Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Motley pisze:drogą oryginalny chwyt marketingowy
Georg-inia pisze:atla pisze:tak czy owak trzy kociaki są do wzięcia, więc jeśliby się jakiś domek decydował, to podam mail'a do właścicieli.chętnie skorzystają z pomocy w znalezieniu domków.
sorry, ale jestem przeciwna. Pewnie, że chętnie skorzystają z pomocy, jasne, a na wiosnę rozmnożą ponownie swoją kotkę i zgłoszą się z nowymi kociętami, żeby znaleźć im domy. Tacy niestety są ludzie. Jak się pomęczą, to może zrozumieją, że o domy wcale łatwo nie jest.
Oczywiście decyzja należy do Was.
atla pisze:też pomyślałam, że można pomóc po warunkiem sterylizacji kotki. Georg-inia ma rację. to był szantaż emocjonalny i jest spora szansa, że na wiosnę będzie ten sam problem. ale gdyby zgodzili się wysterylizować kotkę, to może można by im pomóc. może to rzeczywiście niewiedza a nie głupota i cwaniactwo
Motley pisze:dokładnie, niewiedza i to szerzona często przez samych wetów, którzy do tej pory jeszcze potrafią przekonywać właścicieli zwierząt, że jeden miot to tylko dla zdrowia kotki/suki![]()
Druga sprawa to upór właścicieli... może macie jakiś sposób jak wytłumaczyć mojej ciotce, która ma wychodzącego kocura, że powinna go wykastrować? Niestety żadne logiczne argumenty nie trafiają, nie pomaga nawet fakt, że jej koty po 2-3 latach znikają bez śladu (pewnie pod kołami samochodów w pogoni za kotkami). Nie będzie "okaleczała" kota i koniec
Georg-inia pisze:kot wychodzący? bez nadzoru? to złap i wykastrujciotka nawet nie zauważy
![]()
Georg-inia pisze:
kot wychodzący? bez nadzoru? to złap i wykastrujciotka nawet nie zauważy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, CatnipAnia, Google [Bot] i 53 gości