Monostra pisze:amyszka pisze:Powtórzę się -ja chcę taka żonę![]()
Miałam się przyłączyć, ale spojrzałam wstecz - ja chcę żonę dochodzącą.
taaa jasne gosposię chce ze mnie zrobić

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Monostra pisze:amyszka pisze:Powtórzę się -ja chcę taka żonę![]()
Miałam się przyłączyć, ale spojrzałam wstecz - ja chcę żonę dochodzącą.
alus1 pisze:taaa jasne gosposię chce ze mnie zrobić![]()
Monostra pisze:alus1 pisze:taaa jasne gosposię chce ze mnie zrobić![]()
A skąd, kucharkę tylko. Jestem zwolennikiem specjalizacji.
A co do ziemniaków. Można też chyba kombinować z termoobiegiem w piekarniku, jeśli jest - przyspiesza pieczenie. Albo w mikrofali: grill lub termoobieg + mikrofale. Pataty tak piekłam i wychodziły super. Jutro będę próbować - zostały mi w domu chyba tylko ziemniaki.
AYO pisze:A tak ewentualnie bez tych wszystkich wynalazków - kroisz obrane ziemniaczki na plastry mniejsze niż pół centymetra[MNIEJSZE], odsączasz i doprawiasz wedle gustu- na DUŻEJ [24-26] porządnej patelni rozgrzewasz przedtem cieniusieńką warstwę oliwy - wrzucasz towarzystwo warstwą nie grubszą, niż 1,5 cm, margasz patelnią, mieszasz, przykrywasz - co chwilę zaglądasz, podrzucasz - starasz się nie mieszać - po 15 min. masz EXTRA ZIEMNIACZKI z ZIOŁAMI do WSZYSTKIEGO
alus1 pisze:no ale obierać trzeba a ja leń jestem
AYO pisze:No ale przynajmniej MISZCZU zgadzasz się z tą technologią
Monostra pisze:alus1 pisze:no ale obierać trzeba a ja leń jestem
W sumie po co? Plasterki w mundurkach też mogą być.
MniamAYO pisze:A tak ewentualnie bez tych wszystkich wynalazków - kroisz obrane ziemniaczki na plastry mniejsze niż pół centymetra[MNIEJSZE], odsączasz i doprawiasz wedle gustu- na DUŻEJ [24-26] porządnej patelni rozgrzewasz przedtem cieniusieńką warstwę oliwy - wrzucasz towarzystwo warstwą nie grubszą, niż 1,5 cm, margasz patelnią, mieszasz, przykrywasz - co chwilę zaglądasz, podrzucasz - starasz się nie mieszać - po 15 min. masz EXTRA ZIEMNIACZKI z ZIOŁAMI do WSZYSTKIEGO
Agata&Alex pisze:Aluś Ty jeszcze stanu wolnego jesteś, może za którąś z nas wyjdziesz za mąż![]()
![]()
alus1 pisze:Agata&Alex pisze:Aluś Ty jeszcze stanu wolnego jesteś, może za którąś z nas wyjdziesz za mąż![]()
![]()
ale ja lubię kuchnię mięsną
Monostra pisze:alus1 pisze:no ale obierać trzeba a ja leń jestem
kinga w. pisze:Monostra pisze:alus1 pisze:no ale obierać trzeba a ja leń jestem
To w sumie po co kroić? Całe pyry dawaj!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 279 gości