** czarna kotka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lis 04, 2009 14:58 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

To może na spokojnie reasumując to jest dom nadający się do interwencji ale takie sprawy robią organizacje. przedtem były tam dwie ffa i piszd czy jakoś tak no Kamila pisała wczesniej. Po Czakrę przyjechaliście ponownie to może po kotki też :evil: wiadomo przecież ,że prywatna osoba tego nie załatwi.
Rozumiem,że domki są dwa kraków i częstochowa. To może jakos kociaki się upchnie.
A ,że wkolo jest tyle innych spraw kotków to prawda ale jak tak będziemy mysleć to żadnemu nie pomozemy. Moze jednak zakończyć tą sprawę pomyślnie. Jeżeli tam nie jest pewne nawet jedzenie to ona ma tam gorzej niż wiekszość kotów bezdomnych bo te są przynajmniej regularnie karmione a nawet odrobaczane i leczone.. Kot nie jest wstanie sam sie utrzymać to mit,że zawsze sobie cos tam znajdzie.
Kamilka bardzo Cię proszę może jednak pomyśl o poproszeniu o interwencję i zorganizowanie kropla drąży skałę ufam ,że dasz radę. Przecież wiesz,że nikt inny sie tym nie zajmie. Tak jak pisałam wczesniej zgłaszma sie do pomocy ale nie zastąpię żadnej organizacji. Bardzo czekam na dobre wieści.
Ostatnio edytowano Śro lis 04, 2009 15:03 przez iwonac, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Śro lis 04, 2009 15:02 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

ja też prosze -pomyśl. Nie naslesz tam samego luda, bo jak pisałaś to nic nie daje! Myslisz,że od filmiku cos sie u niej zmieniło i teraz nie musi juz wykradać jedzenia, nie chodzi głodna i zmarznieta? :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro lis 04, 2009 15:12 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Florida - to jest wątek Czarnej, założony przez Ciebie 19 czerwca. Takich wątków jest na miau setki. Nikt nie jest w stanie pomóc wszystkim, każdy w ten czy inny sposób wybiera jakieś nieszczęście, które szczególnie ujęło go za serce. Mnie ujęła Czarna i ten opis kotki kurczowo trzymającej w pyszczku kawałek psiej karmy. Od razu zgłosiłam się jako sponsor, o czym powiadomiłaś w wątku 20 czerwca. Nie mogę być DT, możliwości finansowe mam ograniczone. Czekając na wieści o Czarnej zaangażowałam się w stałą pomoc trzem innym kotom i doraźną dla kilku innych, z pełną świadomością, że jeśli Czarna trafi do DT, to choćbym miała brać kredyt, będę ją sponsorować. Bo obiecałam.
Mogę zrozumieć, że są problemy z jej odebraniem, choć akurat fundacja (a proponując pomoc dla kotki nawet nie wiedziałam, że reprezentujesz FFA) ma w tej mierze większe możliwości niż osoba prywatna. Natomiast apelowanie o pomoc dla innych waszych podopiecznych w wątku, który dotyczy konkretnej kotki i jej nieznanego losu uważam za działanie nie fair.
Nadal podtrzymuję obietnicę wsparcia dla DT Czarnej. Mam nadzieję, że jeszcze żyje...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw lis 05, 2009 8:26 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Podpisuje sie obiema rekami pod tym co wyżej napisane :!:
A skoro jestes reprezentantem fundacji to (jak mi wiadomo)macie wieksze mozliwości niz niejedna z nas. Próby spychania swiadomie rozwiązania problemu na innych pt.to idźcie i zróbcie...sa co najmniej nie w porzadku.
No i jeszcze jedna sprzeczność w twoich postach. Wpierw opis kotki rozpaczliwie uczepionej jednego chrupka a teraz twierdzenie,że ma lepiej a poza tym zawsze cos sobie znajdzie :?: Dlaczego wczesniej tego nie robiła jak miała takie mozliwości? Z tego co pisałaś to jest tam tylko kilka domów i raczej nie dokarmiaja one zwierza latajacego w okolicy. Jesli by nawet Czarna cos tam złapała do jedzenia,to bardziej mozliwe jest to latem a nie zimą :!: Głód i chłod zabijaja!!! Zostawiłyście ja tam w majestacie fundacji ,prosiliscie o pomoc a jak została ona zadeklarowana to w tym samym majestacie chcecie by inni doprowadzili wszystko do końca.
A prawników, radcy to u was nie ma?Przecież czytjac inne posty wiem ,że idziecie na interwncje i dokonujecie jej-wiec macie jakieś mozliwości prawne!!!
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 05, 2009 18:33 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Bungo pisze:Florida - to jest wątek Czarnej, założony przez Ciebie 19 czerwca. Takich wątków jest na miau setki. Nikt nie jest w stanie pomóc wszystkim, każdy w ten czy inny sposób wybiera jakieś nieszczęście, które szczególnie ujęło go za serce. Mnie ujęła Czarna i ten opis kotki kurczowo trzymającej w pyszczku kawałek psiej karmy. Od razu zgłosiłam się jako sponsor, o czym powiadomiłaś w wątku 20 czerwca. Nie mogę być DT, możliwości finansowe mam ograniczone. Czekając na wieści o Czarnej zaangażowałam się w stałą pomoc trzem innym kotom i doraźną dla kilku innych, z pełną świadomością, że jeśli Czarna trafi do DT, to choćbym miała brać kredyt, będę ją sponsorować. Bo obiecałam.
Mogę zrozumieć, że są problemy z jej odebraniem, choć akurat fundacja (a proponując pomoc dla kotki nawet nie wiedziałam, że reprezentujesz FFA) ma w tej mierze większe możliwości niż osoba prywatna. Natomiast apelowanie o pomoc dla innych waszych podopiecznych w wątku, który dotyczy konkretnej kotki i jej nieznanego losu uważam za działanie nie fair.
Nadal podtrzymuję obietnicę wsparcia dla DT Czarnej. Mam nadzieję, że jeszcze żyje...

Nic dodać nic ująć ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon lis 09, 2009 20:50 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

ZIMNO
co z Czarną?
ja wiem, że nie można uratowac każdego kota ale skoro coś się zaczęło to moze by tak skończyć
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto lis 10, 2009 14:08 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Killatha pisze:ZIMNO
co z Czarną?
ja wiem, że nie można uratowac każdego kota ale skoro coś się zaczęło to moze by tak skończyć

to by sie zgadzało!
Obrazek

ASK@

Post » Nie lis 15, 2009 18:34 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

:ok:
coraz zimniej i bardziej mokro :(
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie lis 15, 2009 18:46 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

to byla burza w szklance wody jak widać! Nawet nie chce myslec co z kociczka!
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 18, 2009 7:12 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

szkoda, że Czarna została zapomniana :(
kolejny przypadek "nie ten koto to następny"
:cry:

Killatha

Post » Śro lis 18, 2009 9:03 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Ja wciąż czekam ,że coś się zmieni i jednak będzie interwencja nie zapomniałam o Czarnej tylko już nie wiem jak prosić i przekonywać
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Śro lis 18, 2009 10:00 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Ja również czekam na jakieś wieści, w odróżnieniu na dotychczasowy brak wieści :)
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Śro lis 18, 2009 10:25 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Killatha pisze:szkoda, że Czarna została zapomniana :(
kolejny przypadek "nie ten koto to następny"
:cry:

nie została zapomniana przez nas.A to ważne.
Nie moge zaglądac tak czesto jakbym chciała bo sama mam kłopoty.Z ilościa kotów i w rodzinie. No i komp domowy mi siadł na amen.Ech!same wiecie,że jak coś sie wali to hurtem!

No i mam podobny przypadek do Czarnej.Rozterki znaczy sie.Chodzi o Tysonka-czarnego dorosłego kota. Jak nic mu nie znajde to będe musiała go wypuścić.Teraz troche choruje,więc dlatego siedzi.Założenie było inne,że zaraz po sterylce wraca.Ale on bardzo źle sie czuł,dostał biegunki i...trafił na przetrzymanie do nas. Okazał sie domowym misiem.Wielkom i słodkim.Poczytajcie sobie.
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z168863915
Foty Tysonka
http://jm2543610.fotosik.pl/albumy/708925.html

Jakbyście coś wiedziały,słyszały...prosze dajcie znać.
Co prawda Tysonek ma mnie. Codziennie go dokarmiam.Ale ludzie w tamtej okolicy nieżyczliwi dla zwierza są. No i ode mnie to kawał drogi będzie. Czasem czeka w deszczu ,sniegu cały mokry. Bo mu budke zniszczyli. Wszystko niszczą.
Wlazłam na niego przez przypadek i co miałam zrobić. Jest ok.A nawet bardziej ok. Jakbym wyadoptowałą maluchy to zostałby do skutku!A tak...marzenie :evil:

Żal takich kochanych miziaków.Bardzo.
Tyson nie ma nikogo, prócz mnie.A Czarnej tyle osób chce pomóc tylko kota brak.
Mam ogromny żal do floridy i do losu. Tak nie powinno byc. Każda szansa powinna byc wykorzystana!
Trzymam kciuki za Czarną a wy prosze trzymajcie za Tysonka.Mocno!
Dorosły kot jakie ma szanse na dom?!Praktycznie zerowe, a Czarna straciła wszystko!
Ostatnio edytowano Czw lis 19, 2009 8:23 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 18, 2009 23:41 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

Kciuki za Czarną i kciuki za Tysonka :)
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Czw lis 19, 2009 8:24 Re: ** Moze być dom z psem - PILNE!!!!!!!!!

panikota pisze:Kciuki za Czarną i kciuki za Tysonka :)
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzieki za kciuki dla "mojego" olbrzyma. Tu jego fotki.
http://jm2543610.fotosik.pl/albumy/708925.html

I przyłączam sie do kciuków za Czarną. Czy ktoś ja tam karmi, daje schronienie-nic nie wiemy!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]