Moderator: Estraven
Duszek686 pisze:Osoby ocenia się na podstawie faktów, nie opinii innych. A fakty są takie, że kotka została potraktowana jak przedmiot, nie jak czująca istota. Nie sądzę, aby piętnowanie takich zachowań było "głupie", "niesprawiedliwe" i "niedojrzałe", bez względu na to, czy było to zachowanie z premedytacją czy pod naciskiem.
Ogólnie w 90% przypadków kiedy zwierzę ląduje na ulicy lub w schronisku to dzieje się tak z winy człowieka. Bo zaniedbał, nie dopilnował, nie pomyślał. Często są to nawet dobrzy ludzie, którzy nie chcieli, żeby stało się coś złego. Ale nawet wtedy krytyka ma sens, bo buduje świadomość.
Asia & Daniel pisze:Najlepiej się zacietrzewić zamiast zobaczyć błąd w systemie...
magdaradek pisze:Asia & Daniel pisze:Najlepiej się zacietrzewić zamiast zobaczyć błąd w systemie...
a ja nie widziałam tu nigdzie zacietrzewieniaAsiu Danielu, tak naprawdę jak było z Kicią wie ten Pan, ani Wy ani my. Ale pewne zdarzenia pozwalają nam mieć na ten temat takie a nie inne zdanie. Mam jedynie wrażenie, że Wy chcecie się troszkę nie wiem.....pokłócić? nie, może to złe słowo. Ale powiedzieliście swoje zdanie i ok. Po prostu na tym poprzestańmy
![]()
ważne, żeby Kicia Liza nie wróciła do pustego mieszkania, a wtorek jest już przecież jutro
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, puszatek i 234 gości