Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 21:30 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:
amyszka pisze:Powtórzę się -ja chcę taka żonę :wink: :lol:

Miałam się przyłączyć, ale spojrzałam wstecz - ja chcę żonę dochodzącą :twisted: .

taaa jasne gosposię chce ze mnie zrobić :evil: :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto lis 03, 2009 21:39 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:taaa jasne gosposię chce ze mnie zrobić :evil: :wink:

A skąd, kucharkę tylko. Jestem zwolennikiem specjalizacji :lol: .

A co do ziemniaków. Można też chyba kombinować z termoobiegiem w piekarniku, jeśli jest - przyspiesza pieczenie. Albo w mikrofali: grill lub termoobieg + mikrofale. Pataty tak piekłam i wychodziły super. Jutro będę próbować - zostały mi w domu chyba tylko ziemniaki :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto lis 03, 2009 21:48 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:
alus1 pisze:taaa jasne gosposię chce ze mnie zrobić :evil: :wink:

A skąd, kucharkę tylko. Jestem zwolennikiem specjalizacji :lol: .

A co do ziemniaków. Można też chyba kombinować z termoobiegiem w piekarniku, jeśli jest - przyspiesza pieczenie. Albo w mikrofali: grill lub termoobieg + mikrofale. Pataty tak piekłam i wychodziły super. Jutro będę próbować - zostały mi w domu chyba tylko ziemniaki :lol: .

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: jasne :ryk: :ryk: :ryk:
ooo tak można wykorzystać masz rację ale nie wszyscy mają niestety termoobieg
ja nie mam mikrofali więc nie próbowałam :roll:
będzie pewnie pyszny obiad jutro do tego śledzik z beczki i kefirek :mrgreen:

alus1

Post » Wto lis 03, 2009 21:55 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

A tak ewentualnie bez tych wszystkich wynalazków - kroisz obrane ziemniaczki na plastry mniejsze niż pół centymetra[MNIEJSZE], odsączasz i doprawiasz wedle gustu- na DUŻEJ [24-26] porządnej patelni rozgrzewasz przedtem cieniusieńką warstwę oliwy - wrzucasz towarzystwo warstwą nie grubszą, niż 1,5 cm, margasz patelnią, mieszasz, przykrywasz - co chwilę zaglądasz, podrzucasz - starasz się nie mieszać - po 15 min. masz EXTRA ZIEMNIACZKI z ZIOŁAMI do WSZYSTKIEGO Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lis 03, 2009 21:57 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:A tak ewentualnie bez tych wszystkich wynalazków - kroisz obrane ziemniaczki na plastry mniejsze niż pół centymetra[MNIEJSZE], odsączasz i doprawiasz wedle gustu- na DUŻEJ [24-26] porządnej patelni rozgrzewasz przedtem cieniusieńką warstwę oliwy - wrzucasz towarzystwo warstwą nie grubszą, niż 1,5 cm, margasz patelnią, mieszasz, przykrywasz - co chwilę zaglądasz, podrzucasz - starasz się nie mieszać - po 15 min. masz EXTRA ZIEMNIACZKI z ZIOŁAMI do WSZYSTKIEGO Obrazek

no ale obierać trzeba a ja leń jestem :twisted:

alus1

Post » Wto lis 03, 2009 22:08 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

No ale przynajmniej MISZCZU zgadzasz się z tą technologią :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto lis 03, 2009 22:11 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:no ale obierać trzeba a ja leń jestem :twisted:

W sumie po co? Plasterki w mundurkach też mogą być.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto lis 03, 2009 22:14 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:No ale przynajmniej MISZCZU zgadzasz się z tą technologią :twisted:

pewnie ze się zgadzam :D
Monostra pisze:

oo oo tak popieram :mrgreen:

alus1

Post » Wto lis 03, 2009 22:15 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:A tak ewentualnie bez tych wszystkich wynalazków - kroisz obrane ziemniaczki na plastry mniejsze niż pół centymetra[MNIEJSZE], odsączasz i doprawiasz wedle gustu- na DUŻEJ [24-26] porządnej patelni rozgrzewasz przedtem cieniusieńką warstwę oliwy - wrzucasz towarzystwo warstwą nie grubszą, niż 1,5 cm, margasz patelnią, mieszasz, przykrywasz - co chwilę zaglądasz, podrzucasz - starasz się nie mieszać - po 15 min. masz EXTRA ZIEMNIACZKI z ZIOŁAMI do WSZYSTKIEGO Obrazek
Mniam :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 03, 2009 22:16 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

I brawa dla tej PANI Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lis 04, 2009 9:01 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Aluś Ty jeszcze stanu wolnego jesteś, może za którąś z nas wyjdziesz za mąż :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Śro lis 04, 2009 9:03 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:Aluś Ty jeszcze stanu wolnego jesteś, może za którąś z nas wyjdziesz za mąż :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ale ja lubię kuchnię mięsną :twisted:

alus1

Post » Śro lis 04, 2009 9:08 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
Agata&Alex pisze:Aluś Ty jeszcze stanu wolnego jesteś, może za którąś z nas wyjdziesz za mąż :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ale ja lubię kuchnię mięsną :twisted:

to co :?: ja mogę jeść to samo tylko, że bez mięsa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Śro lis 04, 2009 9:11 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:

To w sumie po co kroić? Całe pyry dawaj! :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro lis 04, 2009 9:12 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:
Monostra pisze:

To w sumie po co kroić? Całe pyry dawaj! :mrgreen:

całe troszkę inaczej smakują :lol:

alus1

[poprzednia][następna]