Czy nadejdzie lepsze jutro ? :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 14:10 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Cieszę się, że ten poniższy tekst to już historia. :D
kasia86 pisze:
kasia86 pisze:Tak bym chciała żeby ją ktoś pokochał na te ostatnie lata jej życia. Przecież ona nigdy nie miała domu, rodziła po trzy razy w roku. Na jej oczach jej dzieci umierały w męczarniach, czego dowód miałyście cioteczki przez ostatnie tygodnie. Myślę, że te wszystkie chore koty to były jej dzieci, łącznie z Bambuskiem. Pisałam że ona rodzi chore dzieci, ale to pewnie z niedożywienia i ze starości.
Bardzo mi jej szkoda, bo to kochana koteczka, tylko troszkę czasu i miałby ktoś jeszcze z niej pociechę, a tak to musi się tułać za kawałkiem przysłowiowego chleba, bo kto zechce 10-15 letniego kota.
:cry:

Błagam o pomoc dla tej biednej, z jednym kłem, wysterylizowanej już staruszki. :cry:

Obrazek

Już nie będziesz spała bidulko na gołej ziemi. :cry:

Kociara82, kicia najprawdopodobniej jedzie w sobotę do lepszego życia, którego nigdy nie znała i nie miała okazji poznać. Musimy jeszcze wszystko uzgodnić. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lis 05, 2009 15:50 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Jeszcze nie! Ale już niedługo :D

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Czw lis 05, 2009 18:02 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Dzisiaj przy karmieniu miziałam i to długo tą kicię. Będę próbowała ją złapać na sterylkę.

Obrazek Obrazek

Ona praktycznie została tam sama, bo bura Agatka tylko przychodzi na jedzenie i na noc w komórki. Dochodzący jest też stary buras.
Dzisiaj były 3 kotki na karmieniu. Misi nie widzę, ale ona łazi po okolicznych domach.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw lis 05, 2009 20:19 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

słuchać mnie tu:)

Marku...moja koleżanka jedzie w sobotę do wawy więc weźmie Czarnulę a ty odbierzesz ją z Bemowa:) tylko weź proszę swój transporterek. Podaj mi na pw swój nr tel. aby w razie czego mogła się z tobą skontaktować, a ja ci wyślę jej adres.
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Od: Pt cze 26, 2009 23:10

Post » Czw lis 05, 2009 20:27 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Piechciu proszę prześlij mi adres i nr tel Magdy sms-em! nie ma problemu wezme transporterek! To tylko kawałek odemnie! % minut autobusem. Ciesze się że mogłem jej pomóc!!!

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Czw lis 05, 2009 21:19 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

moj TZ też jutro jedzie do Wawy rano jakby co...
wyjeżdża z Łodzi ok 8:00 , jedzie na Ochotę i do Marek.
jakby coś to mój numer 793 046 770

modliszka

Od: Wto lut 14, 2006 19:12

Post » Czw lis 05, 2009 23:45 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

jak to dobrze, ze los sie do kotenki usmiechnal :)
Kiciu :piwa: Twoje zdrowie :) PS.A jak wlasciwie kicia ma na imie? Bo my tak bezimiennie o niej piszemy, anonimowo... :oops: Tak troche glupio... :oops:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lis 05, 2009 23:57 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

ja mówię na nią poprostu Czarnula:)

mam prośbę NIE PISZCIE NAJMNIEJSZĄ CZCIONKĄ 8O mam niby młody wzrok aleto go zdecydowanie nadwyręża:)
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Od: Pt cze 26, 2009 23:10

Post » Pt lis 06, 2009 0:02 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Marku :king: :1luvu:

Kiciu, rozpoczynasz nowy etap w swoim życiu!

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lis 06, 2009 5:02 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

piechcia15 pisze:słuchać mnie tu:)

Marku...moja koleżanka jedzie w sobotę do wawy więc weźmie Czarnulę a ty odbierzesz ją z Bemowa:) tylko weź proszę swój transporterek. Podaj mi na pw swój nr tel. aby w razie czego mogła się z tobą skontaktować, a ja ci wyślę jej adres.

markppp pisze:Piechciu proszę prześlij mi adres i nr tel Magdy sms-em! nie ma problemu wezme transporterek! To tylko kawałek odemnie! % minut autobusem. Ciesze się że mogłem jej pomóc!!!

I wszystko już jasne! :D :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lis 06, 2009 14:16 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

To już jutro Ten dzień! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lis 06, 2009 17:29 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Cioteczki, co ja mam z nią zrobić? :crying:

Obrazek Obrazek

Ta kicia dzisiaj chciała iść ze mną do domku, oczywiście mojego. :cry:
Szła za mną po karmieniu, a ja widząc to zawróciłam z obranej drogi przy ulicy i poszłam pod balkonami. Bałam się żeby nie wyskoczyła na ulicę wystraszając się czegoś. Szła jeszcze jakiś kawałek za mną ale wyszli ludzie z psami i uciekła z powrotem do swoich krzaków.
Dzisiaj też się z nią bawiłam gałązką. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lis 06, 2009 18:45 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

kasia86 pisze:Cioteczki, co ja mam z nią zrobić? :crying:

Pokochać ;)
Ja nie mogę - przecież to miał być Ozy :wink: a wyjszła z tego baba :P
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lis 06, 2009 19:10 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Aniu, ja wiem - to jest okropne, kiedy widzisz, ze kot zaczyna być oswojony, zaczyna na ciebie liczyc a ty mozesz mu dać tylko jesc, ale nie - dom. Czasem kończy się to tragicznie, jak z Pixi - ona wprawdzie nie dawała się głaskać, ale też się trochę oswoiła. Nie mogłam jej zabrać z podwórka, zresztą musiałabym zabrać też całkiem dziką Dixi... No i skończyło się tym, że Pixi zniknęła, nawet nie wiem co się z nią stało.
Ale 100 kotów w domu tez mieć nie mozna. Pani Jola dworcowa ciągle ma te dylematy, koty z okolicy za nią biegną, a ona wszystkich nie przygarnie. Ale jak kot bardzo oswojony, to się łamie i stąd u mnie w domu ciągle się jakies jej koty przewijają, a u niej też stan stada powiększa się zamiast zmniejszac :twisted:
Aniu, czy ta kotka ma się gdzie schować, czy ma jakąś piwnicę, czy tylko w krzakach siedzi? A może domek jej zorganizować? Żeby choć miała się gdzie ogrzać...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 06, 2009 19:27 Re: Czy nadejdzie...? Starsza kotka będzie miała DT u markppp :)

Jolu, ona śpi w komórkach w bloku, ale ta pani co czasem chodzi do tych kotów, to mówi że ona tak płacze w tych komórkach jak jest sama.
To młoda koteczka jest.
Najgorsze jest to, że coraz bardziej je kocham. :oops: :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]