Od nienawiści do "miłości" - potrzebujemy pomocy :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 11, 2009 11:22 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Dzień doberek :wink:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro lis 11, 2009 12:38 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Aggi ja wracając do karmy ale od razu zaznaczam, że zrobisz jak będziesz uważała.
Intestinal podaje się kotom z wrażliwym układem trawiennym, ale mogą go jeść koty beż żadnych problemów zdrowotnych. Jest to po prostu karma dietetyczna, która nie szkodzi kotom a utrzymuje je w dobrej kondycji. Zamiast Intestinalu możesz jej podawać również Sensible 33 LUB Exigent 35/30. Są to karmy lekkostrawne, podawane w takich właśnie okolicznościach, kiedy kot ma wrażliwy przewód pokarmowy, a Plamka taki właśnie ma, ze względu na powracające biegunki. Naprawdę one wspomogą jej organizm a wiesz, że to kotka po przejściach :ok:

Cytat:
Intestinal

WSKAZANIA:
- Biegunka.
- Choroba zapalna jelit (IBD).
- Zaburzenia trawienia, wchłaniania.
- Zapalenie okrężnicy.
- Rekonwalescencja.
- Przerost flory bakteryjnej.
- Anoreksja.
- Nieżyt żołądka.

PRZECIWSKAZANIA:
- Brak.

ZALETY PRODUKTU:
- Wysoka strawność poszczególnych składników rekompensuje upośledzoną aktywność enzymów jelitowych, zapewniając optymalną podaż składników odżywczych.
- Nienasycone kwasy tłuszczowe oraz pierwiastki śladowe zapewniają zdrową skórę oraz lśniącą sierść.
- Kompleks przeciwutleniaczy (witaminy E, C, tauryna, luteina):
- ogranicza degradację komórek neutralizując wolne rodniki,
- wzmacnia układ immunologiczny, zapobiega niekorzystnym efektom działania wolnych rodników, których ilość wzrasta wraz z wiekiem.

Nic dodać :wink:

Już raz załatwiłam Ci kilogram tej karmy po preferencyjnej cenie a Ty wystawiłaś mnie do wiatru. Nic to, pomogłam Fredzi wystawiając tę karmę na bazarek.
Jeśli chcesz mogę załatwiać ją dla Twoich kotów, zresztą nie tylko tę ale i inne RC jakie będziesz chciała. Cenę znasz i wydaje mi się, że zamiast kupować Purinę w zbliżonej cenie lepiej żebyś kupowała RC, która jest jedną z lepszych karm dla kotów na rynku.
Mam dostęp do wszystkich rodzajów tych karm, więc zastanów się nad podawaniem jej kotom.
Jeśli zrezygnujesz nie będę ponawiała swojej propozycji, robię to tylko i wyłącznie dla dobra kotów, które są u Ciebie. Zobacz jakie są karmy RC i jeśli chcesz, zamawiaj w miarę takie, jakie potrzebne są Kotom.

http://www.royal-canin.pl/index.php/koty_produkty

Purina to naprawdę nie najlepsze wyjście dla kota, który ma nawracające niestrawności :wink: Nawet ta wydająca się odpowiednią :roll:

Podczytuję Twoje posty i czasami się zastanawiam nad Twoim postępowaniem...ale to już inna sprawa...pamiętaj, że umowa adopcyjna do czegoś zobowiązuje :ok:

Ps
I zastanów się nad braniem tymczasów. Pamiętaj, że jednemu znajdziesz dom w przeciągu kilku dni lub tygodni a inny będzie u Ciebie nawet kilka długich miesięcy. Żebyś nie została ze stadem kotów, które nigdy nie znajdą domów. Ja biorę następnego kota jak znajdę dom jego poprzednikowi. Chociaż wiem, że stać by mnie było na trzymanie kilku tymczasów, tylko to nie jest wyjście :( Znajdź dom jednemu, potem bierz następnego. Tak łatwiej i lepiej dla kotów.
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro lis 11, 2009 14:48 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Amanda-co do Royala tu akurat masz rację,nie powiem że nie :)
Wiesz,chwilowo mi nie zamawiaj,bo mam narazie karmę dla kociaków.Ale jak ta mi się skończy to pomyślę nad tym-bo wsumie to ledwie 4zł różnicy na kilogramie...Od tej co ja teraz kupuję.
Co do umowy adopcyjnej-nie wiem co miałaś na myśli mówiąc że zobowiązuje?Jeśli mogłabyś wyjaśnić będę wdzięczna ;) No i oczywiście wiem że ona jest ważna.Tym samym zaznaczam że raczej nie zaniedbuję żadnego z punktów tam wymienionych ;)
Odnośnie kotów tymczasowych-wiem...Choć nie powiem że jak widzę tyle biedactw...To najchętniej wzięłabym wszystkie żeby im tylko pomóc.Ale wiem też że to idiotyzm...Jeden tymczas to dla nas w sam raz.Nie wiem z których postów to wywnioskowałaś.Ale dziś pisałam że dam dt,o ile Fionek :D znajdzie ds.Tylko w tym wypadku będę mogła pomóc tym kociakom o których ja myślę.
Ps2.Pozdrowienia bo cosik dawno się nie odzywałaś ;)

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Śro lis 11, 2009 16:56 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Aggi jak można pisać, że kot ma "coś tam nosa" i nie wiedzieć jaki dostał antybiotyk! Nie dawać kotu zalecanej karmy, tylko taką jaką sama uważasz za stosowną. Twoja beztroska jest porażająca, i oczywiście strofujesz każdego kto Ci zwróci uwagę. A wszędzie Cię pełno (znalazłam Twoją ofertą DT na "Boguszycach") czy Ty w ogóle wiesz na czym polega idea DT czy idziesz na rekord w ilosci kotów. Przepraszam, ale wymiękłam po raz kolejny, czytając Twój ostatni wpis po wizycie u weta :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lis 11, 2009 19:00 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Nikt ci nie każe czytać moich postów jeśli są w Twoim mniemaniu aż tak rażące.Proste...
Co do postu po wizycie u weta...Jakbyś umiała czytać to byś zauważyła tam uśmieszek.Ramzes ma zwyczajny nieżyt nosa.Proste i logiczne.Przynajmniej dla mnie.Co do karmy-temat skończyłam.Jeśli komuś moje zdanie nie odpowiada-wypowiadać się nie musi.
Przeczytaj dokładnie to co napisałam Amandzie,może coś zrozumiesz.
Kończę ten temat bo to idiotyczne i tyle.
Ps.Odnośnie tymczasu-po raz kolejny radzę-CZYTAJ UWAŻNIE jeśli już mnie śledzisz.Napisałam jasno i wyraźnie że o ile mój obecny tymczas pójdzie do ds to wtedy pomogę.Proste...

Aggi

Post » Śro lis 11, 2009 19:21 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

przepraszam,jak zwykle masz rację, a tak przy okazji porównałam zdjęcia Fiony z czasu pobytu u Harpii (zaraz jak się przybłąkał) bielutki, czyściutki a u Ciebie - szaro - bury (czyt.brudny) z "zapyziałym" okiem - to się myje kotu wiesz?! I nie pochlebiaj sobie, ze Cię śledzę.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 11, 2009 19:34 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

i jeszcze ostatnia uwaga - Ty sobie przeczytaj co piszesz 11.XI :!:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 11, 2009 19:35 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

No teraz to już przegięłaś.Kot ma zapalenie spojówek-zaraz po umyciu robi mu się to spowrotem.Więc sory,ale nie będę kotu trzymała całą dobą wacika przy oku :!:
Co do czystości kota,wiesz,kot czasem wchodzi na zakurzoną szafę bądź akurat na węgiel-tak jak to ostatnio cały czas robi Ramzes.Ale widzę że ty chyba tego nie wiesz...
Co mam sobie przeczytać odnośnie pisania 11 listopada bo nie rozumiem???

Aggi

Post » Śro lis 11, 2009 20:28 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

wiesz nie nie chcę się z Toba kłócić, zakopujemy "topór wojenny" - ale proszę słuchaj czasem dobrych rad, bo tylko takich się tutaj udziela, i uwierz, że każda z nas poporstu kocha koty a nie chce zrobić Ci na złość. Do 11XI nie wracam, przeczytaj sobie co tam napisałaś lub nie. Pozrawiam Ciebie i kociaki.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 11, 2009 20:40 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Ewan-słucham tych dobrych rad.Przemyślałam,kilkakrotnie przeczytałam post amandy-zdecydowałam że jednak zacznę karmić maluchy royalem jeśli to nie jest taka ogromna różnica,a nie powiem że wszystkim na poprawienie stanu ogólnego się przyda ;) odrazu mówię że nikomu nic nie jest,tak poprostu
Co do 11 listopada :D Domyślam się o co ci chodzi,zapewne o wizytę u weta.Wiem co mogłaś pomyśleć.Ale wczoraj rozmawiałam z wetką (Lecznicę prowadzi małżeństwo-raz jest ona raz on) powiedziałam jej co jest Ramzesowi i powiedziała mi że dzisiaj mąż podjedzie do przychodni na zastrzyki,więc żebym ja też podeszła to przy okazji zbada kotkę.

Aggi

Post » Śro lis 11, 2009 20:49 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

No i super, dobrze karmić, pielęgnować i będzie ok. Życzę sukcesów. A tak przy okazji kto to jest Ramzes?
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 11, 2009 20:55 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

TAK JEST :D
Wiem o tym :)
I naprawdę kociaki są zadbane...Jedna rzecz-zdjęcie takie wyszło przez aparat-przyjrzałam się mu teraz-na żywo jest dużo czystszy :D No i naprawdę ostatnio śpi koło pieca więc siłą rzeczy wszystkie koty są upaćkane-a nie chcę go kąpać jak ma zapalenie gardła,katar i wogóle :)
Ramzes to Fiona :D Fiona to facecik jak się okazało,z wyciętymi jajkami :D
Nie wiem czemu,ale wet Harpii jakoś tego nie zauważył ;)

Aggi

Post » Śro lis 11, 2009 20:59 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

czytałam, że odjajczony ale nie wiedziałam, że ma nowe imię i dobrze, że w realu jest czyściutki!
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 11, 2009 21:01 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Hihi a no tak-bo tu zapomniałam napisać :D Fiona to od dziś Ramzes
choć nie powiem że sama czasem zawołam Fiona :D Ciężko się tak w jednej chwili przestawić-zresztą z tego też powodu będąc w szoku zapomniałam spytać weta cóż za antybiotyk młody dostał...
Ps.A no czyściutki ;) I proszę,zanim ktokolwiek coś mi zarzuci-zapytajcie....

Aggi

Post » Śro lis 11, 2009 21:24 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Przysiadłam i zaczęam od końca bo byłam ciekawa :) ależ to lajcik kochana lajcik absolutny :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

[poprzednia][następna]