» Sob paź 31, 2009 23:09
Re: Najdroższe Dranie Świata... Teraz jestem Muminkiem :(
Wiecie, smutno cholernie
Siedzę na forum już chyba od ponad dwóch godzin i trochę mi przeszło, ale.....
Nie znajdę słów na to, dlaczego dzisiaj mi smutno. Nie znajdę też pewnie jutro słów na żadne wspomnienia itp. ... Nie pojechałam dziś na żadne groby, jutro też nie pojadę, mogę to zrobić równie dobrze za tydzień, kiedy na cmentarzach nie będzie już takich tłumów...
Kilkuminutowa rozmowa przez telefon
z Babcią mojego K....
Bo ja na jeden grób, ten jedyny poza Warszawą, to chyba chciałam dziś czy jutro jechać, a jest tak jak co roku - nie pojadę,
bo nie chcę spotykać się z osobami, które prawie na pewno też tam będą......
Nie pojadę, bo znów byłyby jakieś niepotrzebne puste słowa po niewczasie: wzajemne oskarżenia, niedopowiedzenia, albo może nawet tylko same 'dzień dobry' i 'do widzenia' zza zaciśniętych zębów
... Nie wystarczyło nam wszystkim czasu na słowa, kiedy słowa mogły mieć jeszcze sens i mogły czemukolwiek pomóc - więc po co miałyby być jakiekolwiek słowa teraz...? Nie, to nie tak: wcale nie chcę przed nikim uciekać, wcale nie mam manii prześladowczej, wcale nie uważam, że po tylu latach nadal coś do mnie mają... Ale nie chcę przypominać sobie, co mu zrobili, jacy byli dla niego od samego dzieciństwa i do samego końca, jak bardzo mnie nie tolerowali i nie wierzyli w to, że my jesteśmy naprawdę... Nie chcę znów słyszeć w głowie tych ostatnich, strasznych słów jego matki, tego oskarżenia, którym i tak sama do dziś się oskarżam... Wszystkich nas pewnie boli tak samo mocno do dziś
, trudno, niech boli, widocznie na to zasłużyliśmy... Ale nic nie da już przelewanie tego bólu w jakiekolwiek słowa i udawane uśmiechy, a samo spotkanie dołożyłoby go tylko jeszcze obu stronom, więc po co...? Ktoś musi ustąpić, ktoś musi się usunąć, a przecież to oni są jego rodzicami, jego rodziną, podczas kiedy ja - tylko ostatnią 'lolitką'...Kocie, tak bardzo Cię kocham
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]