Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 17:18 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Pozdrowienia od Anulki :)

Obrazek
Obrazek

Wszystko u niej w porządku, chociaż ostatnio przeszła biedna zapalenie dziąseł. Znaczy sie biedna, bo ją to pewnie bolało, ale za to korzystała, bo wet zalecił przez pewien czas do jedzenia tylko mokre. A łakomczuszek z niej straszny :) Szczególnie teraz, jak chłodniej na dworze, to wcina dużo więcej i tylko jej się brzusio zaokrągla.
Nadchodząca zima wyłączyła jej też trochę to jej ADHD, duuużo śpi i się więcej mizia :)

A poniżej codzienny widok :)
Zdjęcie jest robione z wanny, kićka mi tak zazwyczaj towarzyszy :)
Obrazek
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Sob paź 24, 2009 18:14 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Ależ ona wyrosła. Piękna kicia.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob paź 24, 2009 20:08 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

oj tak :) urosla bardzo :)
ale urok osobisty sie nie zmienil-sliczna jak zawsze :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lis 05, 2009 20:41 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

U Anulki ciągle się coś niefajnego dzieje :(

To zapalenie dziąseł wciąz ją męczy, podgoi się, niby jest ok, a potem znowy widzę, że zamiast wcinać normalnie kulki, to tak przesuwa sobie na kraniec miski, a potem zjada tak, jakby chciała ugryźć tę miskę.

Ostatnio zobaczyłam łysy placek na ogonie - wet stwierdził, że sama sobie tak to wylizała. Zaczęło się troszkę goić, to znowu sobie rozlizała. Dzisiaj biedactwo wróciła z kołnierzem i słyszę właśnie jak się tłucze po domu próbując ściągnąć :(

Na dodatek brzuszek - wet w pierwszej chwili podejrzewał ciążę. Obejrzał ją dokładnie na USG, twierdzi, że wszystko wygląda ok, ale brzuszek powiększony. Twierdzi, że pewnie tak przytyła (ja tam nawet za bardzo nie zauważyłam, więc faktycznie to musiało być stopniowo). Dostała lek przeciwzapalny, też na te dziąsła i jutro do kontroli.

Biedna mała kiciuśka :cry:
Ostatnio jak tylko wchodze do domu, to wieje przede mną, bo się boi, że znowu ją zaniosę.
I tak biednie wygląda w kołnierzu i z wygolonym (do USG) brzuszkiem :cry:

feryenne

Post » Czw lis 05, 2009 21:01 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

biedna koteczka, tyle się na nią zwaliło. Trzymam kciuki by wyzdrowiała i to szybko :ok:

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Czw lis 05, 2009 22:42 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Kochana Ty sie nie możesz poddawać , musisz być zdrowa i walcz jak lwica , walcz tak samo jak sie bawisz sie piłeczką kochana .... cały czas trzymam kciuki ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw lis 05, 2009 23:24 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

oj, Anulka, kochana! Co to sie z Toba dzieje, kocinko kochana?! Walcz, slicznosci, walcz, kochanie! Jestes przeciez silna, dasz rade! Masz swietny domek, Duza cie kocha bez granic, to ci pomoze w walce! My tez pomozemy! Jestesmy z Toba, skarbie! Nie poddawaj sie! :) Wszystko bedzie dobrze! :ok:

Kociara82

Post » Sob lis 07, 2009 23:47 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Jak dzis sie czuje Anulka ???
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lis 07, 2009 23:52 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

oby lepiej... :ok: kochanie malenkie :)

Kociara82

Post » Nie lis 08, 2009 0:19 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Wet zakładając kołnierzyk podmienił mi kicię 8O
Spała cały dzień, na dodatek na moich kolanach, na które sie sama wdrapała. W nocy - wtulona pod moją pachę. A zazwyczaj jak pakuje mi sie wieczorem do wyra, to po to, żeby mi poskakać po nogach ;)
Dzisiaj wet pozwolił zdjąć kołnierzyk i kazał obserwować, czy nie wylizuje brzuszka lub ogonka. Nie wylizuje, więc się cieszy wolnością bezkołnierzykową. I już wariuje :)
W poniedziałek do kontroli.

Obrazek

feryenne

Post » Nie lis 08, 2009 0:37 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

alez ona sliczna :1luvu: nic sie nie zmienila :) ten jezorek jest slodki :mrgreen: tylko ucalowac :D

Kociara82

Post » Pon gru 07, 2009 21:11 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Zaglądamy i pozdrawiamy :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro gru 09, 2009 21:06 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Obrazek

Coś kicia mocno biedna jest :(
Ciągle coś się dzieje i non stop chodzimy do weterynarza. Na ogonku jej się dzieje coś dziwnego, grzybek chyba jakiś, ostatnio przy mierzeniu temperatury na termometrze pokazała się krew...
Biedaczek już jak tylko wejdę do domu, to zmyka pod łóżko, bo się boi, że znowu ja zaniosę do weta.

Nie przeszkadza jej to oczywiście rozrabiać straszliwie - biega jak szalona i nauczyła się już otwierać szufladę w komodzie :)

feryenne

Post » Śro gru 09, 2009 21:10 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

ale ale! Czy mi sie wydaje, czy ona troche urosla?

:piwa: mojej slicznej kociej kolezanki :) Zdrowiej nam, Anulka, zdrowiej, kochanie! :ok:

Kociara82

Post » Śro gru 09, 2009 21:27 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Przytyła :twisted:
14.09 - 2,60 kg
12.10 - 3,05 kg
I tę drugą już w miarę trzyma.
Ale wciąż jest malutka i na szafki nie umie wskoczyć. I całe szczęście, bo diabełek wcielony :)

feryenne

[poprzednia][następna]