Aggi ja wracając do karmy ale od razu zaznaczam, że zrobisz jak będziesz uważała.
Intestinal podaje się kotom z wrażliwym układem trawiennym, ale mogą go jeść koty beż
żadnych problemów zdrowotnych. Jest to po prostu karma dietetyczna, która nie szkodzi kotom a utrzymuje je w dobrej kondycji. Zamiast Intestinalu możesz jej podawać również Sensible 33 LUB Exigent 35/30. Są to karmy lekkostrawne, podawane w takich właśnie okolicznościach, kiedy kot ma wrażliwy przewód pokarmowy, a Plamka taki właśnie ma, ze względu na powracające biegunki. Naprawdę one wspomogą jej organizm a wiesz, że to kotka po przejściach
Cytat:Intestinal
WSKAZANIA:
- Biegunka.
- Choroba zapalna jelit (IBD).
- Zaburzenia trawienia, wchłaniania.
- Zapalenie okrężnicy.
- Rekonwalescencja.
- Przerost flory bakteryjnej.
- Anoreksja.
- Nieżyt żołądka.
PRZECIWSKAZANIA:
- Brak.
ZALETY PRODUKTU:
-
Wysoka strawność poszczególnych składników rekompensuje upośledzoną aktywność enzymów jelitowych, zapewniając optymalną podaż składników odżywczych. - Nienasycone kwasy tłuszczowe oraz pierwiastki śladowe zapewniają zdrową skórę oraz lśniącą sierść.
- Kompleks przeciwutleniaczy (witaminy E, C, tauryna, luteina):
- ogranicza degradację komórek neutralizując wolne rodniki,
- wzmacnia układ immunologiczny, zapobiega niekorzystnym efektom działania wolnych rodników, których ilość wzrasta wraz z wiekiem.Nic dodać
Już raz załatwiłam Ci kilogram tej karmy po preferencyjnej cenie a Ty wystawiłaś mnie do wiatru. Nic to, pomogłam Fredzi wystawiając tę karmę na bazarek.
Jeśli chcesz mogę załatwiać ją dla Twoich kotów, zresztą nie tylko tę ale i inne RC jakie będziesz chciała. Cenę znasz i wydaje mi się, że zamiast kupować Purinę w zbliżonej cenie lepiej żebyś kupowała RC, która jest jedną z lepszych karm dla kotów na rynku.
Mam dostęp do wszystkich rodzajów tych karm, więc zastanów się nad podawaniem jej kotom.
Jeśli zrezygnujesz nie będę ponawiała swojej propozycji, robię to tylko i wyłącznie dla dobra kotów, które są u Ciebie. Zobacz jakie są karmy RC i jeśli chcesz, zamawiaj w miarę takie, jakie potrzebne są Kotom.
http://www.royal-canin.pl/index.php/koty_produktyPurina to naprawdę nie najlepsze wyjście dla kota, który ma nawracające niestrawności

Nawet ta wydająca się odpowiednią
Podczytuję Twoje posty i czasami się zastanawiam nad Twoim postępowaniem...ale to już inna sprawa...pamiętaj, że umowa adopcyjna do czegoś zobowiązuje

Ps
I zastanów się nad braniem tymczasów. Pamiętaj, że jednemu znajdziesz dom w przeciągu kilku dni lub tygodni a inny będzie u Ciebie nawet kilka długich miesięcy. Żebyś nie została ze stadem kotów, które nigdy nie znajdą domów. Ja biorę następnego kota jak znajdę dom jego poprzednikowi. Chociaż wiem, że stać by mnie było na trzymanie kilku tymczasów, tylko to nie jest wyjście

Znajdź dom jednemu, potem bierz następnego. Tak łatwiej i lepiej dla kotów.