cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malutki ['] Maciuś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 22:37 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

no to jeszcze Bazylek, dzieki ktoremu uslyszalam miauczenie Chanel i ja odnalazlam

Bazylek, czeka na drugie szczepienie
mieszka w klatce, w lazience dyktatorki Alaski

to kochany kotek, mruczus i miziak :1luvu:
po wypuszczeniu z klatki lata przez 1,5godziny non stop
ma wtedy zaczerwienione, gorace i spocone lapki i gorace jak piec wszystkie inne nie zafutrzone fragmenty ciala, czyli nos i uszy :twisted:

ma ogloszenia, ale zaden dom sie nie zglosil :(

Bazylek ma ok 4 miesiecy
jest u mnie od miesiaca
drugie szczepienie ma w przyszlym tygodniu
slicznie korzysta z kuwety

Bazylek sprzed chwili

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro paź 28, 2009 23:25 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

gdzie te domki? no gdzie :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob paź 31, 2009 1:30 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

Granula pisze:gdzie te domki? no gdzie :roll:

jeden dzisiaj odwiedzilas :mrgreen:

boooooooooooo

mam dobre wiesci

dzisiaj moja tymczasowa koteczka Alaska pojechala do nowego domu w Wodzislawiu Slaskim

oto relacja Granuli ktora ja transportowala viewtopic.php?p=5122208#p5122208

Granula pisze:Alaska dostarczona :mrgreen:
trochę się wszystko poplątało i dlatego już dzisiaj, ale przynajmniej kicia jest dzień wcześniej w nowym domku

podróż zniosła naprawdę spokojnie - troszkę się pomizialiśmy przez drzwiczki w transporterku
mój TŻ naprawdę o nią zadbał, jechał spokojnie, muzyczka przyciszona, ogrzewanie na tył, gdzie Alaska leżakowała sobie na tylnym siedzeniu w transporterku

a teraz ma piękną rezydencję - godną królowej... tylko atłasowej poduszeczki brakuje do pełni szczęścia :twisted: chociaż kto wie, może nawet była - tylko ja tak szybko wpadłam i wypadłam... strasznie się spieszyłam :oops:

nowi właściciele Alaski wniebowzięci, szczególnie Pancio :mrgreen: to była miłość od pierwszego wejrzenia, że jest idealnie taka jak ich poprzednia kotka (za TM) i że nawet chodzi tak samo z brzuchem przy ziemi i ma super mięciutkie i puchate futerko - niczym angora

naprawdę super domek trafił się Alasce - Państwo bardzo sympatyczni... i choć byłam u nich tylko kilka minut, to zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie... pierwsze pytanie jak zniosła podróż, czy bardzo się stresowała... później o karmę jaką lubi, jaką podawać :mrgreen:

ale najbardziej spodobała mi się jedna sprawa - weszłam z Alaską zamkniętą w transporterku i zapytałam w jakim pomieszczeniu mogę ją wypuścić (myślałam, że może chcą ją parę dni potrzymać w jednym pokoju, żeby się do niej przekonać - i żeby ona się do nich przyzwyczaiła) - a w odpowiedzi usłyszałam, że ona nie będzie nigdzie zamknięta, nawet na początku i że mam jej po prostu tak jak stoimy otworzyć transporter, żeby sobie poszła tam, gdzie chce, bo teraz to jest jej dom :1luvu:

oczywiście wypuściliśmy ją wewnątrz domku :ryk: bo ma być kotką niewychodzącą
wspomniałam o oknach i szczególnej uwadze w lato, kiedy otwiera się balkon i w ogóle... myślę, że nowi właściciele Alaski będą naprawdę na nią uważać, tym bardziej, że ich poprzednia kotka, która przeżyła z nimi 8 lat została zabita przez nowych sąsiadów :evil:

pstryknęłam kilka marnych fotek telefonem - później wrzucę... kiepskiej jakości, ale jakoś nie pomyślałam o tym wcześniej i improwizowałam :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

strrrrrrrrrasznie sie ciesze! :dance:

a co jest ciekawostka?
wlasnie to, ze jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci Alaska zamieszkala w tym samym miescie, co jej wspoltowarzyszki lazienkowe, Diuna i Dakota :mrgreen:

natur11

Post » Sob paź 31, 2009 13:02 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

a ponizej dwa kotki ktore sa w lecznicy

mnijeszy Bursztynek
i wieksza kotka Mamba

od kilku tygodni tam przebywaja
byly leczone z ostergo kk
teraz jest juz dobrze, jednak nie mamy gdzie ich dac :(

calkowity koszt pobytu w lecznicy do tej pory to ponad 400zl

prosimy o pomoc
moze ktos ma kawalek podlogi dla tych slicznotek?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

natur11

Post » Sob paź 31, 2009 23:14 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

no to hop
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Nie lis 01, 2009 22:15 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

i jeszcze raz hop! :ok:

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Nie lis 01, 2009 22:57 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

nowe kotki, ktore sa u mnie na tymczasie

tygrysia, strasznie bojazliwa :(

Obrazek

wraz z bratem - kocurek, slodziak miziasty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ich rezydencja

Obrazek

kotki przez kilka tygodni byly w lecznicy
nie znalezlismy domu, a maluchy zbyt dlugo tam byly, trzeba bylo zabrac

te kotki pilnie szukaja domu

natur11

Post » Pon lis 02, 2009 17:17 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

Obrazek

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon lis 02, 2009 21:53 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

do góry po domki :!:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Śro lis 04, 2009 20:44 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

hopsniemy :ok:

kikkera

Post » Śro lis 04, 2009 20:58 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

:ok:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Czw lis 05, 2009 10:06 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

w schronisku sa dwa malenkie kotki, sliczna tri i maly szaro bialy koteczek
sa malutki, moze 6tyg
pilnie potrzebna opiekunka tymczasowa dla nich

sa samodzielne

natur11

Post » Czw lis 05, 2009 22:45 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

nowa aukcja pomocowa
rachunki nas przerastaja :(

Kartki swiateczne kocio-psie TUTAJ

zapraszam
kup i pomoz

natur11

Post » Pt lis 06, 2009 10:19 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Pora szczepien

Jola_K pisze:w schronisku sa dwa malenkie kotki, sliczna tri i maly szaro bialy koteczek
sa malutki, moze 6tyg
pilnie potrzebna opiekunka tymczasowa dla nich

sa samodzielne

:!:

natur11

Post » Sob lis 07, 2009 11:03 Re: cz.II ZYWIEC-30 kotow czeka na dom. Dwa malenstwa-HELP!

za kociaki i ich domki :ok:

kikkera

[poprzednia][następna]