Trzeba było chodzić z Majorem po domach w Halloween!
Nazbieralibyście ciasteczek ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw lis 05, 2009 19:17 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

chciałam Wam powiedzieć, że jako przyszły pedagog ćwiczę na kocie i chyba robimy postępy :P Póki co Major już umie czytać i sam się czesze :mrgreen: :P

Obrazek

Obrazek

Wczoraj pierwszy raz wyczyściłam Majorowi uszy, dopadłam go z zaskoczenia więc był spokojniejszy niż myślałam, obrażeń żadnych nie odniosłam :P Tylko Major obraził się na mnie do tego stopnia, że nie przyszedł na dobranocne głaskanie :(
Obrazek
Obrazek

mamata

Od: Pon wrz 14, 2009 16:44

Post » Pt lis 06, 2009 18:27 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

:ryk:
Niedługo zacznie jeść sztućcami i grać w brydża :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon lis 09, 2009 21:37 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Major znowu miał napad kaszlu w nocy :(
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pon lis 09, 2009 23:32 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Biedak :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lis 09, 2009 23:43 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

mamata pisze:Major znowu miał napad kaszlu w nocy :(

:(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 10, 2009 0:37 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Kurcze, ja z nim chyba jednak pojadę na Białobrzeską w przyszłym tygodniu. Chodzimy do dobrego weterynarza i raczej się nie pomylił stawiając diagnozę, ale może dr Uznańska znajdzie jakiś bardziej skuteczny sposób na powstrzymanie tego kaszlu... Dziś jest już spokojnie, wczoraj trochę spanikowałam, no ale od miesiąca mu się nie zdarzało, aż tu nagle taki napad, dłuższy niż zwykle i taki bardziej charczący... :( Chyba że to bulgotanie to przez Mucosolvan, który Major dostaje od 3-4 dni, co byłoby chyba dobrym objawem, bo miał mu pomóc odkrztuszać wydzielinę z płuc :?

Poza tym mam pytanie - w grudniu będę musiała wyjechać na parę dni i zastanawiam się, czy wysłać wtedy Majora do babci (babcia jest takim "hotelem dla kotów" w naszej rodzinie :D ), czy zostawić go w domu i ubłagać kogoś, żeby raz dziennie do niego przychodził? Macie jakieś doświadczenie, w jakiej sytuacji koty się mniej stresują? :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Czw lis 12, 2009 21:35 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Może jednak lepiej żeby ktoś przychodził... Przynajmniej będzie u siebie. A tak - i nowe miejsce, i nowy człowiek, a on z tą chorobą...
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Czw lis 12, 2009 22:31 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Mamata a robiliście badanie serduszka?
Mój Maniek jak miał chore serce to mocno kasłał..

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt lis 13, 2009 16:32 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Babett_B pisze:Może jednak lepiej żeby ktoś przychodził... Przynajmniej będzie u siebie. A tak - i nowe miejsce, i nowy człowiek, a on z tą chorobą...

Z drugiej strony babcia by miała na niego cały czas oko, a Major przecież bezstresowy jest. Chyba lepiej hotel u babci :D
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pt lis 13, 2009 16:38 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Moja rada: niech babcia zapakuje walizkę i przeprowadzi się na "tymczas" do Majora :P

:wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt lis 13, 2009 20:20 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

badania serca nie robiliśmy, zapytam o to weterynarza przy następnej wizycie.
dzisiaj dotarła do mnie przesyłka ze specjalnym żwirkiem, także na dniach pobieranie moczu ;)
świetnie wytresowałam Majora z tym czyszczeniem uszu - za każdym razem po udanym czyszczeniu dostawał przysmak i teraz jest już tak wytrenowany że po skończonym zabiegu sam biegnie do michy :D

no i ja wiem, że Major był bezstresowy, ale kto wie, czy teraz mu się nie zmieniło, bo to mimo wszystko jego dom, tylko jego, i są teraz wielkie problemy z np. pakowaniem do transporterka, wyraźnie jest mu tu dobrze i nie chce się nigdzie ruszać ;) myślę, że po prostu przetestuję obie opcje :]
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pt lis 13, 2009 20:38 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Echo serca już robią na Białobrzeskiej - super wet z super podejściem :D :D Mój "jejczarek niemiecki" - panikarz spokojnie dał sobie zrobić 8)

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt lis 13, 2009 22:11 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Bo on się fantastycznie czuje w swoim domu i nigdzie przenigdzie się z niego nie wybiera :ryk:
Co za kot.. !!! :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

[poprzednia][następna]