Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Pt paź 30, 2009 19:19 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze: Miałam co prawda zamiar jechać do jakiejś galerii albo do Fashion House w poszukiwaniu zimowego płaszcza, ale jak zwykle: lenistwo zwyciężyło...

Jedź do Fashion House w czwartek - będą wyprzedaże nawet do -90% (według informacji reklamowych). Ja chyba też pojadę.

Ciekawe, czy naprawdę :roll: Ale gdybyś jechała - jadę z Tobą 8)

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:Specjalnie na moje powitanie (?) któryś z domowników był uprzejmy walnąć w kuchni pod stołkiem wielką śmierdzącą kupę :twisted: :twisted: :twisted:

A ja czekam na kupę. Kota oczywiście. Meonik już dwa nic nie zostawia w kuwecie. To się nazywa całkowicie przeciwne podejście do sprawy :lol: 8) .

Nie wiem, czy tak całkowicie. Autor tegoż kupska być może w kuwecie również nie zostawił nic :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt paź 30, 2009 19:25 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

Wielbłądzio pisze:
Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:Specjalnie na moje powitanie (?) któryś z domowników był uprzejmy walnąć w kuchni pod stołkiem wielką śmierdzącą kupę :twisted: :twisted: :twisted:

A ja czekam na kupę. Kota oczywiście. Meonik już dwa nic nie zostawia w kuwecie. To się nazywa całkowicie przeciwne podejście do sprawy :lol: 8) .

Nie wiem, czy tak całkowicie. Autor tegoż kupska być może w kuwecie również nie zostawił nic :twisted:

A to już zależy od tego, jak bardzo komu na kupie zależy...... :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 31, 2009 7:52 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

Witajcie wszystkie Wielbłądki.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob paź 31, 2009 22:39 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

kalair pisze:Witajcie wszystkie Wielbłądki.

Witamy. Chociaż jest nas tylko jeden.
Jeden jedyny na świecie i całkiem wyjątkowy.
Ja 8)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob paź 31, 2009 23:01 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

Wielbłądzio pisze:
kalair pisze:Witajcie wszystkie Wielbłądki.

Witamy. Chociaż jest nas tylko jeden.
Jeden jedyny na świecie i całkiem wyjątkowy.
Ja 8)

Oj, no rozciągnęłam Cię na wszystkie czterołapne. Nie podzielisz się? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 31, 2009 23:09 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

Wiecie, smutno cholernie :(

Siedzę na forum już chyba od ponad dwóch godzin i trochę mi przeszło, ale.....
Nie znajdę słów na to, dlaczego dzisiaj mi smutno. Nie znajdę też pewnie jutro słów na żadne wspomnienia itp. ... Nie pojechałam dziś na żadne groby, jutro też nie pojadę, mogę to zrobić równie dobrze za tydzień, kiedy na cmentarzach nie będzie już takich tłumów...
Kilkuminutowa rozmowa przez telefon z Babcią mojego K....
Bo ja na jeden grób, ten jedyny poza Warszawą, to chyba chciałam dziś czy jutro jechać, a jest tak jak co roku - nie pojadę, bo nie chcę spotykać się z osobami, które prawie na pewno też tam będą...... Nie pojadę, bo znów byłyby jakieś niepotrzebne puste słowa po niewczasie: wzajemne oskarżenia, niedopowiedzenia, albo może nawet tylko same 'dzień dobry' i 'do widzenia' zza zaciśniętych zębów :( ... Nie wystarczyło nam wszystkim czasu na słowa, kiedy słowa mogły mieć jeszcze sens i mogły czemukolwiek pomóc - więc po co miałyby być jakiekolwiek słowa teraz...? Nie, to nie tak: wcale nie chcę przed nikim uciekać, wcale nie mam manii prześladowczej, wcale nie uważam, że po tylu latach nadal coś do mnie mają... Ale nie chcę przypominać sobie, co mu zrobili, jacy byli dla niego od samego dzieciństwa i do samego końca, jak bardzo mnie nie tolerowali i nie wierzyli w to, że my jesteśmy naprawdę... Nie chcę znów słyszeć w głowie tych ostatnich, strasznych słów jego matki, tego oskarżenia, którym i tak sama do dziś się oskarżam... Wszystkich nas pewnie boli tak samo mocno do dziś :( , trudno, niech boli, widocznie na to zasłużyliśmy... Ale nic nie da już przelewanie tego bólu w jakiekolwiek słowa i udawane uśmiechy, a samo spotkanie dołożyłoby go tylko jeszcze obu stronom, więc po co...? Ktoś musi ustąpić, ktoś musi się usunąć, a przecież to oni są jego rodzicami, jego rodziną, podczas kiedy ja - tylko ostatnią 'lolitką'...

Kocie, tak bardzo Cię kocham :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Sob paź 31, 2009 23:13 Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(

Kasiu.. :(
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lis 01, 2009 0:55 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

Idę spać, jutro pewnie w ogóle nie dam rady zwlec się z łóżka :( ...

Wielbłądzio

Post » Nie lis 01, 2009 1:39 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

dobrych snów, mimo wszystko
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie lis 01, 2009 13:26 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

Witaj Kasiu, jak na dzisiaj?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lis 01, 2009 16:28 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

Dzisiaj?
Wstałam z wyrka wyłącznie dzięki telefonicznej mobilizacji Pewnej Forumowiczki :wink: , umyłam podłogę, włączyłam pralkę, piję kawę z mlekiem i różanym miodem... I zaraz wchodzę do wanny, bo potem jeszcze pazury trza wyciąć i pomalować :twisted:

A. Pluszak ma spuchniętą i zaróżowioną (bo czarna normalnie) poduszeczkę u przedniej lewej łapy... Ciekawe, gdzie ją sobie tym razem wsadził :roll:
Panicznie boję się, że któregoś dnia po powrocie z pracy znajdę go martwego. Głupota tego stworzenia przechodzi wszelkie granice :(

Wielbłądzio

Post » Nie lis 01, 2009 17:26 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

Bez kotków życie byłoby takie fajne..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lis 01, 2009 17:46 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

kalair pisze:Bez kotków życie byłoby takie fajne..

To fakt :twisted:
Ty masz o 2/3 roboty mniej niż ja, tylko trzy sztuki do wyrzutki - więc na co jeszcze czekasz :roll: ?

Wielbłądzio

Post » Nie lis 01, 2009 17:52 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

Napisałam ogłoszenie dla Obisi:

Obisia jest piękną, drobną i filigranową koteczką w wieku około dwóch lat. Jest zdrowa, bardzo grzeczna i wesoła, chociaż jak dotąd nie miała w swoim życiu szczęścia. Poprzednia właścicielka, z uwagi na nadmiar kotów w domu, pewnego dnia przyniosła Obamkę do lecznicy weterynaryjnej z zamiarem uśpienia :( Kotka spędziła ponad miesiąc w klatce w lecznicowym szpitaliku, po czym trafiła do domu tymczasowego. Niestety, mieszka tam oprócz niej na stałe dziewiątka rezydentów, w tym dwie wyjątkowo agresywne kocice-dominantki. Obisia boi się ich, ucieka w najciemniejsze kąty i spędza tam większość czasu, bojąc się wyjść nawet do miski z jedzeniem czy aby skorzystać z kuwety :( W takich warunkach nie ma szans na normalne życie i na to, aby od nowa do końca zaufała człowiekowi – a szkoda, ponieważ wzięta na ręce od razu przytula się i zaczyna mruczeć…

Obamka ma około dwóch lat, jest wysterylizowana i zaszczepiona. Poszukuje domu niewychodzącego, bez małych dzieci, najlepiej czułaby się chyba jako jedynaczka. Przed wydaniem zwierzęcia nowi właściciele będą proszeni o podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt: Kasia, kamelek8@wp.pl, 607 070 020

Fotki mam takie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pomoże mi ktoś wrzucać na adopcje :oops: ?
Ostatnio edytowano Nie lis 01, 2009 19:53 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Nie lis 01, 2009 18:17 Re: Najdroższe Dranie Świata... Smutno :(((

Wielbłądzio pisze:
kalair pisze:Bez kotków życie byłoby takie fajne..

To fakt :twisted:
Ty masz o 2/3 roboty mniej niż ja, tylko trzy sztuki do wyrzutki - więc na co jeszcze czekasz :roll: ?

Że niby się powinnam dokocić? No ten..może lepiej nie.. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]