» Pon lis 09, 2009 13:27
Re: KROPKA - ŚLICZNA KRÓWKA SZUKA DOMKU!!!
Kontakt jest do Oli, która też zajmuje się kociarnią w naszym schronie. Oli nie ma na miau, więc ostródzkie koty na tym forum reprezentuję ja. Ola zawsze zdaje relacje, jak tylko ktoś zapytuje o kota. Załatwianie wizyt przedadopcyjnych poza Ostródą to też właściwie moje zadanie.
O Kropkę nie pytano, ale myślę, że również dlatego, że wstrzymałam się z jej namolnym ogłaszaniem, gdy okazało się, że ma kocięta i je karmi. Dobro maluchów wzięło górę.
Ustalę, ile kosztowałaby sterylka. Na pewno robiona byłaby w ramach Fundacji AFN, więc pewnie cena odbiegnie trochę w dół od standardowej. Normalnie to jakieś 120 zł. W kasie ostródzkiego oddziału fundacji są niezłe pustki ostatnio - były i są maluchy bez matek, wymagające karmienia i leczenia, są psy... Co tydzień jest wolontariat w schronisku, z gołą ręką nie chodzimy... zawsze jest coś dobrego dla podopiecznych stałych i nowych. A wolontariusze to w większości młodzież i dzieci ze skromnym kieszonkowym i dobrymi chęciami.
No i trzeba znaleźć DT posterylkowe tu, na miejscu. Muszę to wszystko przekazać naszej Prezes, Agnieszce, no i pomyślimy, jak tu zorganizować całą operację. Agnieszka na pewno będzie za sterylką. Tak to trzeba dopiąć, żeby się nie okazało, że kotka po zabiegu nie ma, gdzie iść i musi wracać do schroniskowego szpitalika (tam nie jest zbyt przyjemnie, ale w ostateczności, to też jakieś rozwiązanie - boję się tylko, żeby jej za szybko nie cofnęli do woliery, albo żeby nie złapała jakiejś infekcji od innych kotów w szpitaliku - dlatego lepsze posterylkowe DT).