Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 02, 2009 19:47 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

a co to za wynalazek 8O
ja pamiętałam, że masz nam coś pokazać, ale sobie pomyślałam, że nie ma Cię co poganiać :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

Post » Pon lis 02, 2009 19:52 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Chyba mnie jednak wali na łeb :oops:
Mam skojarzenia ginekologiczne :oops: :lol:

MarciaMuuu

 
Posty: 13890
Od: Sob sie 25, 2007 19:36
Lokalizacja: Edinburgh

Post » Pon lis 02, 2009 19:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

MarciaMuuu pisze:Chyba mnie jednak wali na łeb :oops:
Mam skojarzenia ginekologiczne :oops: :lol:


ale dowaliłaś 8O 8O 8O 8O 8O
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

Post » Pon lis 02, 2009 19:58 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
Duża von Focha pisze:A jakiś dobry przepis na pierniki szanowne gremium na wątku tym zebrane może ma? :D

będę w środę u taty to poproszę Go robi niezłe pierniki
a masz rację zbliża się czas przygotowań bo prawdziwy musi dojrzewać :wink:


a miałam Wam pokazać moje ulubione narzędzie kuchenne
bez którego się już obejść nie mogę
wprawdzie nikt się nie upominał ale co mi tam
Obrazek


łomatko 8O
podobne szczypoki do moich drewnianych
wow luksusowy sprzyncik :D

Kociama

Avatar użytkownika
 
Posty: 23507
Od: Czw gru 07, 2006 18:34
Lokalizacja: Beskidy

Post » Pon lis 02, 2009 20:04 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:a co to za wynalazek 8O
ja pamiętałam, że masz nam coś pokazać, ale sobie pomyślałam, że nie ma Cię co poganiać :oops: :oops: :oops: :oops:

jaka karność w wątku :mrgreen:

to są szczypce mam je od dwóch lat wiec trwałe :wink:
można nimi przekładać na patelniach zwykłych, teflonowych, grillowych, można w piekarniku używać, do mięsa, warzyw ryb, można makaron wyciągać bez sitka prosto do sosu och jak się zacznie to sposoby użycia same przychodzą do głowy uwielbiamy je z koleżanką moja i moim tatą
ważne że dzięki nim jak już się człowiek do nich przyzwyczai nie rozwala się nic i nie rozchlapuje tłuszcz, zobaczyłam je u kucharzy zagramanicznych i musiałam spróbować :wink:
mam dwie sztuki jedne całe metalowe ze sklepu gastronomicznego za 15 zł a drugie to nie pamiętam gdzie ale około 20 kosztowały

MArtusia :ryk: :ryk: :ryk: takie do wyciągania :ryk: :ryk: :ryk:

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Pon lis 02, 2009 20:30 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Kociama pisze:
łomatko 8O
podobne szczypoki do moich drewnianych
wow luksusowy sprzyncik :D

Iwyś nie taki luksusowy :oops: drewniane mi śmierdziały bo czymś nasączyli dranie :evil:

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Pon lis 02, 2009 20:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Szczypce są super! Używałam przy grillu i się sprawdzały, aż w końcu mnie oświeciło, że w normalnej kuchni też można - po długim czasie oświeciło, niestety :evil: .
A propos grilla. Tuńczyka grillowałaś na patelni grillowej? Sprawdza się? Jakoś nie mogę się przekonać i kombinuję na ruszcie kuchenki albo w mikrofali :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Avatar użytkownika
 
Posty: 12552
Od: Śro lut 08, 2006 21:42
Lokalizacja: Kraków

Post » Pon lis 02, 2009 21:27 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:Szczypce są super! Używałam przy grillu i się sprawdzały, aż w końcu mnie oświeciło, że w normalnej kuchni też można - po długim czasie oświeciło, niestety :evil: .
A propos grilla. Tuńczyka grillowałaś na patelni grillowej? Sprawdza się? Jakoś nie mogę się przekonać i kombinuję na ruszcie kuchenki albo w mikrofali :roll: .

:lol: :lol: :lol: świetne są prawda? :lol: :lol: :lol:

tak na patelni grillowej ale żeliwnej, taka jest najlepsza tylko trzeba żeliwo dobrze wypalić (jest instrukcja na patelni), mam niedużą bo 22 x 22 cm więc na 3 porcje max

tuńczyka trzeba na małym ogniu powoli żeby surowy nie był szczególnie jak nie używamy świeżego
nic nie zastąpi tego smaku a jak do tego rozmaryn się doda świeży mniam
tak samo jak pierś kurczaka tylko ją wolę ze świeżym tymiankiem, tak soczysta nie wychodzi na niczym innym
jeszcze w lutym kupiliśmy mojemu tacie na urodziny taką dużą naprawdę dużą, nazywała się nawet taca, sklep rozpoczynał działalność i ceny mieli niezwykle przystępne niestety teraz powalają :roll:

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Pon lis 02, 2009 21:36 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

O, to poszukam żeliwnej w takim razie. Grill też jakoś żeliwny najlepiej mi się sprawdza, nie mówiąc o kociołku. Tylko to strasznie ciężkie jest, brr.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Avatar użytkownika
 
Posty: 12552
Od: Śro lut 08, 2006 21:42
Lokalizacja: Kraków

Post » Pon lis 02, 2009 21:44 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:O, to poszukam żeliwnej w takim razie. Grill też jakoś żeliwny najlepiej mi się sprawdza, nie mówiąc o kociołku. Tylko to strasznie ciężkie jest, brr.

fakt ciężkie jak diabli ale efekt wart ciężarów :wink:
poszukaj w internetowych sklepach gastronomicznych lub na allegro bo tam jest zdecydowanie taniej niż w firmowych :D

kiedyś dostałam w prezencie woka - żeliwnego, najpierw się ucieszyłam
ale jak go wzięłam w objęcia :roll: stoi w najdalszej części szafki nie wyciągany :roll: :roll:

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Pon lis 02, 2009 22:57 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

W jakiej temperaturze, na jakiej wysokości i do czego kładziecie buraczki w folii?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Avatar użytkownika
 
Posty: 14240
Od: Pt paź 13, 2006 9:59
Lokalizacja: Warszawa

Post » Wto lis 03, 2009 7:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kussad pisze:W jakiej temperaturze, na jakiej wysokości i do czego kładziecie buraczki w folii?

a w polewie na kratce ale w jakiejś brytfance, naczyniu żaroodpornym w temp 180-C :D

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Wto lis 03, 2009 9:30 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
Niebieska_Chmurka pisze:O jakie pyszności :P ,dobrze ,że mój TŻ tego nie widzi :mrgreen:

A koty jak zwykle pięknie się prezentują na zdjęciach :D
Odkąd zaglądam do Twojej galerii marzy mi się takie czarne cudo jak Neronek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

przecież Twoje cudeńko jest słodkie jak nie wiem co :1luvu:
ale fakt chłopak błyszczący zachęca swym widokiem
tylko na ramieniu się nie da nosić bo za wielki :lol:

Zachęca i to jeszcze jak :1luvu:
Alu mój też się nosić nie da, tylko nie z powodu wielkości ,ale charakterku :lol:
Słodki Dexter jest ,ale ostatnio tylko z wyglądu :twisted:

Niebieska_Chmurka

 
Posty: 361
Od: Wto mar 24, 2009 13:47

Post » Wto lis 03, 2009 18:54 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Bry wieczór Aluś i koteczki :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Avatar użytkownika
 
Posty: 24121
Od: Czw mar 22, 2007 14:26
Lokalizacja: Bolesławiec Śl.

Post » Wto lis 03, 2009 18:56 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

a co tu taka cisza, przecież dzisiaj wtorek i nie pracujesz do 18 :twisted:
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 282 gości