K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 31, 2009 19:34 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Czy mogę w tym tygodniu pożyczyć od kogoś klucze na Kocimską i dorobić? Kiedy jesteście tam w środę lub czwartek, chciałabym przyjść na 'szkolenie'.

Pumba jest boski :) Mój Klusek też ma takiego zeza.

Mam jeden z nowych transporterów.
I nadal poszukuję takiego:
Obrazek

Chciałabym go dostać przed świętami, bo muszę przetransportować 2 koty za Kraków.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob paź 31, 2009 19:53 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Tosza pisze:
ogocha pisze:Wet nie powinien się bać tych ludzi. To oni powinni się bac. Polskie prawo zabrania usypiania zdrowych zwierząt, czyż nie? Wet (którego kocham) postąpił całkowicie słusznie. A oni powinni być odpowiednio potraktowani ... gdyby tylko nasze władze działały tak jak powinny...

To absolutnie nie jest kwestia strachu. Jak się rozniesie, co się stało, to następni juz nie pójdą do niego, tylko do konkurencji ( która nie ma takich dylematów moralnych). Chodzi wyłącznie o dobro zwierząt.

Myślisz, że ludzie chodzą i rozpowiadają o takich rzeczach? Nie sądzę. POza tym ryzyko, że bedą szukac na portalach następnego kota jest raczej minimalne.
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Sob paź 31, 2009 19:56 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

A ja chciałam się dowiedzieć czy dziewczyny które zajmują się allegro skleciły już ogłoszenie moich burasków?
Dziękuję i pozdrawiam.

Jeśli komuś nie dosłałam opisu ze zdjęciami moich łobuzów to proszę krzyczeć.To doślę..
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Sob paź 31, 2009 20:03 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

kosma_shiva pisze:
Patka_ pisze:
Tweety pisze:chyba jednak wyłączę telefon dzisiaj :(
Kolejna prośba o pomoc - przybłąkał się maluch, biało-rudy, jak mój Odi ale młodszy ze 6-7 tygodni. Kuwetkowy, miziankowy. Niestety pani, która się nim zajęła ma amstaffa, który umie otwierać drzwi więc nie śpi drugą noc i pilnuje smarkacza, bo pies wybitnie kotów nie lubi :( Znajomi obdzwonieni, zapytała o schron. Maluchowi zrobiła allegro, do poniedziałku go potrzyma ale dłużej fizycznie może nie podołać, człowiek jednak snu potrzebuje ... Pomyślcie, kochani, co ja mam powiedzieć pani w poniedziałek

Tweety,

Felicja cudownie wyleczona, przeszlo jej blyskawicznie, wet powiedzial, ze moge w piatek ja wydac do domu ;)

W zwiazku z tym mozemy futrzaka wziasc, ALE w zwiazku z faktem, ze umarly mi 2 maluchy, a Felicja miala koci katar, maly musi byc po szczepieniu i kwarantannie i wolalabym zebys mnie upewnila ze nic mu nie grozi zanim wezme

juz rozmawialam z Tweety, jesli zajdzie taka potrzeba my z Cincianem go scia przekwarantannujemy. Potem jeśli Aga stwierdzi, że ok, możesz go brać :P
A Ty masz dom dla Filicii?

Mam. u Panstwa ktorzy maja juz jednego kota, zabranego ze schronu z kocim katarem
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Sob paź 31, 2009 20:04 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

witam :) ,
gdzieś na wątku przeczytałam, że Ktoś /niestety nie mogę znaleźć Kto.. :oops: / miał w planach zamawiać legowiska dla kotów z allegro; byłabym szalenie chętna podpiąć się pod zamówienie jeżeli nie sprawi to problemu :roll: i oczywiście, jeżeli nie jest już za późno...

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Sob paź 31, 2009 20:12 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

kikkera pisze:witam :) ,
gdzieś na wątku przeczytałam, że Ktoś /niestety nie mogę znaleźć Kto.. :oops: / miał w planach zamawiać legowiska dla kotów z allegro; byłabym szalenie chętna podpiąć się pod zamówienie jeżeli nie sprawi to problemu :roll: i oczywiście, jeżeli nie jest już za późno...

Ja bede zamawiac jutro

kopiuje posta

ZAPISY NA LEGOWISKA !!!

1) LEGOWISKO TYP NR 1 (legowisko z bokami)
http://www.allegro.pl/item793759349_leg ... ozm_1.html

CENA: 15 zl + 5 zl wysylka

(wychodzi dokladnie ok 3-4 zl. to co zostanie przekaze na AFN)

TYLKO ROZMIAR 1 ma taka cene ! wymiary: szer: 35cm, wys.15cm, dł. 45cm

KOLORY: przerozne, wymienione na stronie

2) LEGOWISKO TYP NR 1 (samo legowisko)
http://www.allegro.pl/item779260459_leg ... mocja.html

CENA: 15 zl + 5 zl wysylka

(wychodzi dokladnie ok 3-4 zl. to co zostanie przekaze na AFN)

WYMIARY : 50-40 cm

KOLORY: brąz, pomarańcz, fiolet, czerwony, beżowy, czarny, granat, czekolada.

Zapisy przyjmuje do 1 listopada. Pieniazki na konto lub osobiscie do 2 listopada (poniedzialek).

Prosilabym o deklaracje formy wplaty + kolor na priv. Pan w aukcji prosi tez o kolor awaryjny jakby nie bylo wybranego.
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Sob paź 31, 2009 20:12 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

kikkera pisze:witam :) ,

Patka_ organizuje zamówienie. Napisz do Niej pw, bo prosiła o zgłoszenia do 1 XI chyba.

Edit: widzę, że Patka_ czujna jest :wink:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob paź 31, 2009 20:23 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

supeeeer :D :D :D , dzięki!!!
już piszę
p.s. ależ jesteście szybkie.. a ja grzebię w wątku i grzebię... :oops:

kikkera

Post » Sob paź 31, 2009 20:30 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

queen_ink, jakbyś potrzebowała, w każdej chwili mogę Ci pożyczyć transporter; może nie taki ładny, ale też plastikowy, na "standardowego" kota domowego. :wink:

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob paź 31, 2009 20:32 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

maja215 pisze:A ja chciałam się dowiedzieć czy dziewczyny które zajmują się allegro skleciły już ogłoszenie moich burasków?
Dziękuję i pozdrawiam.

Jeśli komuś nie dosłałam opisu ze zdjęciami moich łobuzów to proszę krzyczeć.To doślę..

Jest: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=802435743

queen_ink

Post » Sob paź 31, 2009 20:33 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

queen_ink pisze:
maja215 pisze:A ja chciałam się dowiedzieć czy dziewczyny które zajmują się allegro skleciły już ogłoszenie moich burasków?
Dziękuję i pozdrawiam.

Jest: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=802435743

mrr
, dzięki :) Jeżeli się nei znajdzie, to się odezwę.

queen_ink

Post » Sob paź 31, 2009 22:11 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

ekhmm...
mogę prosić o pomoc z tym całym PW :? :?.... wysłałam do Patka_ PW w sprawie legowiska, a tu cały czas wisi mi w zakładce "do wysłania"... to znaczy, że nie poszło?? 8O co robię nie tak???? :roll: :roll:

kikkera

Post » Sob paź 31, 2009 22:28 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Jeżeli wisi jako "Do wysłania", to znaczy, że Patka nie przeczytała.

Romeo i Julia mają Allegro, gdyby były jakieś błędy, to daj, maju, znać.
Dymkę zrobię jutro, bo siedzę w tej chwili na upośledzonym kompie siosty i Allegro mi nie wchodzi :roll:

queen_ink

Post » Sob paź 31, 2009 22:30 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ogocha pisze:
Wet podał mu jakiś usypiacz? Kocham tego weta :1luvu: Czy ma żonę? :mrgreen:
Co do tych "opiekunów" - (nie ma takiej ikonki ale powinna być zatytułowana tak jak napisane) <sierpowy z prawej, sierpowy z lewej, kill, kill, kill,knockout>

...mnie sie same brzydkie slowa cisna na usta wiec moze nie bede nic pisac...
a pytanie dobre ;)
Edit: poprawialam bleda...

Melduje wieczorowa pora, ze:
- Wlochata Malwinka i Niewlochata TurboDymoMichelle chodza luzem po pokoju. TurboDymoMichelle odwazyla sie nawet wypuscic do kuchni -Fumik jej daje zly przyklad bo pokazuje jak sie pryska przed Duzymi, jak podkradac szynke z kanapek i jak generalnie nie sluchac co sie mowi do kota ;)
Teraz maluchy spia slodka na mojej koldrze (obejrzalam MamTalent z podwojnym okladem z wlochatych mruczacych ogonow i czuje sie bosko :1luvu: )
- Borki-Potworki roznosza klatke ;) A na dodatek mnie podrapaly :evil: nie wiem ktory, nie wnikam. Wylaly tez wode wiec wymienilam im poslanka i zmienilam troche wystroj. Niestety ukochane pudelko szlag trafil jutro bede szperac w kanciapie za jakims w miare czystym i nadajacym sie na domek do destrukcji ;)
- Trisza pokulala pileczke z piorkami. Mokka miala ja w du...zym powazaniu i chowa sie dalej za meblami. Trisza ja gnoi, Mokka sprawia wrazenie wycofanej spolecznie 8O Siedzi i gapi sie w okno caly dzien. Tzn teraz sie nie gapi bo ma zasloniete ale generalnie jest jakas taka maksymalnie przerazona. Podejrzewam ze przestraszyla sie mojego durnego madrego inaczej Kalifa, ktory jak szczeka to tak jakby mial zamiar caly Grebałow na nogi poderwac w Halloween :evil:
- Melduje rowniez ze cala puszka pasztetu Husse zostala wchlonieta przez potworne kocury, a konkretnie Rezydencje, Glusia, Fumika, Borki-Potworki. Wow. Mialo nie smakowac czy cos...?
zobaczymy co bedzie jutro. Poki co Trisza i Mokka dostaly jeszcze Feliksa ktorego nie zdazyly zjesc popoludniu.
- W ogole to Fumik nabiera takich samych zachowan jak cwaniacki Felek i Kalif, zwlaszcza jak wchodze z jedzeniem do pokoju i usiluje w spokoju zjesc kolacje. Czyli ze socjalizacja przebiega zgodnie z zalozeniami ;)
- Felek dzis NIE naszczal (ciiicho, puk, puk) ale i tak rozwazam opcje kupienia Feliwaya.
- Ponawiam pytanie o srodek niwelujacy zapach moczu - czy ktos moglby mi pozyczyc na kilka psikniec na srodek lozka?
- AKima, ty ten sok z cytryny do odstraszenia kota rozpuszczasz w wodzie czy skoncetrowanym pryskasz?
Ostatnio edytowano Sob paź 31, 2009 22:40 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob paź 31, 2009 22:32 Re: K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

aha, to spoko! dziękuję, queen_ink! :)

kikkera

[poprzednia][następna]