Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 16:57 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Zdjęć nowych nie ma chwilowo, bo jakoś ciężko się pstryka fotki kiedy w domu już ciemno, a model cały czarny :twisted:
Za to 3 fotki z pierwszego dnia na mieszkaniu, w towarzystwie cioci Fredzi:
Obrazek Obrazek Obrazek

Przyjaźń z wujkiem Garfieldem w stanie rozkwitu :D tylko się zastanawiam, czy sąsiedzi z dołu tacy zadowoleni jak ja. Po gołej, panelowej podłodze zapiernicza wieczorami Czinuś z Garfem. W tą i nazad, w tą i z powrotem, i tak w kółko :mrgreen: W stosunkach z Fredzią również ocieplenie klimatu. Fredzinka już nie fuka na małego tak często, a nawet obwąchuje go, kiedy ma niejaką pewność, że mały i nikt inny tego nie widzi :o Nie przeszkadza jej za to zupełnie obecność Fechina w czasie darcia paszczy o kolację, nawet próbuje go stratować a może akurat da się po nim wspiąć na blat i dorwać do miski zanim ta znajdzie się na podłodze 8)

A Młody jest nieziemski. Adoptował sobie mnie na obrońcę uciśnionych. Kiedy coś jest nie tak, jak wg niego powinno być od razu pojawia się przy mnie, przytula i szuka pocieszenia. Dzisiaj testował spanie na fotelu w nocy, jednak szybko wrócił tam, gdzie jego miejsce, znaczy na poduszkę koło mojej głowy. No i najfajniejsze ze wszystkiego są te dzięki, które wydaje komentując wszystko co skomentować się da. A jak się nie da to tym bardziej trzeba skomentować. MariaD miała rację, gadatliwość odziedziczył po Mamuni :twisted: i nie, to nie jest powód do reklamacji Już się nie mogę doczekać aż wrócę do domu :lol:
:ryk: widzę ,że braciszek zachowuje sie jak klonik mojego , te same numery odstawia, gada, cina , bawi sie ....a kabelki juz odkryl??? ;) 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lis 05, 2009 17:00 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

anulka111 pisze: :ryk: widzę ,że braciszek zachowuje sie jak klonik mojego , te same numery odstawia, gada, cina , bawi sie ....a kabelki juz odkryl??? ;) 8)

A ne ne, do kabelków nawet nie podchodzi. Dobrze wychowane dziecko :D

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Pt lis 06, 2009 14:14 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Kiedy coś jest nie tak, jak wg niego powinno być od razu pojawia się przy mnie, przytula i szuka pocieszenia.

Maminsynek :)

Gosiak104 pisze:A ne ne, do kabelków nawet nie podchodzi. Dobrze wychowane dziecko

Brakuje mi słowa "jeszcze" w tych dwóch zdaniach. ;)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lis 06, 2009 14:42 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Pozyjemy ,zobaczymy, moje malenstwo przestalo sie maskowac i rozrabia jak na rude przystalo.....moze czarne od razu grzeczne sa? :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie lis 08, 2009 16:53 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Spodobał mi się kot, jakiego trawa wstawiła w wątku Torila. :)

Czinek za rok:
Obrazek ;)
Obrazek

MariaD

Post » Nie lis 08, 2009 17:05 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

rety .....bedzie jeszcze piekniejszy :mrgreen:

anulka111

Post » Wto lis 10, 2009 17:10 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

U nas jak zwykle cisza i spokój 8)
Czinek jest niesamowity, ale co ja Wam będę :twisted: Dzisiaj już zawijam do domku, tfu na spotkanie forumowe, więc tylko parę fotek pokażę, reszta w czwartek :wink:

Obrazek

Taaaaaki jestem długaśny :mrgreen: Obrazek

A to moje śliczne papucie: Obrazek

W weekend Czinek przeszedł śpiewająco najważniejszy test na kota. Znaczy wizytę mojego ojca :twisted: Tatuś wykazał się zainteresowaniem do tego stopnia, że nawet pytał czemu Młody taki chudy 8O (zaczęłam się wtedy zastanawiać, czy aby na pewno ja kotu krzywdy żadnej nie robię, bo i waga pokazywała od tygodnia brak przyrostu, okazało się jednak, że mnie okłamywała, bo wczoraj niespodziewanie dorzuciła 400 gram, muszę chyba zmienić wagę, bo inaczej na zawał zejdę, lub w najlepszym wypadku osiwieję :| )

Pozdrawiamy wszystkie Cioteczki :piwa:

Gosiak104

Post » Wto lis 10, 2009 17:27 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Czinek jest niesamowity, ale co ja Wam będę :twisted:

Wrrr... :evil:

Już ja Ci na spotkaniu powiem co Ty nam tu będziesz. :evil:
To ma być relacja o Czinku? To są żarty z publiki!

I czarna plama z oczkami na zdjęciu. :roll:
Obrazek

MariaD

Post » Śro lis 11, 2009 14:16 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Poczytałam, porównałam - fajne te nasze chłopaki :1luvu: Tylko śpiący na ławie Filek jakos przeczy temu, że Maria na stół nie pozwalała wchodzić 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro lis 11, 2009 20:27 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

znalazłam wreszcie wątek.
Cinek cuuudny scur :love: :love: :love: :love: :love:
Gosia, gratuluję :ok:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro lis 11, 2009 23:50 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

czarny jest naprawde przesliczny, lapinki cudne....moj tez taki dlugasny...wagi mam do niczego w domku ,zaczynam myslec jakby cwaniaka mojego zwazyc :D

anulka111

Post » Czw lis 12, 2009 9:34 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

MariaD pisze:Wrrr... :evil:

Już ja Ci na spotkaniu powiem co Ty nam tu będziesz. :evil:

Maria tylko weszła i chciała mnie zastrzelić 8O A potem było co chwila: "No opowiadaj!!!" :lol:
Przecież wszyscy wiedzą, że ja z tych raczej niepiszących jestem. Więc czego tu można ode mnie innego oczekiwać? I tak staram się ponad swoje możliwości.
Czinek zaczął delikatnie pokazywać różki :twisted: Nad ranem, jak mu się na zabawę zbiera, a ani ja, ani dorosłe koty nie przejawiają chęci do zwleczenia się z łóżka, dopada moich nóg (zawsze we śnie się wykopuję spod kołdry, więc łydki mam odsłonięte i zachęcające do zabawy :twisted: )
Garfield z Małym urządzają dzikie galopady po mieszkaniu. Trafiło się Garfowi takie niewiadomoco, bo niby kociak, charakter się zgadza, a wielkość no ten, tego... z resztą sami zobaczcie:
Taki jestem malutki:
Obrazek Obrazek
Przymierzam się już do kolejnego obcięcia pazurków bo jak dzisiaj zwyczajowo Czinuś pacnął mnie łapką po policzku to poczułam poza delikatnymi poduszeńkami również pazurki :o

Dzisiaj rano, jak zwykle przed budzikiem Czinek postanowił mnie przygotować psychicznie do tego, że nastał nowy dzień pracy. Obudziłam się, postękałam, budzik zadzwonił, zwlekłam się z łóżka. A co zrobił Fechin??:
Obrazek

Idę teraz popracować, żeby na chrupki zarobić :wink:

Edit:
Femka pisze:znalazłam wreszcie wątek.
Cinek cuuudny scur :love: :love: :love: :love: :love:
Gosia, gratuluję :ok:

Cieszę się.
Wiem :mrgreen:
Dziękuję :D

Gosiak104

Post » Czw lis 12, 2009 9:43 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Idę teraz popracować, żeby na chrupki zarobić :wink:

wszystko widzę :smokin: :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 12, 2009 10:10 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Przecież wszyscy wiedzą, że ja z tych raczej niepiszących jestem.

Że niepisaty mogę zrozumieć, ale że nie gadaty? :roll: Każde słówko trzeba było wyciagać wołami. :roll: :wink:

Już, już nie marudzę. 8) Cieszę się, że maluch dobrze się miewa. :D
Gosiak104 pisze:Trafiło się Garfowi takie niewiadomoco, bo niby kociak, charakter się zgadza, a wielkość no ten, tego...

Faktycznie, jakiś taki wielkością zbliżony do Garfa. :D Pewnie 30% tego to futro. :) Garf będzie mial nieustanne zdziwko jak za kilka miesięcy Czinek go przerośnie, ale umysłowo nadal będzie kocię. :lol:

Femka pisze:
Gosiak104 pisze:Idę teraz popracować, żeby na chrupki zarobić :wink:

wszystko widzę :smokin: :mrgreen:

Ja się ciesze, gaździno, co mocie dobry wzrok. :P
Obrazek

MariaD

Post » Czw lis 12, 2009 10:29 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

mam i nie zawaham się go użyć :ryk:

Teraz mam dodatkową motywację, żeby się spiąć i nawiedzić w końcu Gosię w domu. Mam do obejrzenia dwa piękne koteczki i jednego scura :mrgreen: Właściwie do wymiędlenia futer sama Gosia nie jest mi potrzebna, to niech ona sobie siedzi w pracy, a ja pojadę do jej domostwa :twisted:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]