Wątek tymczasów. Iskierka s.7. w DS s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 15:22 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Monika, bardzo dziękuję za bazarek :1luvu:

Stasie zostały wypuszczone z klatek. Mają do dyspozycji cały jeden pokój.
Być może wmawiam sobie, ale mam wrażenie, że oba kocurki ożywiły się nieco. Zamknięcie w klatkach musiało negatywnie wpływać na ich samopoczucie.
Teraz chłopaki docierają się, ale na szczęście kończy się na groźnych odgłosach. Krwi jeszcze nie ścierałam. :wink:
Słabo jedzą, qpy brzydkie :cry:

Mamy pierwsze wyniki analiz - oczywiście przede wszystkim ogromne ilości robali. Od jutra je trujemy.
Czekam na wyniki moczu Stasia 3, aby zobaczyć co się dzieje w układzie moczowym.

Stasie dostają leki już tylko w domu: cefalexin podskórnie, ulgastran i metronidazol dopyszczokowo, scanomune.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro paź 28, 2009 16:53 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Trzymajcie się! :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro paź 28, 2009 16:58 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

:ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 28, 2009 16:58 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Zaglądam z kciukami :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro paź 28, 2009 23:23 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Basiu, mam wreszcie lampę UV. Naświetliłam 1 pokój przez 2 godziny. Szukam i szukam i nie wiem czy to odpowiednio czas, w szpitalu naświetla się 15 minut między zabiegami i kilka godzin w nocy (ale to sala operacyjna) :?
Kiedy chcesz lampę?
AnielkaG

Post » Śro paź 28, 2009 23:24 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

:ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw paź 29, 2009 1:46 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

AnielkaG pisze:Basiu, mam wreszcie lampę UV. Naświetliłam 1 pokój przez 2 godziny. Szukam i szukam i nie wiem czy to odpowiednio czas, w szpitalu naświetla się 15 minut między zabiegami i kilka godzin w nocy (ale to sala operacyjna) :?
Kiedy chcesz lampę?

To już koniec? 8O 2h i po krzyku?

Ja tu kombinuję, jak zorganizować przenosiny kotów w czasie naświetlania, tak aby żadna z grup nie spotkała się ze sobą, jak przestawiać meble, aby zlikwidować efekt cienia (instruktaż odebrany od PcimOlka), jak pracować w tym całym zamieszaniu... A Ty 2h i po robocie. Chyba wyolbrzymiłam to zadanie.

Anielko, poczekam na paczkę od Montes i natychmiast skontaktuję się z Tobą.
Poza tym zamawiam promiennik, w Łodzi, Marija zorganizowała odbiór i transport do Wawy.
Napisz, ilu watowy jest promiennik w Twojej lampie.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw paź 29, 2009 2:42 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

TotemPotem zaczyna oddychać z ulgą.
Ja też.
Te dwa małe czarne dzikusy przeżyją.
Malibu zaś ani przez chwilę nie miała niepokojących objawów.

Myślę, że powoli można zamykać tę smutną historię.
Bardzo żal ślicznej Nikosi i milusiego Stasia 1

Ostatnie zdjęcie tego kocurka. Prawie go nie widać, był szczelnie okryty polarem;
było chłodno, a nie chciałam wchodzić do poczekalni, aby nie roznosić wirusa

Obrazek

Kolejnego dnia już tylko dwa Stasie były w lecznicy

Staś 2 Obrazek Obrazek
Staś 3 Obrazek

W domu

Staś 3 - nowa zabawka: żwirek silikonowy w kuwecie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Staś 2
Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw paź 29, 2009 13:10 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Czekamy na wyniki badań i trujemy robale.
Chciałam sobie uprościć i podałam fenbenat i d... karma stoi od rana
Jutro podam panacur.

Ogłoszenie gwardzistów na adopcje.org jest nieusuwalne,
a otrzymuję średnio dziennie dwa telefony w sprawie ich adopcji.
Przekierowuję te osoby, głównie do jopop i Moguncji
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw paź 29, 2009 13:16 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Pytałam w pracy, podobno 2 godziny spokojnie wystarczą. Można naswietlić dwa razy, przed i po odsunięciu mebli. ja przy okazji naświetliłam ubrania w których wchodzę do Maksia.
AnielkaG

Post » Czw paź 29, 2009 23:13 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

:ok: za Stasie ciągle obecne
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw paź 29, 2009 23:16 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za Stasie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 31, 2009 2:22 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

vega36 pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za Stasie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dziękujemy cioteczce :1luvu: Jest lepiej.
Dziś chłopcy odstali ostatni zastrzyk, jeszcze tylko antybiotyk w tabletkach i niedługo koniec.

Te kociaki uciekają ode mnie jak od zarazy, uznają tylko nieruchliwego, stacjonarnego TŻ :wink:
potrafią, szczególnie Staś 3, siedzieć spokojnie u niego na kolanach, a gdy nie śpią odpowiadają na zaproszenie do zabawy na dystans. Ja to wróg nr 1 :lol: Ale jeszcze się przeproszą, poczekam.

Po raz ostatni Stasia 3 tak nazywam. Od soboty to będzie wyłącznie SASZA.
Dla Stasia 2 nie mam jeszcze imienia.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob paź 31, 2009 10:01 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze:Po raz ostatni Stasia 3 tak nazywam. Od soboty to będzie wyłącznie SASZA.
Dla Stasia 2 nie mam jeszcze imienia.

Jak Sasza, to może i Iwan :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob paź 31, 2009 10:26 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

a jakby trafiła się dziewczynka, to Katarzyna? :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]