Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 19:11 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

PAAAPUUU!

Obrazek :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Wto lis 03, 2009 19:27 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:PAAAPUUU!

Obrazek :mrgreen:

Kingi wynalazek - trzeba było chociaż liski bazylii położyć czy coś :) smacznie wygląda

Tyzma

 
Posty: 4557
Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Wto lis 03, 2009 19:32 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

A skąd ja ci bazylię?? Resztki z lodówki wymiatam. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Wto lis 03, 2009 20:32 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

cisz...a bo koleżanka była :mrgreen:

Kinia pięknie Ci wyszło no bomba i lepić nie trzeba :twisted:

podać dzisiejsze menu :mrgreen:

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Wto lis 03, 2009 20:33 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:PAAAPUUU!

Obrazek :mrgreen:


Co to jest? :shock: :D

Cameo

 
Posty: 16220
Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 03, 2009 20:34 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:cisz...a bo koleżanka była :mrgreen:

Kinia pięknie Ci wyszło no bomba i lepić nie trzeba :twisted:

podać dzisiejsze menu :mrgreen:

DAwaj - i tak mam kompleksy. :mrgreen:

Cameo... Problem polega na tym że ja sama nie wiem co to jest. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Wto lis 03, 2009 20:52 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

eee tam to Kini to pyszna lasagne po polsku :mrgreen:

a u mnie było tak

na wejście wiśniówka po kieliszku bo zimno ciut prawda? :wink:
a potem pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami i czosnkiem i parmezanem
dorsz z patelni grillowej buraczki karmelizowane
a na deser mus truskawkowy z kulką lodów
do picia kawa i butelka niezłego czerwonego wytrawnego
wszystko lekkie niskokaloryczne (bo lodów kuleczka mała) :mrgreen:

edit: zapomniałam dodać, że mus truskawkowy był gorący
a wyglądało to tak
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 03, 2009 21:12 przez alus1, łącznie edytowano 1 raz

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Wto lis 03, 2009 21:04 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:Cameo... Problem polega na tym że ja sama nie wiem co to jest. :mrgreen:


A jadalne toto chociaż? :mrgreen:

Cameo

 
Posty: 16220
Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 03, 2009 21:07 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:a potem pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami i czosnkiem i parmezanem

W folii? Czosnek miażdżony czy w kawałkach? :lol:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Avatar użytkownika
 
Posty: 12552
Od: Śro lut 08, 2006 21:42
Lokalizacja: Kraków

Post » Wto lis 03, 2009 21:10 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Powtórzę się -ja chcę taka żonę :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Avatar użytkownika
 
Posty: 24121
Od: Czw mar 22, 2007 14:26
Lokalizacja: Bolesławiec Śl.

Post » Wto lis 03, 2009 21:14 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Cameo pisze:
kinga w. pisze:Cameo... Problem polega na tym że ja sama nie wiem co to jest. :mrgreen:


A jadalne toto chociaż? :mrgreen:

Ty wiesz że tak? Nawet niezłe jeśli lubić ruskie pierogi. :mrgreen: Już Ci powiem co to. Ugotowane ziemniaki rozciapkałam razem z wodą w której się gotowały, do tego wrzuciłam biały ser "z kubełka", zeszkloną cebulkę, sól, pieprz. Zestaw jak farsz do ruskich tylko że konsystencji rzadkawej zupki. Na blachę trochę tłuszczu, płaty lasagne na zmianę z tą zupką i w piekarnik na dość długo w temp.200st mniej więcej. Płaty "wciągnęły" wodę z "zupki" i wyszło co wyszło - da się kroić i w miarę trzyma fason. Jest smaczne, a ja nie musiałam lepić pierogów, z resztą w mojej kuchni nie ma miejsca na takie wynalazki jak stolnica i rozkładanie się z pierogami.
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Wto lis 03, 2009 21:23 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

amyszka pisze:Powtórzę się -ja chcę taka żonę :wink: :lol:

Miałam się przyłączyć, ale spojrzałam wstecz - ja chcę żonę dochodzącą :twisted: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Avatar użytkownika
 
Posty: 12552
Od: Śro lut 08, 2006 21:42
Lokalizacja: Kraków

Post » Wto lis 03, 2009 21:23 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

szalone kobiety :ryk: :ryk: :ryk:

podaję przepis na ziemniaki

ziemniaki myjemy dokładnie
kroimy na połówki i układamy w małej brytfance, na blasze w piekarniku czy w czym tam mamy możliwość (blachę możemy posmarować olejem na wszelki wypadek, ale odrobiną)
szykujemy smarowidło
do miseczki wlewamy olej dodajemy: pieprz, sol, ja dodałam mieszankę ziołową do grilla kamisu (ale mogą to być jakiekolwiek ulubione zioła i zmiażdżony czosnek bo lubię i mieszamy, mazidłem smarujemy polówki ziemniaków (i tu niezastąpiony jest pędzelek silikonowy) i wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika na środkową półkę, na 15 -20 minut to zależy jakiej wielkości ziemniaki mamy, ja miałam takie mniejsze, po tym czasie sprawdzamy czy miękkie jeżeli tak to przekładamy na górną półkę i włączamy grill/opiekanie jeżeli macie na 3 minutki góra 5 pięknie się rumienią i są chrupiące, jeżeli dodajemy parmezan to polecam ścierać już na talerzu a przy użyciu innego sera można posypać przed grilowaniem końcowym (żeby nam ser nie spowolnił pieczenia ziemniaków)
Smacznego
Ostatnio edytowano Wto lis 03, 2009 21:26 przez alus1, łącznie edytowano 2 razy

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Wto lis 03, 2009 21:25 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Janiepierdsykam ale Ala pichci... 8O Górna półka, panie dziejku...
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Wto lis 03, 2009 21:28 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:Janiepierdsykam ale Ala pichci... 8O Górna półka, panie dziejku...

Kinga to tylko ziemniaki i to bez specjalnych ceregieli
i tylko truskawki które mroziłam zmiksowane latem, tyle ze podałam w kieliszku bo wygląda ekskluzywniej :mrgreen:
a rybka to nasz dorszyk a może chiński :roll:

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 281 gości