Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 17:03 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

Dorota pisze:
trawa11 pisze:
annette88 pisze:a jak zaczynamy o Świętach.. :lol:

na urodzinach mojego dziadka jego znajoma opowiadała, że mieli kiedyś dwa koty i nagle przed Świętami zniknęły ! Za nic nie mogli ich znaleść. Aż w końcu okazało się, że jeden kotek śpi na samej górze choinki, zwinięty w kłębek dookoła trzonu, a drugi tak samo, tylko że w połowie :D do dzisiaj nie wiedzą, jak one tak cichutko i bez szkody tam weszły :D
Z tym że miały doświadczenie - jeden siadał na głowie jej męża, drugi na ramieniu. Raz nawet tak z nimi jechał do sklepu :mrgreen: tylko czapkę na głowę założył, żeby mu glacy nie podrapał :D fajni ludzie i fajne koty

przecie po to koty maja te mieciutkie poduszeczki ,zeby ich nie było słychać :ryk: :ryk: :ryk:
A my kiedys gdy mielismy jeszcze Mruczka , to wlazl ksiedzu pod sutanne na kolędzie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Hardkorowe emocje ksiadz przezywal :twisted:

Ksiadz dziwne ruchy zaczal wykonywać, bo nie widzial ,tego kota , jak tam właził :ryk: :ryk: :ryk:
ale , okazało sie ,ze ksiadz koty lubi , bo wziąl Mruczka na ręce :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto lis 03, 2009 17:18 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

fajny ksiądz :) skoro nie podejrzewał, że to szatan

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Wto lis 03, 2009 17:23 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

annette88 pisze:fajny ksiądz :) skoro nie podejrzewał, że to szatan

ajtam od razu szatan :lol:
Jak bylam mała , to mieliśmy fajnego wikarego. ale pewna pani sie w nim zakochala..no ożenił sie potem z nia :twisted:
Obrazek

Danusia

Post » Wto lis 03, 2009 17:24 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

do nas do kosciola wszedl kiedys na msze pies i ksiadz go wywalil, mowiac, ze to prowokacja szatana 8O

annette88

Post » Wto lis 03, 2009 17:25 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

trawa11 pisze:Ale Ty masz żywa choinkę :?:
Bo ja mam sztuczna, żywa by szybko padla.
U nas nie ma takiej opcji ,żeby nie było choinki wcale. Fakt , jest juz taka wymiętolona pzrez koty , gałazki już niektore odpadaja , ale nie ma sensu narazie kupowac nowej.
U na schoinka musi zawsze stac az do 2 lutego. TZ by mi nawet nie pozwolił wczesniej rozebrac :(
A tak mi sie przypomniała sytuacja sprzed kilkunastu lat. Juz miałam rozbierac choinke. TZ zawolal syna , był wtedy jeszcze malutki :lol: i mówi do niego Daruś pożegnaj sie z choinką....
I wtedy śmiech mnie ogarnal :ryk: moje dziecie żle zrozumialo, stanęło przed choinkei zaczęło sie żeganc...w imię ojca i syna....
Ubaw mielismy :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Sztuczną mam bo u nas stoi czasem i do połowy lutego :lol: ale w tym roku nie wytrzymała masy kociej - załamał się stojak i nijak nie szło jej utrzymać w pionie - pomimo, że przywiązana była.

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Wto lis 03, 2009 17:26 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

annette88 pisze:do nas do kosciola wszedl kiedys na msze pies i ksiadz go wywalil, mowiac, ze to prowokacja szatana 8O

:roll: :mrgreen:

Tyzma

Post » Wto lis 03, 2009 17:29 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

Tyzma pisze:
annette88 pisze:do nas do kosciola wszedl kiedys na msze pies i ksiadz go wywalil, mowiac, ze to prowokacja szatana 8O

:roll: :mrgreen:

tak jakby zwierze po prostu nie mogło być ciekawe, co się tam dzieje i ucieszyć na widok tylu ludzi, nie ?
paranoiczne wizje czasem mają duchowni :roll:

annette88

Post » Wto lis 03, 2009 17:34 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

Tyzma pisze:
Sztuczną mam bo u nas stoi czasem i do połowy lutego :lol: ale w tym roku nie wytrzymała masy kociej - załamał się stojak i nijak nie szło jej utrzymać w pionie - pomimo, że przywiązana była.

a stojak to pewnie taki plastikowy :?: Nie jestem pewna ,ale w zeszlym roku u nas w OBi było sporo takich detali choinkowych , nie wiem jak w tym roku :roll: ale warto sie rozejrzec, albo zamówic drewniany u stolarza :roll:
Obrazek

Danusia

Post » Wto lis 03, 2009 17:50 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

Cześć podwieczorne Trawko :)

O! Widzę, że nie tylko w marketach już świątecznie :D
Ja uwielbiam, tematy o Świętach, Święta więc muszę chyba doczytać.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto lis 03, 2009 17:55 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

trawa11 pisze:
Tyzma pisze:

a stojak to pewnie taki plastikowy :?: Nie jestem pewna ,ale w zeszlym roku u nas w OBi było sporo takich detali choinkowych , nie wiem jak w tym roku :roll: ale warto sie rozejrzec, albo zamówic drewniany u stolarza :roll:

chyba muszę drewniany, choć marzyłam o metalowym, najlepiej żeliwnym :ryk:

Tyzma

Post » Wto lis 03, 2009 17:59 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

a u nas po śmierci jedengo z proboszczow , następca oddal jego ulubionego pieska , który mieszkał tam na plebanii kilka lat, do schroniska 8O
Obrazek

Danusia

Post » Wto lis 03, 2009 18:00 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

Nelly pisze:Cześć podwieczorne Trawko :)

cześć Nelly :wink:
Uwielbiam ten świateczny okres ,te przygotowania ,tą atmosfere i cała tę magię świat :wink:
Obrazek

Danusia

Post » Wto lis 03, 2009 18:01 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

Tyzma pisze:
trawa11 pisze:
Tyzma pisze:

chyba muszę drewniany, choć marzyłam o metalowym, najlepiej żeliwnym :ryk:

a to takie to ślusarz moze zrobi :roll:
Obrazek

Danusia

Post » Wto lis 03, 2009 18:02 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

trawa11 pisze:

a u nas po śmierci jedengo z proboszczow , następca oddal jego ulubionego pieska , który mieszkał tam na plebanii kilka lat, do schroniska 8O

zapominają o sw. Franciszku z Asyzu chyba

annette88

Post » Wto lis 03, 2009 18:05 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...

trawa11 pisze:
Nelly pisze:Cześć podwieczorne Trawko :)

cześć Nelly :wink:
Uwielbiam ten świateczny okres ,te przygotowania ,tą atmosfere i cała tę magię świat :wink:

dekorowanie domu, pieczenie ciasteczek :1luvu: przy swiatecznych piosenkach
Mela byla bardzo zdziwiona rok temu, ze ciagle cos robimy i nikt jej nie głowoczy :mrgreen:

annette88

[poprzednia][następna]