W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2009 21:08 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

wszytkie 4 ogony grzeja mojego gupala

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Wto lis 10, 2009 21:11 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

na to to masz za mało ogonków, żebyś chociaż jakiegoś norwega miała - od razu połowę zakryje :wink:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw lis 12, 2009 0:35 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lis 13, 2009 1:04 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

XAgaX :lol:

Byłam dziś z kociakami u weta. Pooglądał, obadał, posłuchał, obmacał, zmierzył temperaturę i orzekł, że muszą nadal dostawać antybiotyk :cry:
Temperatury nie ma, węzły chłonne powiększone, u Olivera (to ten z najbardziej białym noskiem) słychać jeszcze szmery w oskrzelach. W najlepszym stanie jest Omar z burym pysiem.
Najtrudniejsza socjalizacja będzie chyba z Olafem, nieustannie przede mną ucieka, a dziś przy wyciąganiu z kontenera dziabnął mnie w palec. Za karę najdłużej siedział na moich kolanach :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt lis 13, 2009 2:14 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kciuki za zdrowie i oswajanie maluchów :ok: :ok: :ok:

Tymczasem serdecznie zapraszam na drobne bazarki na ich rzecz:

viewtopic.php?f=20&t=103380

viewtopic.php?f=20&t=103379

viewtopic.php?f=20&t=103378
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pt lis 13, 2009 13:22 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Rozmawiałam z żoną ochroniarza (akurat ona odebrała telefon) z Teatru Polskiego. Okazało się, że ochroniarz już tam nie pracuje. Podobno koty karmią tam pracownicy portierni Teatru Polskiego, karmą kupowaną przez aktorów. Żona ochroniarza mówiła również, że złapana tydzień temu Majeczka jest matką dwóch tamtejszych kociaków, a kotka, która się nimi zajmowała, zaadoptowała je. Niestety kotka i kociaki z pasażu gdzieś się wyprowadziły. Przez ostatnie dwa dni pracy ochroniarz ich nie widział. Natomiast od Gu wiem, że kobieta, która skontaktowała się z nią po przeczytaniu pozostawionej przy Kafce kartki, widziała w niedzielę kotkę i kociaka...

Mam teraz pożyczoną klatkę-łapkę od AnielkiG i mogłabym połapać kociaki. Problemem jest tylko zastanie ich. Jeszcze dziś wybiorę się tam, żeby spróbować zasięgnąć języka od pracowników portierni, czy koty w ogóle tam się pojawiają, a jeśli tak, to kiedy. Kobieta, która ma kontakt z Gu, a także XAgax, która tam bywa w tygodniu też ma dać znać, jak tylko spotka kociaki.

Inne osoby z forum, które tamtędy mogłyby się przejść, też bardzo proszę o informowanie mnie, jeśli w pasażu zobaczą kota/koty. Telefon podam na pw.

Aha, żona ochroniarza prosiła też o pomoc dla kotów (które dokarmia) spod jej bloku na Pradze przy ul. Okrzei 22. Koty nie mają żadnego schronienia :( . Tu ich wątek: viewtopic.php?f=1&t=103397 .
Obrazek

wejaga

Post » Pt lis 13, 2009 22:22 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Podjechaliśmy tam niedawno, za późno, żeby z kimkolwiek porozmawiać. Kotów w pasażu nie było, budka pusta, miska pełna. Za to w ruinach Kafki siedziała bardzo ładna kotka. Buro-biała (bure na grzbiecie, białe na dole), z różowym nosem, pulchna :wink: . Bez naciętego ucha. Nawet się nie bała zbytnio. Oddalała się, jak ręka była w odległości kilkunastu centymetrów od niej. Chcieliśmy już ją łapać, ale w rozmowie telefonicznej z Gu wyszło, że to wysterylizowana kotka Pusia... Mam nadzieję, że kotka jest rzeczywiście wysterylizowana... W ruinach nadal ktoś karmi.
Obrazek

wejaga

Post » Pt lis 13, 2009 23:46 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Współczuję :cry: To wszystko trochę przypomina szukanie ducha.
Tak myślę, że kotka nie mogła daleko tych kociaków wyprowadzić.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lis 16, 2009 1:45 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z168381958 - dom dla kolejnej kotki... może Majeczce się poszczęści? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lis 18, 2009 14:37 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Delfinku,
napisz ile wet wyszedl i ma wyjsc
przeleje pieniazki

Gu

Post » Czw lis 19, 2009 11:51 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Gu, poczekaj, muszę zliczyć, przygotować na piśmie, no żeby porządek był :lol:

Melduję, że krasnale są poszczepione, trochę przed czasem, interwencyjnie,
ponieważ w lecznicy podczas naszej wizyty kontrolnej, były (jak się okazało) kociaki z pp.
W tej sytuacji w przyszły weekend zabieram towarzystwo do mieszkania.
Może tu lepiej będzie szło oswajanie i od razu będą miały przykład innych kotów.

Są coraz ładniejsze :1luvu: i ciągle ak samo przestraszone :mrgreen:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw lis 19, 2009 15:57 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

ja mam nieśmiałe pytanie do sponsora / sponsorów:
czy mogę zakupić dla maluchów parę drobnych zabawek i łopatkę do kuwety?
Kurcze, stara złamała się.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw lis 19, 2009 16:43 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

dellfin612 pisze:ja mam nieśmiałe pytanie do sponsora / sponsorów:
czy mogę zakupić dla maluchów parę drobnych zabawek i łopatkę do kuwety?
Kurcze, stara złamała się.

przyniose zabawki
przyniose lopatke

Gu

Post » Pt lis 20, 2009 2:14 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Fajnie :lol: , a kiedy?
Bo wiesz, muszę wyciągnąć sprzęt do sprzątania, ubrać się, uczesać, no i w ogóle :wink:

Tylko, proszę nie w piątek, bo będę siedziała z kotami pod kroplówkami, znowu leczymy pp :cry:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt lis 20, 2009 2:37 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]