Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 01, 2009 12:48 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

To wczorajsze zdjęcia kotków z Żytniej, widziałam 3 takie same i mamę oraz tatę? czarnego z bialym dużym krawatem:

Obrazek

Obrazek
a to mama:
Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie lis 01, 2009 12:57 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

koty są dokarmiane, zaraz idę zobczyć, co w tym rejonie slłchać... :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie lis 01, 2009 15:50 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

cdn Żytnia/Lutomierska:

no i byłam, z TŻ, jak się okazało kotów - doroslych jest więcej, ale wszystkie dobrze wyglądają (nie są chude, czarny ma nawet nadwagę, więc jest wychodzącym?), czyste, oczy też czyste; wczorajszy tato? (czarny z bialym krawacikiem, skarpetkami i pędzelkiem na ogonie = piękny :!: ) został przegoniony na naszych oczach przez dużego czarnego samca (ok. 5 kg futra :!: ), który pewnie tam rządzi (na zdjęciu), pojawił sie "nowy" biało - szary.... no i była rodzina: 3 małe buraski i takowa mama .... wszystkie buraski przyjazne i zainteresowane tym, co tam ta "pańcia" przyniosła.... małe już jedzą suche, choć siedząc na wysypanej kupce..dostały wodę.. ale nie były za badzo zainteresowane, może ktoś daje im mleczko?

wchodziły i wychodziły (małe) spod pierwszego od rogu garażu (także przekraczając ogrodzenie), który jest zdecydowanie użytkowany (oba garaże), gdyż liście z podjazdów były świeżo odgarnięte (przed 14.00 - czysto); właściciele garażu muszą wiedzieć o kotkach, a kto wie, może to oni je dokarmiają, miski były inne i nie w tych samych miejscach, co wczoraj... częściowo ustawione tak, że tylko ktoś, kto ma klucz od "kłódek" (solidnych) może je dokarmiać.. zostawiliśmy karteczkę z prośbą o kontakt...
pod tym garażem może być cieplej, niż na zawtątrz - jest (poza frontem - nie wiem, jak z tyłu) na fundamencie... kociaki też wylegują się w kupie liści po prawej stronie bramy... widać, że mają w niej stałe korytarze....

teraz spróbuję zamieścić zdjęcia z dzisiejszej wizji lokalnej:

mama:
Obrazek
trzy buraski:
Obrazek
bialo-szary
Obrazek
czarny kolos i władca:
Obrazek
domniemany wczorajszy tata:
Obrazek

co mnie zaskoczyło to to, że kotki naprawdę wyglądają dobrze..... :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie lis 01, 2009 20:27 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

tia.. jeść to jeszcze coś dostaną, ale sterylizować???????? :strach: :strach: :strach: :evil: kto to widział.. nie godzi się.......

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Nie lis 01, 2009 21:33 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

Oj to nie wygląda to tak źle, może ludzie się skontaktują i uda się towarzystwo wysterylizować :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lis 02, 2009 9:00 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

:D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 02, 2009 9:44 Re: Łódź 167+275 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

Wielkie dzięki, Hanulko. Jeszcze żeby tych karmicieli znaleźć...

Wariant optymalny - dotrzeć do karmicieli, namówić ich na zrobienie i sfinansowanie sterylek / kastracji, na wyadoptowanie kociąt, pomóc pożyczając klatkę łapkę - i właściwie nie więcej nie damy rady zrobić, bo ani kasy, ani miejsc w dt.

W weekend nie odbierałam telefonów, dosięgły mnie smsy - cztery kociaki podrzuczone do szklatni, diś od rana - ok.3miesięczne w fabrycznej hali, jednego juz wciagnęła maszyna, zostały cztery.

Bezradność kompletna. Nie jesteśmy w stanie w stanie zrobić nic...
Chcemy resztkami sił kontynuować działania już rozpoczęte, nie stać nas na zaczynanie mowych akcji...

Pisałam parę postów wcześniej o kocurki z poharatanym ogonkiem - właśnie się złapał, jest w lecznicy.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lis 02, 2009 11:44 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

Ta bezsilność jest straszna - ale takze to traktowanie paru prywatnych telefonów (w tym głównie komórki annskr) jako oficjalnego miejsca, gdzie można poinformowac o kociakach i mieć sprawę z głowy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: bo juz się nią "instytucja" zajmie. Ma na to fundusze, etaty, sprzęt... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Wiem, jak to jest bo na małą szpitalną skalę tez jesteśmy - Dorcia i ja - taką "instytucją" i każdy uważa, że wystarczy zadzwonić i problem z głowy :evil: :evil:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lis 02, 2009 12:25 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

ok, czekam, musi być dobrze... :D
pw
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 02, 2009 13:10 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

Dzwonienie na moją komórkę to nie taki wielki problem, gorzej, że w godzinach pracy albo jak mam na smsa oddzwaniać :D

Tyle, że większość ludzi dzwoni do mnie już po spławieniu przez np.schronisko... już z bojowym nastawieniem i prawie krzykiem, i używa argumentów (dla mnie przynajmniej poniżej pasa), ostro grajac mi na emocjach. Albo wyliczając, że przy 16 kotach jeden więcej nie zrobi różnicy :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon lis 02, 2009 16:39 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

Rany... tak bym chciala pomoc, a tu jak na zlosc nie ida mi adopcje :( jak juz ktos dzwoni to albo chce kota dac w prezencie, albo mowi, ze kocurka nie warto sterylizowac, bo przeciez kociakow i tak nie przyniesie :twisted:

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon lis 02, 2009 18:29 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

:ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 02, 2009 18:47 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

annskr pisze:Dzwonienie na moją komórkę to nie taki wielki problem, gorzej, że w godzinach pracy albo jak mam na smsa oddzwaniać :D

Tyle, że większość ludzi dzwoni do mnie już po spławieniu przez np.schronisko... już z bojowym nastawieniem i prawie krzykiem, i używa argumentów (dla mnie przynajmniej poniżej pasa), ostro grajac mi na emocjach. Albo wyliczając, że przy 16 kotach jeden więcej nie zrobi różnicy :twisted:

No pewnie, im przy jednym kocie robi straszną różnicę, a przy 0 kota, to juz w ogóle... A przy 16 to juz żaden problem :evil: :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lis 03, 2009 8:57 Re: Łódź 167+276 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

jolabuk5 pisze:No pewnie, przy jednym kocie robi straszną różnicę, a przy 0 kota, to juz w ogóle... A przy 16 to juz żaden problem :evil: :twisted:

Et tu, Brute, contra me :?: :?:

Pani z Łagiewnickiej wczoraj wzięła łapkę, ma załatwioną sterylkę i transport, będzie wszystkimi siłami łapać ciężarną kotkę - kciuki bardzo potrzebne. Pozostałe kilkumiesieczne kocięta po gabarytowym porównaniu z tym, co jest u mnie - na zabieg jeszcze troszkę za małe.

Pan z działek w Łagiewnikach złapał kolejną koteczkę - zostały jeszcze dwie, w tym jedna z kk - jest leczona.

A panie z Czarnieck0ogo znalazły przemiłego kocurka - Maniusia, biszkoptowego kocura. Na moje oko ma z rok - wielka kocurza głowa, pod ogonem odpowiednie atrybuty. Ale siuski nie pachną jakoś intensywnie, do znaczenie też ni ma zapędów. Pewnie w tym tygodniu wytniemy, a zaraz będą odłoszenia i szukamy domu.

kalewala

Post » Wto lis 03, 2009 9:37 Re: Łódź 167+277 - jesień, kolejne kociaki FOTY s.1 - DS/DT!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]