PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 18:36 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

No i następny dramat. W głównej roli różnokolorowe zwierzaki:

viewtopic.php?f=1&t=101510&p=5121256#p5121256

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lis 03, 2009 10:06 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Wiki i Fibi ciągle czekają na domy :cry:
Wiki to żywiołowa koteczka, otwarta na nowe pomysły i niebojaca sie prawie niczego.No podawnie leków to tragikomedia . Nie lubi i już. No i niejadek zniej.
Fibi wbrew pozorom plochliwej i ostroznej potrafi swoje plany przeprowadzić do końca. Ona dawkuje nam swoje laski i ona decyduje kiedy to nastąpi.Jest wspaniłą ,cierpliwą i delikatna ciocia dla Bombla(mały tymczas). Wiki zaś to partnerka do dzikich zabaw i podskoków.
Ale jak już wszyscy sie rozruszaja to szlaleństwu całej 3 nie ma końca.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 03, 2009 11:57 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Podnosimy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lis 03, 2009 12:07 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

opitalają sie te domki okropnie :mrgreen: wreszcie ktoś im kota sprzatnie :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 03, 2009 18:01 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

ASK@ pisze:Wiki i Fibi ciągle czekają na domy :cry:
Wiki to żywiołowa koteczka, otwarta na nowe pomysły i niebojaca sie prawie niczego.No podawnie leków to tragikomedia . Nie lubi i już. No i niejadek zniej.
Fibi wbrew pozorom plochliwej i ostroznej potrafi swoje plany przeprowadzić do końca. Ona dawkuje nam swoje laski i ona decyduje kiedy to nastąpi.Jest wspaniłą ,cierpliwą i delikatna ciocia dla Bombla(mały tymczas). Wiki zaś to partnerka do dzikich zabaw i podskoków.
Ale jak już wszyscy sie rozruszaja to szlaleństwu całej 3 nie ma końca.

Aska@, może przydałoby się wątek Fibi i Wiki. Fajnie by się go z pewnością czytało, a i mogłby pomóc w poszukawaniach domku. :D Wtedy informiacje i opisy o kotkach byłby i tu, i na ich nowym wątku. To podwójna szansa na forumowy dom. :ok:
Koteczki prześliczne i przekochane.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro lis 04, 2009 12:39 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Witam.
Przynosze ze soba koty, kolorowe jak jesienne liscie.
Koty mieszkaja na strychu, w sumie jest ich 10 ( uwierzcie, wszystkie piekne, rude, rudo biale, czarne, szylkretki itp). Koty sa najedzone,w wiekszosci ciachniete ale na strychu przerazliwie zimno..a bedzie jeszcze zimniej..
Wszystkie sa pod Warszawa.

Heksa, miziak o przyznacie bardzo oryginalnym pyszczku :lol:
Dostalam zdjecia z takim opisem: "moja faworytka. Zakocha na śmierć. Nachalnie dopomina sie uwagi, głaskania, przytulania. Kot dla ludzi, którzy marzą o nakolankowym potworze, który będzie nimi rządził:-) "kota głaskać!, ja najważniejsza! nie lenić sie głaskać!" itp.... Wyjątkowa uroda.......ciemny szylkret, no cudo. Oczywiście wysterylizowana."
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Julka Opis: "ciekawe umaszczenie, pręgowany szylkret ( takie muśniecia rude) nieczęsto występujące. Miła, spkojna, nieco mniej przebojowa od reszty. Wymaga chwilki na poczucie się pewniej. Sterylizowana"
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lis 04, 2009 13:40 przez Anna_33, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro lis 04, 2009 13:02 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Witaj!Koty przesliczne i dobrze,że je tu umiesciłaś!

Mogę tylko doradzic byś na strych steropianowe budki wyłożone polarkowymi scinkami wstawia. Nie trzeba ich ogacać folią bo nie pada a wytrzymuja cała zime! Jest w nich ciepło i przytulnie.Koty chetnie w nich siedza. Mam takie u siebie na osiedlu i zdaja egzamin.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 04, 2009 13:06 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Korciaczki żeby założyc watek to tzrba miec czas go prowadzic a u mnie komp domowy w rozsypce całkowitej i dopiero na gwiazdke moge pomysleć o innym. A w pracy to tylko w czasie przerw zagladam z doskoku.

Kicie sa i jak na razie nigdzie sie nie wybiraja. Mimo wielu ogłoszeń i wielu telefonów nie znalazły swego ludzia. Ale poczekamy!!!
Dziś Fibi sama przyszła pod nogi i ocierała sie. Potem wskoczyła na blat kuchenny(pierwszy raz) i ze spokojem sprawdziła zawartość naszykowanego żarła dla dziczek. uspokojona,że nic dobrego nie wynosze z chałupki poszła do Bombla! Ona w swoim tempem musi wszystko zrobić. czas płynie z korzyscia dla nas!Żarłoczek z niej wielki i brzunio robi sie też wielki :lol: I tak smiesznie popiskuje jak micha na czas nie wjeżdża. Fibi ostatnio przeniosła sie z naszego łóżka do córki pokoju. Ale u niej ciepło na maksa a ona bardzo lubi ciepełko.
Wiki zaś cała noc przespała przytulona do kolan. Ona zasypiajac musi kocyk pocyckac ,poslinic sie ,łapciami poprzebierac i dopiero zasypia. Niby taki kotek"hej co mi zrobisz" :twisted: a mamuni jej w nocy brakuje :cry: . Wtula sie wtedy leżąc na naszych brzuchach i powoli obsuwa :lol: Ona woli nasz chłodniejszy pokój.
Z Bomblem roznosi dom.No i chyba nabrała wiekszego apetytu.

Całą trójka w dzień siedzi i odsypia harce nocne w swoim pokoju tj.wersalce. :lol:

Musze się dziewczyny pochwalić!!A co :oops: :lol: :roll: na str.81 watku poniżej jest artykuł w Linii Otwockiej o zwierzęcych parach przebywajacych w schronach i DT.
O DT tez jest sporo:lol: . No i jest (to najważniejsze) "mój" Jaś i Daszek!!! wszystkich sympatyków i ciekawych zapraszam. I prosze o ile ktoś miałby czas i ochote o wysłanie komentarza i opinii na temat par i naszych DT. Mam nadzieje,że gazety wymieniaja uwagi i może przyniesie to nam jakąś korzyść w przyszłości.

viewtopic.php?t=93740&postdays=0&postorder=asc&start=0
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 04, 2009 13:34 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

I jeszcze:
Plotka.Wiek:1,5 -2 lata.Tu tez trzy kolory, mam nadzieje, ze pasuje do watku..Opis: "pilnie poszukuje domu! Siostra bliźniaczka Julki. Bardzo ładna, nakolankowa, miziasta, silnie potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Non stop zagaduje, potrafi usiąść na wprost człowieka i z przejęciem opowiadać swoje życie. Super kotka."
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Mam jeszcze bielusienka z rudo czarnym ogonem i ruda czarna glowa:-) Nie wiem czy tu pasuje...trzy kolorki ma. Mam wkleic?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro lis 04, 2009 13:36 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Budki ze styropianem? faktycznie dobry pomysl :-)
Watek na temat tych kotow zalozyla na dogomanii Neigh. Ja tylko pomoc chcialam. )
Neigh ma z nimi kontakt, ze tak powiem :-) powtorze Jej o budkach.[quote="Anna_33"]Witam.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro lis 04, 2009 13:56 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

i dobrze zrobiłaś!
Mozna do czasu zrobienia budek wstawic kartony ,poprzykrywac kocami,kołdrami a w srodek powkładać gałkany jakieś by kot mógł sie zakopać. Ja wycinam otwór wyżej(w budkach też),a na ciuchach kupuje polary. Na przejścióke wystarczy. Mój Tyson czeka na mnie zanim przyjde z micha w takim kartonie obciagnietym taśma. Bo dla niego strażnicza budka tylko potrzebna jest :evil:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 04, 2009 14:23 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Na allegro jest polar na metry, nie wiem czy to nie taniej wychodzi (bo nawet w lumpeksach ostatnio drożyzna).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lis 04, 2009 14:55 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Przekopiowalam Wasze porady do watku na dogo, bo tam kociaki maja glowny watek.:-)
Kot bialy czarno ruda glowa i ogonem pasuje do tego watku? bo juz sama nie wiem))
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro lis 04, 2009 14:56 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

jak trafie to kupuje za 1zł albo całe koce za 3.Potem magazynuje. No i w pracy maja nakaz przynoszenia!!!
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 05, 2009 8:51 Re: PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek. Fibi, Wiki i inne...

Wczoraj był domek w sprawie adopcji jednej z dziewczyn!Ale nic nie wyszlo :cry: .Córka nie chciała(bo za duża), matka chciała -wiec poszły :cry:
Dziewczyny nieświadome zamieszania ganiały do późnej nocy, niezmordowane i szczeliwe aż Fibi zadyszkidostała a Wiki sapała jak pies. No i skończylismy zabawę.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]