5-6 tyg. długowłosy Cudak - MA DOM:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 20:16 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

witam, coś mi z PW nie wychodzi więc pisze tutaj :>

ja byłabym zainteresowana adoptowaniem kociaczka :) jestem z Warszawy i w sumie niedawno przyjęłam pod swój dach kotkę z fundacji, ma 9 tyg. i szczerze żałuję że od razu nie zdecydowałam się na parkę :) nie am to jak dwa bawiące się łobuzy, więc z moim narzeczonym przegadaliśmy sprawę i chętnie damy schronienie jeszcze jednemu kotkowi :) mam tylko jeden dylemat bo moja kotka jeszcze nie była szczepiona, a niedawno skończyła kurację (miała lekki koci katar) i wet w pon ma spr czy nadaje się już na szczepienie, być może będę musiała jeszcze poczekać. Nie wiem więc czy byłoby bezpieczne dla obydwu kociaków jeśli teraz by się spotkały? mogłyby się nawzajem zarazić :roll: ? a z tego co widzę sprawa przyjęcia kotka pilna... wiec nie wiem czy moja oferta, jeśli tak można powiedzieć, by ci odpowiadała? :)

Elentia

Od: Śro paź 28, 2009 10:57

Post » Czw lis 12, 2009 20:23 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

Mimisia pisze:...właśnie miauczy w brodziku a moje koty węszą po drzwiami łazienki.

Mam dużą króliczą klatkę w piwnicy.
Mogę pożyczyć.
Gnom jest taki fajny, że na pewno Ci nie będzie długo zalegać. 8)

edit: Popatrzyłam na mapę.
Mińsk jest w pół drogi między Ursynowem a Łomiankami.
Mimisia, możesz go podrzucić pod moją klatką na Ursynowie a ja go potem zgubię w Łomiankach jadąc do Pomiechówka karmić działkuny. 8)
Jako TDT mogę robić, bo w środę odbieram moją działkową Lunkę, której obiecałam lepsze życie po sterylizacji.
Ostatnio edytowano Czw lis 12, 2009 20:36 przez redaf, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw lis 12, 2009 20:24 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

redaf pisze:
gosikbaum pisze:moze go porzuć a ja go znajde, tylko umówimy sie gdzie ok ??;)

I to jest bardzo dobry pomysł! 8)

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Czw lis 12, 2009 20:34 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

gosikbaum pisze:domek niewychodzący dla kotów, ale obawiam sie że jakbym go przyniosła to mój TŻ zrobił by sie wychodzący..... i niewracający ;)

ale serce mi sie rwie....... moze go porzuć a ja go znajde, tylko umówimy sie gdzie ok ??;)

To gdzie i kiedy dziewczyny maja podrzucic :mrgreen:

Zawsze możesz powiedzieć, ze to tymczas, za miesiąć Tż nie będzie chciał oddać :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lis 12, 2009 20:37 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

Się wyedytowałam 8)
Obrazek

redaf

Post » Czw lis 12, 2009 20:38 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

Elentia pisze:witam, coś mi z PW nie wychodzi więc pisze tutaj :>

ja byłabym zainteresowana adoptowaniem kociaczka :) jestem z Warszawy i w sumie niedawno przyjęłam pod swój dach kotkę z fundacji, ma 9 tyg. i szczerze żałuję że od razu nie zdecydowałam się na parkę :) nie am to jak dwa bawiące się łobuzy, więc z moim narzeczonym przegadaliśmy sprawę i chętnie damy schronienie jeszcze jednemu kotkowi :) mam tylko jeden dylemat bo moja kotka jeszcze nie była szczepiona, a niedawno skończyła kurację (miała lekki koci katar) i wet w pon ma spr czy nadaje się już na szczepienie, być może będę musiała jeszcze poczekać. Nie wiem więc czy byłoby bezpieczne dla obydwu kociaków jeśli teraz by się spotkały? mogłyby się nawzajem zarazić :roll: ? a z tego co widzę sprawa przyjęcia kotka pilna... wiec nie wiem czy moja oferta, jeśli tak można powiedzieć, by ci odpowiadała? :)

Elentia, masz priwa!

U nas sytuacja w miarę opanowana, więc się nie pali. Kociak siedzi w łazience i jakoś to będzie. Może moja koleżanka go weźmie na dniach do Warszawy. Klatkę pożyczyłam. Szukamy super domu, a jak ktoś ma warunki i możliwości, to i tymczasu, bo boję się jak ja sobie poradzę. Moja rezdydentka jak miałam tymczasa zeszłej zimy, to tak przeżywała, że robiła poza kuwetą :(

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Czw lis 12, 2009 20:41 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

redaf pisze:[quote="Mimisia]Mińsk jest w pół drogi między Ursynowem a Łomiankami.
Mimisia, możesz go podrzucić pod moją klatką na Ursynowie a ja go potem zgubię w Łomiankach jadąc do Pomiechówka karmić działkuny. 8)
Jako TDT mogę robić, bo w środę odbieram moją działkową Lunkę, której obiecałam lepsze życie po sterylizacji.[/quote]

Dzięki, Redaf :) Ale nie trzeba. Mój mąż, który znalazł kota, ma prawo jazdy i się zobowiązał, że pomoże. Inaczej by pewnie było, jak to ja bym kociaka przywlokła do domu - oj, nasłuchałabym się :twisted:
Już jestem spokojniejsza, ułoży się jakoś, grunt to żeby w panice nie oddać kota byle komu na stałe, tylko na spokojnie wybrać odpowiedni dom.

Mimisia

Post » Czw lis 12, 2009 20:44 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

Mimisia pisze:Moja rezdydentka jak miałam tymczasa zeszłej zimy, to tak przeżywała, że robiła poza kuwetą :(

A w jakim wieku jest rezydentka?
Takim małym gnomem nie powinna się chyba przejmować.
Moja Frubsza im młodsze tymczasy, tym lepiej je akceptuje.
Obrazek

redaf

Post » Czw lis 12, 2009 20:45 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

redaf pisze:
Mimisia pisze:...właśnie miauczy w brodziku a moje koty węszą po drzwiami łazienki.

Mam dużą króliczą klatkę w piwnicy.
Mogę pożyczyć.
Gnom jest taki fajny, że na pewno Ci nie będzie długo zalegać. 8)

edit: Popatrzyłam na mapę.
Mińsk jest w pół drogi między Ursynowem a Łomiankami.
Jako TDT mogę robić, bo w środę odbieram moją działkową Lunkę, której obiecałam lepsze życie po sterylizacji.

o rany, ale akcja, to gdzie ja go mam znaleźć? kurcze ale on wymaga opieki non stop?? czy w tej klatce moze sobie siedziec?? zeby go koty nie zjadły?? czy go trzeba jakoś specjalnie opiekować?? 8O tylko jak ja wytłumaczę ze znalazłam kota z klatką???:) moze moje chłopaki sie w mamkę zamienią?? bo z pannami ze świerzbem to nie moge go trzymać, tylko jak Mietek znów dostanie sran.....a 8O dajcie mi noc Kobietki, pomyślę....
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Czw lis 12, 2009 20:47 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

Mimisia pisze:Już jestem spokojniejsza, ułoży się jakoś, grunt to żeby w panice nie oddać kota byle komu na stałe, tylko na spokojnie wybrać odpowiedni dom.

Jasne :wink: mi ostatnio po długowłosego ustawiła się szybciutko kolejka :wink: i szybciutko znalazł forumowy, świetny domek..
i sobie go teraz odwiedzam 8)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Czw lis 12, 2009 20:51 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

gosikbaum pisze:...dajcie mi noc Kobietki, pomyślę....

Już nie musisz :twisted:
Obrazek

redaf

Post » Czw lis 12, 2009 20:51 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

gosikbaum pisze:

o rany, ale akcja, to gdzie ja go mam znaleźć? kurcze ale on wymaga opieki non stop?? czy w tej klatce moze sobie siedziec?? zeby go koty nie zjadły?? czy go trzeba jakoś specjalnie opiekować?? 8O tylko jak ja wytłumaczę ze znalazłam kota z klatką???:) moze moje chłopaki sie w mamkę zamienią?? bo z pannami ze świerzbem to nie moge go trzymać, tylko jak Mietek znów dostanie sran.....a 8O dajcie mi noc Kobietki, pomyślę....

Jak najbardziej jestem za, żebyś Gosia wzięła sierściucha na DS..panowie będą zachwyceni :mrgreen:
będą miętolić, lizać, ach, ech
zaopiekują się maleństwem na bank :)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Czw lis 12, 2009 21:02 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

heh, faktycznie kolejka się ustawia :wink:

Elentia

Od: Śro paź 28, 2009 10:57

Post » Czw lis 12, 2009 21:24 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

redaf pisze:
Mimisia pisze:Moja rezdydentka jak miałam tymczasa zeszłej zimy, to tak przeżywała, że robiła poza kuwetą :(

A w jakim wieku jest rezydentka?
Takim małym gnomem nie powinna się chyba przejmować.
Moja Frubsza im młodsze tymczasy, tym lepiej je akceptuje.

Ma ok. 4 lat. Wtedy miałam w klatce takie 2 szczurki, maleństwa. Ziutka była zazdrosna i robiła kupy w dziwnych miejscach.

Mimisia

Post » Czw lis 12, 2009 21:27 Re: 5-6 tyg. długowłosy pilnie szuka DT lub domu stałego FOTKI

A tak już na spokojnie...
Mimisia, dasz radę. 8)
Niech mały gnom do niedzieli w brodziku posiedzi.
Tylko wpadajcie do niego często, żeby się dzieciak nie czuł biedny, bo samotny.
Niech TŻ wpada, skoro to on go znalazł :twisted:
Potem zobaczycie, czy na pewno klatka będzie potrzebna.
Nie musi.
Ja takiego malucha nosiłam w bluzie za pazuchą, żeby domowce się do niego przyzwyczaiły. 8)
Później to już z górki.
Będziesz w domach dla niego przebierać i wybierać :mrgreen:
Obrazek

redaf

[poprzednia][następna]