CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 21:39 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Stachurze juz obiecalam takie klapki, co sie koniom na oczy zaklada :twisted:

Mambo musi byc cudne, i, mam nadzieje, znajdzie dom blyskawicznie 8)

Brunowi gratulujemy domu :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lis 03, 2009 21:54 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

luelka pisze:Bruno!!! Gratulacje! I bardzo prosimy o szczegóły adopcji - dokąd, dlaczego tam, z kim, jak, skąd, i wszystko wszystko wszystko :). Gratulacje dla Bruna i maaasę kciuków :ok: :ok: :ok: :ok:

Bruno bedzie rozpieszczanym jedynakiem. Nowej Pani nie przeszkadza, to ze on nienakolankowy. Jak sama stwierdzila - popracujemy nad tym spokojnie, mamy czas :D. Zakochala sie w jego pyszczku/wygladzie, wiec reszta jej niestraszna. Wiele rzeczy wie bo byla kiedys wolontariuszka CK. Bruno zamieszkal na Azorach.

Bardzo sie ciesze :lol:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto lis 03, 2009 21:56 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Myszka.xww pisze:
:mrgreen:

Zobacz stronę wcześniej, właśnie uzupełniłam :D
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro lis 04, 2009 12:03 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Myszka.xww pisze:Stachurze juz obiecalam takie klapki, co sie koniom na oczy zaklada :twisted:

Zdecydowanie popieram te klapki dla Starchurki :twisted:
A Mambo widziałam i wiem czemu Stachurka nie mogła pozwolić, żeby maleńtas został na mrozie :D

Powiedzcie mi dlaczego jak coś zaczyna mi się układać/udawać to coś innego koniecznie musi się sp...suć? :evil:
I to tak, żebym za długo nie mogła się cieszyć tym co dobre? :evil:

Sporo po północy Senea zrzuciła mega bombę biologiczną-rzadki kupal, w ilości duuużej, żółto-brązowy, z domieszką krwi-czyli powtórka z rozrywki z małą białą koteczką :(
Ostatecznie nie wyjaśniliśmy co to było, ale obstawialiśmy lamblie i/lub kokcydia.

Jako, że mała czuje się od rana dużo lepiej, a ja zdecydowanie gorzej (jakiś wirus mnie dopadł), to na razie nie gnam do weta, tylko czaję się na urobek i zawiozę próbkę do badania w kierunku lamblii i kokcydiów.
Oczywiście jeśli tylko zauważę, że Senea czuje się gorzej to pojedziemy.

Tylko gdzie zawieźć kał do badania? Bo Krakvet'owi nie ufam już w kwestii badań :roll:
Może ktoś ma jakieś pomysły/propozycje?
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Śro lis 04, 2009 20:30 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

luelka pisze:Oto straszne Mambo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/quote]
przepiekne mambo 8O

Myszka.xww

Post » Śro lis 04, 2009 21:21 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Mambo jest boskie :1luvu: już się zakochałam
tylko dlaczego na 1-szej stronie jest pod numerem 37 jako Kiara 2 8O :lol:

a teraz na specjalne życzenie mojej teściowej wieści o Karmisiu:
Karmiś ma rozdwojenie jaźni :ryk: jak śpi to prawdziwy aniołek, a jak się obudzi diabeł wcielony :twisted:
wszędzie go pełno :mrgreen: wszystko go ciekawi, wszystko interesuje
niczego się nie boi - żaden odkurzacz mu niestraszny, żadna miotła
jak mój teściu ignoruje Karmisia przy zamiataniu - Karmiś od razu mu przypomina od czego są ludzie i wspina się po nogawce domagając głasków
śpi jak król - oczywiście z moimi teściami w łóżku... zaczyna robić się ciasno, bo jest to także miejsce Smeagola na spanko

zupełnie nie pasuje mi do niego - bycie najsłabszym z miotu i popychadłem rodzeństwa :ryk:
Karmiś tak się rozbestwił, że rządzi nawet żarciem w miskach :mrgreen:
je na raz z obu misek - opędzluje trochę ze Smeagola, wraca do swojej, znowu do Smeagola i tak aż wyje wszystko... a Smeagol 7 kilowy tłuścioch siedzi obok z miną: niech ktoś mnie uszczypnie, to jakiś koszmar :lol:

Karmiś coraz mniej kicha... za to Smeagol zaczyna zachowywać się dziwnie... zaczął być osowiały, powoli się porusza, jakby go coś bolało, nie gania i nie bawi się już z Karmisiem, teściowa mi mówiła, że ślina mu z pyska kapie i oczka trochę łzawią

macie jakieś pomysły ? - raczej nie jest zazdrosny, zareagował wręcz z euforią na pojawienie się Karmisia, zaczął zaczepiać go do zabawy, prezentować zabawki... ech sama nie wiem, co myśleć :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Śro lis 04, 2009 21:25 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

a ja pokażę nowe zdjęcia Lorenki, dodam że jest już dawno podwójnie zaszczepiona ( prosiłabym o uzup. na str. :) ) a niedługo sterylka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro lis 04, 2009 21:33 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

A bo, kurka, se skopiowałam ostatni wpis i zapomniałam imię na Mambo zmienić :lol: Zaraz poprawię.

Lorena jest taka... czyściutka! :1luvu:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro lis 04, 2009 22:50 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Lorenka ma już na stronie nowe zdjęcia. A ja się podzielę jeszcze kolejnymi informacjami o moim małym strasznym Mambo:

Straszne Mambo strasznie ładnie korzysta z kuwetki. Aż mi się wierzyć nie chciało, bo wydawał się taki jednak odrobinę zestresowany, ale stres stresem, a kuwetka kuwetką. Wszystko zostało zrobione dokładnie tam, gdzie było trzeba. Mimo młodego wieku nie wpadł także na pomysł, by zjadać żwirek betonitowy, za co jestem mu szalenie wdzięczna :).

Straszne Mambo bardzo ładnie je też suchą karmę, chociaż nie jest nadmiernie łakome (Nikon na przykład zawsze rzuca się na wszystko tak, jak gdyby nie jadł od tygodnia). Jak Mambo dostanie miseczkę pod nosek, to zje. Jak nie, to jest zbyt zajęte, żeby się tym przejmować.

Mambo bardzo ładnie zareagowało na kropelki z gentamycyną i dzisiaj oczka są nieporównywalnie lepsze. Prosimy bardzo o kciuki, bo bardzo chciałabym go jak najszybciej zaszczepić.

Mambo tęskni trochę za mamą, więc od czasu do czasu sprawdza, czy jednak nie mam mleka w palcach. Przychodzi się samo poprzytulać i bardzo ładnie mruczy. Nie jest jakieś bardzo przytulaśne, bo za bardzo lubi polować na ogon Nikona, ale chwilkę na mruczanki zawsze znajdzie.

Mambo próbuje się wylizywać, co mu idzie różnie. Dzisiaj na przykład chciał się grzecznie wylizać pod ogonem, wystawił tylną łapę w pozycji klasycznej i... zasnął w takiej pozycji. Ma też problem z łapkami tylnymi i ogonem - jak próbuje je wylizać, to mu uciekają. Nie wiadomo dlaczego :lol: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro lis 04, 2009 23:12 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

luelka pisze:Mambo tęskni trochę za mamą, więc od czasu do czasu sprawdza, czy jednak nie mam mleka w palcach.

U mnie maluch sprawdza czy tak czasem kocury nie dają mleka. Systematycznie kontroluje brzuszki Tarota Wolanda i Kaira, ale Ivetką tez nie pogardzi. Na szczęście mnie ten zabieg omija, gorzej z uszami Krzysia.

a Mambo jest cudny, wygląda jak hmm... pompon z czapki :)
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Czw lis 05, 2009 7:59 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

luelka pisze:Mambo próbuje się wylizywać, co mu idzie różnie. Dzisiaj na przykład chciał się grzecznie wylizać pod ogonem, wystawił tylną łapę w pozycji klasycznej i... zasnął w takiej pozycji. Ma też problem z łapkami tylnymi i ogonem - jak próbuje je wylizać, to mu uciekają. Nie wiadomo dlaczego :lol: .

:ryk: Ale słodziak! :1luvu: :love: Kciuki za Pana Froterkę!!! :ok: :lol:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt lis 06, 2009 17:08 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Bruno szybko się zaaklimatyzował. Troszkę popłakał, że został sam, ale to mu nie przeszkadzało aby szczegółowo obejrzeć swoje "M". Jakby ktoś nie wiedział Bruno to pieszczoch :wink: . Już w pierwszą noc spał przy głowie Magdy i bezproblemowo dał się kilka razy pogłaskać :mrgreen:

Rani pojechała dzisiaj na ciachanie. Wszystko jest ok. Jej koleżanka Stokrotka także tylko okazało się, że tak naprawdę to kolega Stokrot :lol:

aassiiaa

Post » Pt lis 06, 2009 19:39 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

aassiiaa pisze:Rani pojechała dzisiaj na ciachanie. Wszystko jest ok. Jej koleżanka Stokrotka także tylko okazało się, że tak naprawdę to kolega Stokrot :lol:

:ryk:

Myszka.xww

Post » Sob lis 07, 2009 11:14 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

8O :ryk:
Dobrze, że dzieci już z tego nie będzie ;) :twisted:
Wniosek: ciachaj sierście profilaktycznie, bo nigdy nie wiesz, czy nie robią cię w jajo :twisted:

Fotki Kiary, pozwoliłam sobie przerzucić do fotosika:

Obrazek Obrazek
O, tacy jesteśmy ładni :1luvu:
I mamy śliczne oko :1luvu:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lis 07, 2009 18:51 Re: CK ZUCHY(37!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

EwKo pisze:8O :ryk:
Dobrze, że dzieci już z tego nie będzie ;) :twisted:
Wniosek: ciachaj sierście profilaktycznie, bo nigdy nie wiesz, czy nie robią cię w jajo :twisted:

Chyba w jaja :ryk:

aassiiaa

[poprzednia][następna]