Tosiek -Warszawa -relacja o dalszych losach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 01, 2009 10:38 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Ale dzis bylo zabawne zdarzenie.Tosiek podniosl sobie samoocene :-)
Otworzylam lazienke gdzie on mieszka ,zabezpieczylam drzwi kratka przeciwpsia ( ma duze otwory kot przelezie ale pies nie) i robilam w lazience porzadki .
Toska strasznie intryguje swiat poza lazienka i co rusz podchodzil do kratki ...niestety za kratka psi nos .
Toskowi nie w smak to bylo , wącha co prawda odwaznie te nochale ale jakos nie ma ochoty spotkac sie z psem oko w oko w swiecie pozalazienkowym .
W trakcie jednej z sesji obwąchiwania psiego nosa Tosiek uniosl lapke tak jakby chcial tracic w ten nos.Przypadkiem potracil kratke ktor zachwiala sie i przekrzywila w strone psa.
Poniewaz moje psy od malego sa nauczone Szacunu dla kratki to zareagowaly odskoczeniem w tyl.
Na to Tosiek wyraznie urósł z dumy "patrzcie jak psy boja sie mojej lapy " przekroczyl kwadracik w kratce i udal sie aby poznac swiat pozalazienkowy :ryk:
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Nie lis 01, 2009 12:35 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

dobre ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lis 01, 2009 16:01 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Wstawiłam Toska na allegro i alegratke z moim telefonem .Zobaczymy czy to dobry pomysl.

Teraz bawilam sie z Toskiem i wiecie zdumiewajace jest to ,ze on tak doskonale odroznia ludzka reke od zabawki.
Zrobilam mu zabawke z glowy maskotki do ktorej napchalam szeleszczacej foli .On ta zabawke strasznie gryzie i drapie .
I tak sie rozkokosil ,ze jak go glaskalam to zaatakowal moja reke ...ale mial calkiem schowane pazury i tylko delikatnie dotykal mnie zebami .Tak markowal ugryzienia Bardzo to mile z jego strony ,bo przeciez mogl mnie w tym szalenstwie solidnie podrapac a on nie ,kontrolowal sie .
Z innej beczki .Szkoda ,ze musze jeszcze czekac z kolejnym odrobaczeniem.Widze ,ze cos mu wyraznie dokucza przy pupie .I sadze ,ze to robaki go swędzą .No nic ..poradzimy sobie z ta drobnostka .Pewno bede musiala i siebie odrobaczyc .....

Dzis pierwszy raz kichnal .I to wlasciwie jedyny objaw kk jaki u niego widze .Zostaly trzy czastki Unidoxu i koniec .Tosinka bedzie zdrowy :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Nie lis 01, 2009 18:43 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

U mnie telefon milczy jak zaklęty. :evil:
Ani Tosiaka ani innego nikt nie chciał. :evil:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lis 01, 2009 20:12 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

To z powodu daty .Mysle ,ze w przyszlym tyg jak sytuacja zrobi sie mniej swiateczna to ktos sie odewie.
Mocno w to wierze ,bo coz innego pozostaje .TZ mnie pyta co zrobimy jak Toska nikt nie wezmie ,na co ja fukam "a mało tu miejsca mamy ,jeden maly Tosiek sie zmiesci " ...ale hm.... sama sie troche martwie ..a kysz negatywne mysli :evil:
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pon lis 02, 2009 7:49 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Do gory Tosiek ,z nowa nadzieja w nowy tydzien :-)

Ludzie ,ludzie co ten Tosiek wyprawia :ryk: Najwyrazniej jest mu cieplo i dobrze wiec rozkrecil sie zabawowo .Szaleje tak ,ze mozna peknac ze smiechu .
Ma tez nowy pomysl odnosnie przyspieszania moich ruchow kiedy mu nakladam do michy .Wymyslil ,ze bedzie wydrapywal wtedy pazury o moje nogi :evil: No ale kilka kropel wody prysniete na glowke ostudzilo te zapedy ;-)
Naprawde on powinien isc do domu z drugim kotem ,bo go poprostu energia rozsadza.Nigdy nie mialam tak energicznego kota :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pon lis 02, 2009 9:25 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Romas pisze:Naprawde on powinien isc do domu z drugim kotem ,bo go poprostu energia rozsadza.Nigdy nie mialam tak energicznego kota :-)

Trzeba go proponować w dwupaku z Władkiem :D

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon lis 02, 2009 11:37 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Romas-te adopce to nikt nie zgadnie.Dzikie brzydale idą jak świeże bułaczki a miziaki czekaja. Cholera wie jak pisac!

A Tosiek potosi sobie troche i wreszcie znajdzie swego.A czas to pojecie względne. U mnie Jaś czekał na dom 9 m-cy a Daszek 5_ale doczekali sie. I to jest najważniejze!

Fjny ten Tosi i pełen energii. To taka radocha patrzec jak sie zmieniaja i co wyprawiaja jak odzyja i odchuchają sie!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 02, 2009 14:40 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Naprawde fajnie patrzec jak taki koteczke sie zmienia. Po Tosku juz widac.
Jak przyszedl mial takie lichutkie futerko i sama skora-kosci .A po tych kilku dniach futro zaczelo blyszczesc a on jakby pelniejszy sie zrobil .Oczy blyszczace ,nosek różowiutki .
Ja tez wiem ,ze na adopcje nie ma madrego.Zastanawialam sie czy mozna napisac cos innego w tych ogloszeniach cos co wyrywa sie ponad przecietnosc i sklania szukajacego do zapytania akurat o tego kota.
I nic takiego nie wymyslilam ,poniewaz jest to "produkt" skierowany do masowego odbiorcy :-) Gdyby byla jakas grupa docelowa latwiej byloby uderzyc w jej slaba strone i sklonic do zainteresowania sie kotem .A tak to tylko liczyc ,ze swoj znajdzie swego .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pon lis 02, 2009 15:02 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

nie ma mocnych!!!fakt!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 02, 2009 15:16 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Seidhee tylko kto sie podejmie zapoznania "skladnikow " dwupaku ze soba :D
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pon lis 02, 2009 19:27 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Tosiulek byl u naszej pani wet .
Obejrzala ,zachwycila sie uroda ,dala to i owo i tyle :-)
Biedny Tosiek trzas sie caly i wyraznie wolalby tam nie byc :-) Ale juz jest o.k .
Wlasnie mu gotuje miesko z ryzem ,bo niestety cos z brzuszkiem sie dzieje .Moze przsadzilam z ilosci akarmy ,bo on ciagle glodny jest i taki ma apetyt ....chyba mnie oszukal skubaniec i jadł na zapas :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto lis 03, 2009 8:03 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Chyba musze jakis nowe fotki Tosiowi zrobic , bo pewno steskniliscie sie za jego widokiem ,co ? :-)
Tosiek bardzo rozczarowany ,ze dostal rano tylko ryz z miesem .Mowi ,ze nie jest az tak glodny zeby to jesc .Troche pogrzebal w misce i tyle.
Zastanawiam sie co jeszcze moge mu dac zeby jadl a zeby nie podraznialo tych rozregulowanych jelit ?
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto lis 03, 2009 8:17 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

:ok: :ok: :ok: Podrzucę

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto lis 03, 2009 13:05 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Tosiek dla stesknionych jego widoku :-)
Obrazek
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

[poprzednia][następna]