Kajtek Kostek i Puma, Amber odszedł

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 29, 2009 10:42 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Irma, kup Amberkowi lepiej Rubenal albo Alusal - Ipakitina może powodować problemy z ukł.pokarmowym.
U moich nerkowców Rubenal daje lepsze wyniki niż Ipakitine.
Będzie dobrze, moja Pyśka miała takie same wyniki w maju, teraz mocznik ok, kreatynina tylko lekko podwyżsżona.
Wszystkie sa na Fortekorze, może Amberek tez by mógł?
Kciuki za gardziołko :ok:

A w ogóle jak dziś spojrzałam na tytuł wątku, to dopiero do mnie dotarło, ze przecież u Ciebie jest mój ulubieniec Kostuś :D Cieszę się, ze został na stałe :D
Wspaniale wygląda, wydobrzał ... jakie ma piękne futerko :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw paź 29, 2009 13:13 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Kostuś ciągle mnie zaskakuje :D Z totalnie wystraszonego, prawie dzikiego kota zrobił sie super miziak, oczywiście do pewnych granic wyznaczonych przez niego :twisted: Po ranach zostały niewielkie łyse placki i chyba już nie zarosną, ale jest piękny, grubiutki i cieplutki. Ostatnio zaczął ze mną sypiac w łóżku, nakryty kołderką :D
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Pt paź 30, 2009 18:22 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Byliśmy dzisiaj na kontroli z Amberkiem. Buła troszeczke sie zmniejszyła, codziennie dostaje antybiotyk. Wet powiedział, że jak do poniedziałku znacząco się nie zmniejszy to trzeba będzie jednak ciąć :( Ale widac, że Amber lepiej sie czuje, nie jest taki osowiały, ale kicha nadal. Koty jak widza mnie wyjmujaca transporterek to uciekaja sie i chowaja. Codziennie jestem u weta, jak nie a Amberem to z tymczasem Igorkiem, który jest po operacji przepony. Przez te choroby skumplowali sie Kajtek z Kostkiem dwa krówki :lol: Pięknie sie razem bawią.
Obrazek

Irma

Post » Pon lis 02, 2009 19:13 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

:( Ropień się nie zmniejszył. Amberek ma na środę wyznaczony zabieg. Kciuki bardzo potrzebne. Ja wiem, że to prosty zabieg ale i tak sie denewuje i boję :oops: Po antybiotyku poprawiło się samopuczucie kota, z oczka i noska nic nie cieknie. Może cos tam jest wbite? Bo jak go wet wymacuje to tak przełyka i językiem mlaszcze. Wszystko się okaże w środę.
Obrazek

Irma

Post » Pon lis 02, 2009 20:11 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Kciukasy są :ok:
Amberku trzymaj się!

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon lis 02, 2009 22:20 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Biedny Amberek :(
Mocne kciuki :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lis 04, 2009 12:09 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

To już dzisiaj :( denerwuję się okropnie. Amberek od rana jakiś smutny. Nie dostał śniadanka, ale nawet nie maiłczał, wszedł do pudełka i tam siedział. Pewnie wyczuwa, że coś będzie.
Obrazek

Irma

Post » Śro lis 04, 2009 12:42 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Amberek trzymaj się! :ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro lis 04, 2009 20:44 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Już po. Amberek ma twarzową czapeczkę z golfem. Ten ropień był od wrośniętego włosa, takie malutkie cos, a ropień był wielkości małego jajka. Tylko wyniki nerkowe sie pogorszyły :( jak to jest mozliwe skoro jest na ipatikine dodawanej do mokrego i na suchym renalu. Mocznik wzrósł do 170. Koniecznie musze zrobic mu badanie moczu. Na usg nerki sa w porzadku, nie powiekszone, bez torbieli i innych nieprawidłowości. Codziennie będzie miał kroplówki żeby wypłukać mocznik. Bardzo jestem zmartwiona, mam nadzieję, że będzie dobrze, że jeszcze długo bedzie z nami.
Obrazek

Irma

Post » Śro lis 04, 2009 21:13 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Biedny Amber :( .

Irma ja mysle, ze on moze miec teraz podniesione wyniki nerkowe z powodu ropnia, antybiotyków.
Powtórzyłabym badania jak sie wszystko uspokoi.

A jak kreatynina ?
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw lis 05, 2009 7:52 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Amber bardzo intensywnie walczy z wenflonem. Nie wiem czy przetrwa do popołudnia. Kreatynina 2,2, trochę podwyższona ale podobno przy stresie tak bywa. Nie wiem co o tym sądzić :( Wet coś zaczął mówić o chłoniaku. Złapię mocz i powtórzę badania jak się zagoi i przestanie brać leki. Teraz rzeczywiście obraz może być zaciemniony przez ten ropień i antybiotyk.
A tu Amberek w opatrunku pozabiegowym:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Irma

Post » Czw lis 05, 2009 8:24 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Irma, ipakitina i renal nie wystarczy ... u moich dopiero fortekor i rubenal zadziałały. I pilnowanie diety.

Amber nie wyrywaj wenflonu, głuptasie :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 05, 2009 17:37 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

ło jaka ma czapeczkę :wink:
naprawde wygląda jak królik

trzymam kciuki Irma za zdrówko Amberka-mam nadzieje,ze z tymi nerami tez jakos sie uspokoi :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 05, 2009 19:55 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Fortekor podaje się przy zdiagnozowanej chorobie nerek. Jest to lek obniżający ciśnienie. Nie wiadomo czy wyniki Amberka nie są faktycznie związane z ropniem. Nasza Kropcia też jak miała zapalenie nerek wyniki były podwyższone i nie poprawiały się po kroplówkach.

Wstrzymaj się z fortekorem. Antybiotyki pomogą, ustanie przyczyna choroby to i wyniki się poprawią. Ja też kiedyś miałam zatrucie pokarmowe i kreatynina podskoczyła mi znacznie. Jak doszłam do siebie wszystko wróciło do normy. Daj mu czas i nie wchodź niepotrzebnie z lekami, które podaje się przy przewlekłej chorobie nerek.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw lis 05, 2009 22:05 Re: Kajtek Amber i Kostek, Amberek chory

Danusiu dziekuję za głos rozsądku, bo ja już ostatnio głupieje :oops: Wet najpierw wyjechał z tym chłoniakiem, teraz mówi o PNN. A przeciez była infekcja i to dość długo bo inny wet nie wiedział w sumie co to jest i dał tylko tolfedynę i catosal. Potem jeżdżenie do weta codziennie bo badania, rtg więc duzy stres. Amberek płakał za kazdym pakowaniem do transporterka. Więc i stres tez mógł się przyczynić do wyników. Teraz zabieg i codziennie podawany antybiotyk w zastrzyku. Wet kazał robic kroplówki, kot ma założony wenflon, ale robie to w domu, o niebo mniejszy stres :D Amberek nie ma żadnych objawów, jest wesoły, bawi się z reszta, je za trzech. Normalnie sika i robi kupy. Sierść ma błyszczacą i piekną. Z podawaniem leków nerkowych i dietą poczekam aż skończy antybiotyk i zagoi się rana po ropniu. No i bede polowała na mocz bo koniecznie trzeba go zbadać.
Obrazek

Irma

[poprzednia][następna]